WIK'70 Puurs

Gastenboek

Nieuw bericht

Naam:
Bericht:

 Eric

Eric Beste Wikker,

Mag ik mij verontschuldigen? 😕

Ik ben vergeten jullie er op attent te maken dat we vanaf oktober om 9uur samen komen aan het Vrededaal ipv 8u30. Hierdoor is er een misverstand ontstaan zondag laatstleden.

Dus zondag 20/10 verzamelen we om 9uur aan het Vrededaal voor onze ‘echte’ laatste rit van het seizoen.🚴🏿👍

Eric

Geplaatst op: 16-10-2019

info ivm BRUNCH op zondag 27 oktober 2019

info ivm BRUNCH op zondag 27 oktober 2019 🔔Beste Wikkers,

Graag geef ik de reeds ingeschrevenen voor de BRUNCH op zondag 27/10/2019 mee:

Tim, Eric, Herman, Lieven, Andre, Benny, Wim, Jean Pierre, Jurgen VL, Danny N, Kurt, Willy P, Johan H, Jan DH, Chrristophe H en Ingrid zijn op dit moment ingeschreven.

Ik vermoed dat sommigen wellicht denken dat ze ingeschreven zijn, doch heb ik van hen niets ontvangen!🤔

Je kan je nog steeds inschrijven, ten laatste op maandag 21/10 om 8uur. Om 8u01 geef ik het aantal Brunchers door aan DEKOL.

Mail: vandenberge.vercauteren@gmail.com of per SMS bericht 0492/72 24 04

🚴🏿😘

Geplaatst op: 15-10-2019

Dehertogh jan

Dehertogh jan sorry mannen, vertrekuur goed in'toog houden he', volgende zondag om 9uur!!!!

Geplaatst op: 14-10-2019

Genijn Andre

Genijn Andre Ha, nu zie ik het ….. het vertrek was nu om 9u.
Te laat gezien, ik niet alleen he.

Geplaatst op: 13-10-2019

Genijn Andre

Genijn Andre Hey Jan hier klopt iets niet. Wij zijn met 7 wikkers vertrokken aan Vrededaal, om 8u30. Wij hebben dan een toer gemaakt langs de dijken met Denis Daelemans en Hofmans …. heel de rit op kop gereden.
Dus ik stel me vragen hoe we 2 groepen hadden.

Geplaatst op: 13-10-2019

Dehertogh jan

Dehertogh jan sorry foutje, het is 13 oktober.

Geplaatst op: 13-10-2019

Dehertogh jan

Dehertogh jan zondag 14oktober, ondanks dat het af en toe regende, zijn toch 5 moedige b wikkers vertrokken en dat was garry-benny-willy-joris- en jaen-pierre. chauffeur volgwagen jan kon niet anders dan terug naar huis te rijden.....jammer.

Geplaatst op: 13-10-2019

ANNULATIE RIT EREMBODEGEM

ANNULATIE RIT EREMBODEGEM Beste Wikker,

Voor de 2de keer op rij moeten we helaas onze A en B-Rit annuleren wegens het slechte weer. 🌧🌧 Het weer is ons niet goed gezind! 🙁 De mountainbikers zijn wellicht wel in hun nopjes.

We hadden nochtans in de grot van Branst enkele kaarsjes 🕯🕯gaan branden, eieren afgegeven aan de Arme Klaren, heben een ganse week niet gevloekt 😖, Sabine en Frank een kaartje gestuurd… niets heeft geholpen

Spijtig, want nu ook weer hadden we een mooie rit naar Erembodegem voorzien, 72 km rijden in het Brusselse. Den Benny, onze wegkapitein, had er alvast zin is. Den Herman zijn GPS was opgeladen om ons te weg te tonen. De Garry had de VanAchtervolgwagen is gereedheid gebracht.

Terug vandaag brunchen in gezinsverband? Waarom niet?

Wat kunnen we nog doen 🤔?: de fiets extra poetsen, iets bezoeken nav de OpenBedrijvenDag, samen naar de cinema, een fijne wandeling langs Vlaamse wegen of bossen, de auto wassen, het Vlaams regeerakkoord lezen, een boek lezen, iets gaan drinken in DEKOL… ieder zal wel iets vinden wat hij ook leuk zal vinden.

We hopen dat we volgende week de draad weer kunnen opnemen! Hopelijk is het geen prikkeldraad ?😏

Eric, Tim en Herman

Geplaatst op: 06-10-2019

Annulatie RIT !!

Annulatie RIT !! Goedemorgen,
Na overleg beslissen we om de rit van onze A en B ploeg vandaag te annuleren!😟😒🙁😕😤
Reden is de vele en hevige windstoten 💨 en vanaf 8u wordt Vlaanderen getrakteerd op veel regen 🌧, dit verwachten alle weervoorspellings apps. Veiligheid tijdens onze wekelijkse ritten vinden we belangrijk. We willen niet meer gekwetste WIK leden.
Spijtig, we stonden klaar in onze WIK70outfit 😟.
Volgende week hopen we op beter fietsweer.
Tim, Eric en Herman 🚴🏿

PS: het moment om samen eens met gezin te ontbijten op zondag en om straks knus de zetel in te duiken om naar de WK wegrit profs te kijken. Of om de Vlaamse regeringsvorming te volgen. Of... 😜
Vergeet niet in te schrijven voor de BRUNCH!

Geplaatst op: 29-09-2019

Eric

Eric De weersverwachting voor morgen ziet er niet te fietsvriendelijk uit!🌧🌬💨💧
Doch we wachten rustig af... morgen om 8 u laten we alvast iets weten of we rijden of niet.
Herman is de kapitein ipv Geert en ANDRE is onze volgwagenVanAchter chauffeur.
Als we niet rijden kunnen we thuis genieten van de koers op de TV. Wie zal de eerste zijn? De Jean Pierre met zijn vingers in zijn neus?🤔 Of zou het de Remco, Gilbert of de Gregg zijn.
Tot morgen.
👍🚴🏿😉

Geplaatst op: 28-09-2019

Dehertogh jan

Dehertogh jan verslag b rit zondag 21-9, WIJ KWAMEN AAN DE START MET 14 WIKKERS EN EEN CHAUFFEUR VOLGWAGEN CHRISTOF, HET WEER WAS HEEL MOOI, NIET TE BEGRIJPEN DAT ER ZO WEINIG VOLK WAS. MAAR SOIT DE RIT WAS HEEL PITTIG MET EEN PAAR STEVIGE HELLINKJES. BOVEN WERD ER GOED GEWACHT, NA DE BERGZONE WERD ER STEVIG DOORGEREDEN DE KOPMANNEN WAREN WEER STERK EN ZE WERDEN OP TIJD TERUGGEFLOTEN ZONDER MORREN.HET WAS LEUK, EN IN DE KOL WERD NOG VEEL NAGEPRAAT. ZONDAG VOORSPELLEN ZE HEEL SLECHT WEER, JAMMER.....TOT LATER.

Geplaatst op: 27-09-2019

Verslag B-rit zondag 15/09 + info

Verslag B-rit zondag 15/09 + info Zondag 15 september, de day after Pukema stonden er toch 15 wikkers en 1 Wikkerster aan het Vrededaal. Met sen 16 trokken we wederom naar het Waasland. We wisten dat dit de rit was met zeer veel bochten. Moeilijk voor de kopmannen met hun GPS 🤔, een zeer mooie rit voor de anderen 😘. We genoten van deze mooi rit die ons via vele landelijke wegen Kruibeke leerden kennen. Heel wat nieuwe mooie fietswegen kregen we onder onze wielen voorgeschoteld.

Het prachtige weer maakte alles nog plezanter. Heerlijk om te fietsen. Heerlijk om te starten met wat koude handen om nadien volop te genieten van de opkomende zon.🌞

Eric en Denni namen de uitdaging aan om de rit zonder fouten te rijden. Weliswaar geholpen door Christophe, want den Denni zijn GPS werkte plots niet meer. Met sen drieën slaagde zij in hun opzet. Knap mannen!🔟/🔟 Zij reden dus ook steeds afwisselend vooraan. Den dennis, de man in ’t topvorm, reed steeds op kop. Sterke beer 💪 en leuk om achter te rijden 😉.

Geen zorgen onderweg. Swa heeft geen werk gehad, doch moest hij zeer alert zijn want op de smalle landwegen een tractor of auto tegenkomen is een uitdaging. Bedankt Swa! Hij genoot van Radio 2 en hoorden hem soms meezingen.😜

Een Wikkertje kwam toe aan de start met een lekke achterband en trachtte alzo puntjes te sprokkelen voor de pechprijs. Uiteraard telde dit niet mee omdat het startschot nog niet gegeven was 🙄. Hij kon wel rekenen op heel wat deskundige ervaring van zijn mede-Wikkers om snel een nieuw wiel te steken, vanuit de volgwagen.

Zodat we genoten tijdens de rit, zo genoten we nadien ook verder op het terras van de DEKOL.

We reden 78km en het tempo was 26,7 gemid. Niet slecht en iedereen kon vlot volgen.

Tijdens de rit vernamen we dat er Wikkers gekwetst zijn en hierdoor verstek moesten geven. Karel maakte kennis met den beton tijdens een fietstochtje 🤕en Danny maakte kennis met enkele vuisten 👊 aan een bushalte. We wensen hen een vlot herstel toe!

In vergelijking met 2018 constateren we meerdere gekwetste leden: Karin, Karel, Danny, Peter, Pierre en Geert zijn/waren enkele weken out. Anderen blijven op de sukkel met eerdere kwetsuren of zijn de omstandigheden moeilijk om op zondag te komen fietsen. Laat ons hopen dat het bij iedereen snel goed komt. 😀Neem alvast jullie tijd om te recupereren. Mocht ik iemand vergeten zijn, mijn excuses.

Zondag 22 stond de rit naar Kobbegem-omgekeerd (82km) op onze agenda, deze vervangen we door de rit naar Meise. Reden is de vele wegomleidingen op parcours Kobbegem. De leider is Denni die de rit al eerder heeft gaan verkennen. Chauffeur van dienst is Christophe.

! De pasfoto sessie van 22/09 wordt uitgesteld, wegens ziekte van de fotograaf.📸

! In de week van 30/09 ontvangen jullie de uitnodiging voor den Brunch na de laatste rit van het seizoen, op zondag 27/10. Deze Brunch gaat door in DEKOL. Noteer dit in je agenda!📇

Geplaatst op: 17-09-2019

Info rit morgen KRUIBEKE

Info rit morgen KRUIBEKE Morgen rit Kruibeke.
De rit met veel bochten en veel werk voor de GPS kopmannen. Gaat het ons ook dit jaar lukken om zonder een foutje de rit te rijden? Ik zelf en Denni nemen de uitdaging aan 😅.
Rit 78km, vlak parcours...
Ideaal om de kater van Pukema door te spoelen 😜
Swa rijdt met de volgwagen 👍

Tot morgen 8u30.

Geplaatst op: 14-09-2019

Info voor de B-Wikkers

Info voor de B-Wikkers Beste B-Wikker,

Er staan nog 9 ritten op ons programma dit seizoen. De vakantieperiode is voor velen voorbij, dus het moment om op zondagmorgen terug aan te sluiten met je fietsvrienden 😍. Geen paniek als je conditie een beetje minder is, we passen ons tempo aan, m.a.w. jullie kunnen dit niet gebruiken als uitvlucht.😉 Eveneens zetten we je uit de wind, op een goede plaats in het peloton en drinken we er samen eentje in DEKOL. 😋 Hopelijk sluiten de zomer gekwetsten 🤕 terug aan. Kortom, we hopen dat iedereen er terug bij zal zijn. 👍

Het mag gezegd worden dat we de maanden juli en augustus konden rekenen op heel wat B-Wikkers en dat doet ons deugd! 👍👍

Nu Freddy, onze vaste B- volgwagenVanAchter chauffeur, geniet van een zeer lang verblijf in het Zuiden van Europa 🏖zullen de leden die zich opgegeven hebben als reserve chauffeur zijn taak overnemen. Doch past het niet altijd voor hen en daarom zoeken we naar extra volgwagenVanAchter chauffeurs. Zie je het zitten om 1 of 2 keer per seizoen achter het peloton te rijden en alzo ervoor te zorgen dat we ons reserve materiaal bijhebben, onze EHBO box meehebben, dat het AED toestel aanwezig is en als er iets gebeurt we snel kunnen helpen (naar dokter vervoeren), bij het niet ter plaatse verhelpen van pech aan de fiets deze opladen en de renner laten plaats nemen naast de chauffeur. Kandidaat? Laat snel iets weten!🤗


Hieronder is de lijst van de nog te rijden B-Wikkers ritten, de kapiteins en de chauffeurs tot het einde van het seizoen:

1/09/2019 8:30
A&Bgroep
85
MERCKBOYS CLASSIC
WIM kapitein
ERIC chauffeur

8/09/2019 8:30
B-groep
85
BEVERENLANDPAD
JAN DH
????????????

15/09/2019 8:30
B-groep
78
KRUIBEKE
ERIC
SWA

22/09/2019 8:30
B-groep
83
KOBBEGEM OMGEKEERD
DENNI
ANDRE

29/09/2019 8:30
B-groep
83
LOKEREN
GARRY
GEERT

6/10/2019 9:00
B-groep
74
EREMBODEGEM OMGEKEERD
BENNY
GARRY

13/10/2098 9:00
B-groep
76
KONINGSHOOIKT OMGEKEERD (24)
HERMAN
JAN

20/10/2019 9:00
B-groep
80
DUFFEL-LIER (21)
ANDR
DENNI

27/10/2019 9:00
A&Bgroep
60
TOERREKE KLEIN BRABANT + BRUNCH OM 11U
JAN DH
?????????????

Huidige chauffeurs zijn tot heden: Eric, Swa, Andre, Geert T, Jan DH en Denni 👍👍👍

Ik zag dat er heel wat Wikkers zonder foto op onze website staan. Graag zouden we hebben dat iedereen er zou opstaan, een naam is belangrijk maar een gezicht is vlotter te herkennen. We merken ook op dat sommige die er wel reeds opstaan er nu anders uitzien: zijn jonger geworden , wat grijzer geworden, een sportievere look hebben…Daarom zouden we graag een pasfoto sessie 📸 willen organiseren op zondag 22 september na de rit. Deze pasfoto’s zijn alleen te bezichtigen nadat je bent ingelogd met je paswoord. Opgelet, dit geen verplichting hé!

De uitnodiging voor ons jaarlijks Teerfeest, op ZATERDAG 16 NOVEMBER 2019, is in opmaak en de menu is in bespreking met den Hervé. Feestje gaat door in de feestzaal van scouts Kalfort/VSOP.🎉

We hopen alvast jullie te mogen begroeten op zondagmorgen!👍🚴🏿

Eric

PS: Voor meer info ivm de ritten op woensdagmiddag en/of -avond mag je altijd iets laten weten. Dan maken we je lid van één of beide WhatsApp groepen.

Geplaatst op: 30-08-2019

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Beste B-Wikker,

Nu zondag 25 augustus rijden we NIET naar Meise of naar Kruibeke. Omdat we deze rit sowieso zonder volgwagen rijden heeft Herman vorige week een rit getekend en gereden die ons naar o.a. via Bornem-Sint Amands-Baasrode-Moerzeke-Dendermonde-Gijzegem-Aalst-Baardegem-Opwijk--Steenhuffel-Malderen-Lippelo-Liezele en terug naar Puurs brengt. De rit is 70 km lang en we rijden langs jaagpaden en landelijke wegen. Herman neemt uiteraard de leiding op zich daar hij de weg kent. De rit is te downloaden via onze website.

We spreken net zoals de andere ritten af om 8u30 aan het Vrededaal en komen toe in DEKOL. Opgelet, geen volgwagen mee!

Op zondag 1 september rijden we zoals voorzien de korte rit van de Merckx Boys. Eric rijdt dan met de volgwagenVanAchter.

Geplaatst op: 22-08-2019

Wik radio

Wik radio Beste Wielervrienden, we annuleren de rit vandaag! Reden: regen gans de voormiddag ! Misschien tot woensdagmiddag 13u aan het Kerkhof Puurs of aan het Vrededaal 19u30, om samen wat te gaan fietsen?🚴🏿🌦🌧☔️

Geplaatst op: 18-08-2019

Aandacht !!!

Aandacht !!! Beste Wielervrienden,
We hebben zonet de weerkaarten bekeken en beslist dat we morgen NIET naar Terneuzen fietsen !!!
We, A en B Wikkers rijden morgen samen de rit naar Meise.
Vertrek om 8u30, tempo B Wikkers.
🚴🏿👍
Vermoedelijk geen volgwagen.

Geplaatst op: 17-08-2019

Freddy en Marina

Freddy en Marina Goede namiddag
Voor eerst een dikke dank U wel voor de attentie die f
Freddy gekregen heeft👍👏🏼,heel lief bedankt.👍

Gisteren hadden we pech bij het fietsen heel spijtig en het ging er gemoedelijk aan toe zo met die verschillende groepen .
Bedankt Herman voor het verkennen van de rit en ook een dikke 👍
Voor Tim en Johan om ons zo veilig mogelijk te begeleiden om te straten over te steken .👍👍
Een pluspunt was dat.
Wij wensen dan ook iedereen nog fijne ritten zeker zondag naar Terneuzen zal aan jullie denken. 🚴🏼‍♀️🚴🏽‍♂️👏🏼🍻🍻🚴🏽‍♂️🚴🏼‍♀️😂🥰💋
Groetjes aan iedereen !!!!!!!!

Geplaatst op: 16-08-2019

Wik gazet

Wik gazet We bekijken zaterdagmiddag of we rijden naar Terneuzen of niet. De weersverwachtingen zijn niet gunstig, doch kunnen snel wisselen.
Geen Terneuzen dan rijden we een klassieke B Wik rit!
Hou dus je gsm/gastenboek in de gaten.
👍🚴🏿

Geplaatst op: 15-08-2019

WIK 70 gazet

WIK 70 gazet Eerst willen we alle Wikkers die hebben gestapt of hebben meegelopen met de 50ste Dodentocht PROFICIAT wensen. Blijkt dat ze allen ook erin geslaagd zijn om de eindmeet in Bornem te halen. Het zijn sterke mannen/vrouwen die Wikkers! 💪👋

Uiteraard kregen ze vrijaf zondagmorgen. Slapen en rusten zal hen goed doen! Lieven kon het wel niet laten om even met zijn fiets tot in DEKOLL te komen om ons te begroeten en om wat los te rijden.

Zondag 8 augustus om 8u30 stond de rit naar Meerdonk geprogrammeerd. We dachten dat we niet aan 15 Wikkers gingen geraken wegens de deelnames aan de dodentocht en de vakantieperiode. Maar tot onze verrassing verschenen er zelfs 24 Wikkers aan de start!👍🚴🏿

Tof om met zoveel te zijn!
Is dit een signaal dat we goed bezig zijn? Dat de ritten gesmaakt worden? Het tempo voor elk lid haalbaar is? We een groep fietsvrienden ❤️ worden? Hoe ouder we worden hoe beter we fietsen?...
We mochten dit seizoen ook wederom nieuwe leden verwelkomen!

De rit naar Meerdonk was 79km lang en we reden aan een gemid tempo van 26,4km/u. We reden ook deze keer richting Waasland. We passeerden langs verschillende gemeenten zoals Temse, De Velle, Beveren, Vrasene, Sint Gillis-Waas, Melsele, Meerdonk, Sint-Niklaas en Nieuwkerken-Waas.

Ook deze rit konden we ‘profiteren’ van uitstekend kopwerk. Jan T en Dennis namen deze taak op zich. Mee of tegenwind, ze reden een perfecte rit. Ook gingen ze soms kijken bij gevaarlijke oversteken of op smalle wegen of er geen tegenligger aan kwam. Ze reden geen meter fout, het snoepje via Oppuurs bij het terugrijden deden ze erbij om aan de 80km te komen.👍

Diegene die meereden konden getuige zijn van de rode Mercedes, die in tegengestelde richting naar ons toe reed en op het moment dat hij ons naderde nog een fietser inhaalde. We schrokken met sen allen en vele vloeken uit het peloton waren goed hoorbaar. Het scheelde niet veel of vele Wikkers lagen op een groepskamer in het ziekenhuis. 🤕 Gelukkig reden we op dat moment netjes achter elkaar zoals het hoort. Dit moeten we blijven doen, want gisteren zag ik soms Wikkers niet per 2 rijden, soms met 3 naast elkaar, soms alleen tussen de voorste renners… Onze veiligheidscoördinator 🤓 vroeg me om dit nog eens extra in de picture te zetten.❗️

Samen dronken we er eentje in DEKOLL en omdat Freddy, onze vaste volgwagen VanAchter voor enkele maanden naar het zuiden op reis gaat , gaven we Freddy een eetbon van DEKOLL, als bedanking. 💐 Bedankt Freddy voor al de maanden dat we dit seizoen op je konden rekenen! Hopelijk kunnen we ook volgend wielerseizoen op je rekenen. 😘 Freddy & Marina en Jan Y een prettige reis. Geniet ervan!
Dwz dat we vanaf nu enkele vrijwillige WIK-chauffeurs de volgwagenVanAchter zullen besturen.

Volgend weekend rit naar Terneuzen op de agenda en we moeten vaststellen dat er weinig Wikkers de trip zien zitten. Uiteraard zijn er sommige die nu nog op verlof vertrekken, anderen hebben andere plannen en sommige zien de lange rit minder zitten. Kortom, we zullen hopen dat we aan 15 Wikkers A&B geraken.

Geplaatst op: 13-08-2019

Info ivm Rit naar Terneuzen

Info ivm Rit naar Terneuzen 📢 AANDACHT, AANDACHT RIT NAAR TERNEUZEN OP ZONDAG 18 AUGUSTUS

Beste Wikker,

Zondag 18 augustus staat er voor zowel de B als A-Wikkers de rit naar Terneuzen op het programma.

De rit is 140km, de langste rit van het seizoen. We vertrekken om 8u30 aan het Vrededaal, we nemen onze picknick mee die we samen opeten in het café op het dorsplein van Terneuzen. We rijden zoals elk jaar het tempo van de B-Wikkers, gemid 26km/u.

Zowel Pierre als Freddy kunnen niet met de volgwagen rijden. Hiervoor zoeken we nog een oplossing. Een volgwagen is zeer zinvol, bijna een must want al de reserve wielen, binnenbanden, fietspomp…, EHBO kit, AED toestel als onze picknick en extra drank wordt vervoerd in de volgwagen. Als er iemand niet kan meerijden maar ons toch wil volgen en met de volgwagen wil rijden, geef dan snel een seintje aan Tim, Eric of Herman. Alvast bedankt!

Ingeschat komen we terug toe in DEKOl omstreeks 15u30, waar we samen er nog eentje drinken. 🍼🍾

Voor diegene die twijfelen of ze de 140km zouden aankunnen, GEWOON DOEN! Ook mijn eerste keer was spannend maar ik heb het gehaald en was er fier over💪.

We bekijken de weervoorspellingen aandachtig en hopen alvast dat deze ons fiets gunstig zijn.

Laat ons zeker iets weten dat je mee zou rijden naar Terneuzen. Minimum vijftien Wikkers moet zeker lukken! Graag vóór 15/08, via whatsapp, per mail, per gastenboek, mondeling, per rooksignalen…
🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍🚴🏿👍

Geplaatst op: 09-08-2019

Wik reporter mee op de fiets

Wik reporter mee op de fiets Zondag 4 augustus 2019, een schitterende fietsdag. De B-Wikkers konden vandaag kiezen uit 2 ritten, nl de Dodentocht (100km) of de rit Sinaai omgekeerd, 78 km.

De reporter koos voor de rit naar Sinaai, net zoals 16 andere B-Wikkers. Wij konden weer rekenen op Freddy die graag het stuur van onze volgwagenVanAchter terug in zijn handen nam.

De rit verliep via Bornem, de ScheldebrugTemse over, Temse, De Velle, Zuid-Niklaas, naar Waasmunster. Nadien reden we door naar Sinaai om alzo even in Sint-Gillis-Waas te belanden. Daar hielden we even een plasstop. Nadien terug richting Waasmunster en vandaar naar Temse om via de Scheldebrug terug in Bornem uit te komen. Vanaf hier reden we op een drafje naar onze thuisbasis DEKOL in Puurs.

De rit was 77km en ons gemid. was 26,6km/u, iets meer dan de voorziene 26,2km/u. Doch iedereen kon goed volgen. Deze keer was Geert de leider en ook hij had alles goed onder controle. We zagen verschillende W-Wikkers de kop doen, iedere 25km een ander duo. Zelf de Willy reed even op kop in Waasmunster 😉.

Het was een rit langs vele landelijke Waaslandse wegen. Mooie wegen, doch moesten we regelmatig Wikkers vooruit sturen om te kijken of er geen tegenligger was. We genoten van schitterend fietsweer, verfrissende schaduw stroken onder de bomen, van de natuur en van de villa’s konden we eveneens genieten… en vooral van elkaars gezelschap. De reporter hoorde dat er veel werd gepraat in het peloton over hun reiservaringen, dat De kakkers hadden gewonnen, dat van Evenepoel iets wonderbaars gepresteerd had… m.a.w. er was nog veel zuurstof in het peloton.

Tussen Waasmunster en Temse kregen we plots het gezelschap van een renner met gele sokken en een gele trui aan. Het bleek Alaphilippe te zijn. Hij reed met ons mee tot in DEKOL waar hij samen met ons genoot van wat heerlijks vocht. Elke ploeg heeft meerdere zotten in hun leden bestand staan.

We vonden het fijn om in het midden van de vakantie 17 B-Wikkers aan de start te zien. Wetende dat er nog enkelen meereden met de Dodentocht. Ook leuk om terug Nancy in ons peloton te hebben.

Pechpunten waren voor Wim, platte band en zelf snel bandje steken. Hij reed met schijfremmen en deze wielen waren niet voorzien in de volgwagen. Gezien dat Wim een handige Harry is 🛠.

Minder goed nieuws is dat Karine gevallen is tijdens een fietstochtje en daarbij zwaar geblesseerd geraakte, een bekkenfactuur was het verdict. We wensen haar veel sterkte en een vlug herstel toe.

Nu zondag gaat de rit naar Meerdonk (Sint-Gillis-Waas), dan staat er de VermoesenClassic (15/08) op het programma. De week nadien 18/08 staat er de rit naar Terneuzen op het programma, 140km.

Tot zondag!

Geplaatst op: 06-08-2019

Eric

Eric Beste Wikker,

Zonet een nieuwe whatsapp groep aangemaakt.
'WIK woensdagavond fietsen'

Indien je graag lid wil worden van deze groep dat geef je een seintje.

Dus vanaf heden alle communicatie, foto's etc ivm de Wikkers die op woensdagavond fietsen op den dijk deze whatsapp groep gebruiken.
Bij overtreding van deze regel, extra toertje aan 38km/u 😜
Veel fietsgenot 👍🚴🏿

Geplaatst op: 01-08-2019

Eric

Eric Goedemorgen B-Wikkers,
We hebben zojuist beslist, in petit comité, dat we de rit van vandaag aflassen. Rit wordt dus geannuleerd ! Reden is duidelijk vermoeden we? Regen, nog veel regen op komst, gevaarlijke wegen wegens plassen op de weg..,
Dus volgende week zien we elkaar zondag om 8u30 aan het Vrededaal !
🚴🏿🌨😠

Geplaatst op: 28-07-2019

Geert Tersago

Geert Tersago Zondag 21 juli reden we met 17 WIk'ers naar het heuvelachtige 'Land van Asse'. Slechts één vrouwelijke deelnemer, namelijk Marina. Onder deskundige leiding van Denis werd met hulp van medekopmannen Wim en Jan Y (vergeet ik iemand?) de rit aan een gepast tempo gereden. Op een tweetal langere hellingen konden de betere klimmers zich eens uitleven maar op de top van de heuvels werd voldoende lang gewacht op de WIK'ers met mindere klimcapaciteiten. Op de Koereit hadden enkele renners problemen met de ketting. Wim was de grote pechvogel, zijn voorderailleur begaf het waardoor hij in de volgwagen moest plaatsnemen. De fietstocht samen afgesloten op het terras van DEKOL met het nodige vocht. Proficiat aan leider en kopmannen.

Geplaatst op: 24-07-2019

Geert Tersago

Geert Tersago Beste fietsvrienden en fietsvriendinnen, de rit 'Meise' van vorige
zondag werd op vraag van Denis vervangen door een tocht naar 'Het Land
van Asse'. Volgende zondag was rit 'Waasmunster' gepland maar omdat die
rit al op 7 juli gereden is wegens geen GPS, wordt de rit 'Meise'
opnieuw geprogrammeerd. Wim is leider. De rit is/werd NIET verkend.
Mogelijke obstakels voor de volgwagen zullen door de leider in
samenspraak opgelost worden.

Geplaatst op: 24-07-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel @A-team : ritten voor de komende 3weken staan online !!!!
ZON 21/7 - Brussegem Corsa Campagnolo. Rit naar Brussegem en daar lokaal 50km afgepijld. GPX op site is puur heen en terug. Vertrek 8H
ZON 28/7 - prachtige rit naar St Pietersleeuw met heel wat HTM. Deze is van de hand van Tim DS. Vertrek 8H15
ZON 4/8 - fietsdodentocht Vertrek 7H30

Geplaatst op: 19-07-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Bart, mooie woorden.

Er kan al eens spielerei gebeuren op plaatsen waar het mogelijk is. Waar de veiligheid van het peloton niet in gevaar komen. Bij de A groep zijn die plaatsen door de meesten gekend : zoals o.a. van de kerk Weert tot versmalling Branst ; van Liezele rotonde tot school Molenstraat, van Garage Nissan tot watertoren , de kassei aan de Prayon, 5km langsheen dijk te Emmadorp, etc.... De veiligheid moet primeren en de laatste renner mag niet uit het oog verloren worden.
De B groep kan soortgelijke spielerei doen. Zorg gewoon steeds dat er iemand verantwoordelijk blijft voor de groep, de groep op sleeptouw neemt. Bespreek die "segmenten" even waar het kan en niet kan.

Zolang het maar plezant is en we kunnen trappen. De ene al wat harder dan de andere, de ene al wat meer in de wind dan de andere. Maar samen uit samen thuis is ons motto en na de gezonde inspanning nakaarten tussen pot en pint.

Geplaatst op: 19-07-2019

Bart De Coninck

Bart De Coninck Ook in de a-groep zijn er die 5 km/u rapper kunnen. Nooit dringen zij echter hun tempo op, integendeel gisteren waren ze de eersten om een collega in nood bergop te duwen. Respect voor die mannen die onze groep letterlijk en figuurlijk bijéénhouden.

Geplaatst op: 15-07-2019

herman

herman beste B vrienden, vandaag heb ik een gemengd gevoel over de rit, deze keer zonder mechanische of medische problemen, maar door een gebrek aan communicatie hebben we enkele renners onderweg "verloren" , met 27 gestart en met een pak minder aangekomen, dat kan de bedoeling niet zijn, en dat MAG ook niet, ik stel voor dat als we ergens gaan "versnellen" het ook doorgegeven wordt aan iedereen, net zoals we roepen "put" of "tegenligger" gaan we in het vervolg ook "intervalleke" roepen zodat iedereen weet wat er op til is. Met mijn oprechte excuses aan zij die er vandaag afgevallen zijn, of verwonderd waren van "wat is hier in hemelsnaam aan de hand???? Ik hoop dat jullie hierdoor niet ontmoedigd zijn én dat jullie er volgende week terug bij zijn.
groetjes Herman
PS: Danny Asfalt heeft héél de rit op kop gereden én hij is niet gevallen!!!!
en het gemiddelde, daar gaan we wijselijk over zwijgen!!

Geplaatst op: 14-07-2019

Dehertogh jan

Dehertogh jan verslag van de zondagrit b ploeg, wij vertrokken met 17 wikkers +1testrijder richting st'amands-dendermonde-waasmunster-st'niklaas-steendorp-temse-bornem-vrededaal.wij reden een rustig tempo van 25,8km gemiddeld, iedereen volgde gemakkelijk en de kopmannen deden goed hun werk, ondanks dat wij reden zonder volgwagen was er geen enkel probleem, geen platte banden of zo. wij sten uitwijken naar onze oude stal vrededaal omdat er in de kol iets te doen was. daar hebben we nog gezellig gekeuveld bij een frisse pint...zondag terug iedereen op post met liefst in in grote getallen....tot dan.

Geplaatst op: 09-07-2019

Eric

Eric Beste B-Wikkers,

We hadden het al een beetje aangegeven dat er veel kans was dat er een wijziging zou gebeuren ivm de rit op zondag 8 juli. We rijden NIET naar Emblem, we rijden een rit van Jan De Hertog. Hierdoor is er geen GPS track. De rit zit in Jan zijn hoofd. Jan DH is hierdoor ook de kapitein van dienst.

Daar we geen chauffeur hebben gevonden voor zondag as rijden we de rit ook zonder volgwagen. Dwz dat je zelf al je drinken moet meebrengen (minstens 2 drinkbussen), je kan nu rijden op wegen waar geen wagen door mag/kan, je zelf een reservebandje moet meebrengen, er geen EHBO kit mee is, je ook geen tuuuuut hoort als er ons een auto voorbij steekt…

Het vertrek blijft om 8u30 aan het Vrededaal en daar komen we ook zondag as uitzonderlijk aan. DEKOLL is bezet door een feestje.

Deze info sturen we door via Whatsapp, per mail en via ons gastenboek website.


Geplaatst op: 04-07-2019

Radio WIK 70

Radio WIK 70 Zondag 30 juni reden we onze 19de rit van het seizoen. Niets bijzonder, behalve dat we half weg zijn van het wielerseizoen.

We hebben nog geen uitgebreide analyse gemaakt van de ritten, het aantal B-Wikkers die zondag steeds aan de start verschijnen, ons gemiddelde.... Dit doen we op een later moment.

Ik moet erkennen dat we in goede conditie zijn: veel B-Wikklers aan de start, het tempo ligt op gemid 26km/u, dat onze dames veelvuldig van de partij zijn en goed in ’t vorm zijn, iedereen vrij vlot kan volgen, dat we enkele nieuwe gezichten hebben mogen verwelkomen, dat onze uitrusting mag gezien worden, dat we steeds beroep kunnen doen op onze Freddy om met de VanAchterVolgwagen te rijden, helaas enkele gekwetsten hebben binnen ons peloton, de vriendschap in de ploeg zit, er steeds vlot kopmannen worden gevonden die hun positie niet willen afgeven tijdens de rit…

Maar nu terug naar de rit van zondag 30 juli, bestemming Overmere (Donkmeer), 78 km lang. We mochten wederom terug wat meer B-Wikkers verwelkomen aan de start, met 22 waren we. Ondanks de vakantieperiode, enkele gekwetsten en vele BBQ’s een vrij groot aantal. We reden via Temse, Zele, Berlare, Overmere, Gyzegem, Lebbeke, Opwijk, weer Lebbeke, Sint –Amands zo terug naar het centrum van Puurs-City. Een mooi parcours over vele landelijke wegen, langs het mooie Donkmeer en een rit met vele scherpe en stompe bochten. Onze GPS-renners hadden veel werk om de kopmannen te sturen, omwille van het toch wel iets minder gekend terrein. Dit lukte ons goed want de kopmannen luisterden goed. Eén van die kopmannen was André G. Hij had ook de Tricolorband vandaag om zijn arm als kapitein. André groeide tijdens de rit waardoor hij, ondanks zijn leeftijd, vrij vlot 78km op kop reed. Hij verteerde de eerste 40 km met toch wel tegenwind vrij vlot. Proficiat, sterke prestatie man!

Geen valpartijen of technische zorgen in het peloton. Freddy in de volgwagen beleefde een rustige voormiddag. Hij zorgde weer voor lekker fris water tijdens onze stoppen. Deze keer zijn we 2 keer gestopt om te plassen, iets te drinken en te eten. Bij dit warme, zwoele weer is dit een must! Er wordt tijdens de rit nog te weinig gedronken, erna lukt het bij velen veel beter J.

We reden een veilige rit met extra aandacht voor de andere weggebruikers en de wegcodes. Ook het per 2 naast elkaar rijden lijkt beter te lukken.

De volgende rit, zondag 7 juli 2019, bekijken we nog even. Diegene die beschikken over een GPS zijn er blijkbaar niet bij en onze Freddy kan de komende 2 weken niet rijden. We laten nog wel iets weten hoe we dit oplossen.
Alvast staat dat we de rit niet kunnen eindigen in DE KOLL, wegens een feestje. Daarom eindigen we voor 1 keer terug in het Vrededaal.

Mogen we de leden die op vakantie vetrekken een deugddoende vakantie toewensen! Ieder vult dit op zijn manier in, genieten dat moet je doen! Wanneer het past kan je steeds een kiekje posten op onze whatsApp groep WIK’70 Fietsvrienden. Een fotootje met een je WIK outfit aan is alvast een mooie foto.

Wikkers die gekwetst zijn of het wat moeilijker hebben, wensen we snel beterschap en een vlotte recuperatie toe. Wacht wel niet te lang om weer aan te sluiten met de groep. Mogelijkheid is dat je een deel van de rit rijdt en nadien huiswaarts rijdt of beter dat je even in de volgwagen stapt. Halil V. liet weten dat hij even out is wegens polsbreuk, gevallen met de fiets.

Onze reporter is er zondag niet bij. Als iemand anders graag eens het verslag maakt, no problem, zou zelfs leuk zijn.

PS: vergeet je niet in te schrijven voor 15 augustus, de Vermoesen Classic, met nadien den BBQ. Uitnodiging via volgt whatsapp en mail.

Geplaatst op: 03-07-2019

een Wikker

een Wikker Proficiat aan Andre G om gans de rit, als kapitein, op kop te rijden.
Andre is en blijft een sportman met een groot hart, letterlijk en figuurlijk.
Hij is als de meeste whiskey's, hoe ouder hoe beter!

Geplaatst op: 01-07-2019

Marina

Marina Wat een mooi verslag weer Erik .!
En inderdaad onze kopmannen hebben het super gedaan👍👍👍
En ondanks eene gps die van jou ging alles nog vlotjes bedankt daarvoor!!
Onze groep was klein maar daarom niet minder gezellig ,ik heb er van genoten ook om Pierre terug te zien onder de groep 👍👍👍
Lieve groetjes Marina en Freddy 👏🏼👏🏼👏🏼

Geplaatst op: 29-06-2019

Danny As(f)valt

Danny As(f)valt Mooi verslag Eric👍 Jij multitalent, leider B team, GPS verlengstuk en surtout altijd veiligheid op 1ste plaats voor de groep en andere weggebruikers. Super verslaggever en alles altijd met de glimlach😊
N en echte topgast 👍👍👍

Geplaatst op: 29-06-2019

André

André Bedankt Eric voor je mooie verslag van de rit.
Ik denk dat gij voor opstel wel op de eerste bank mocht gaan zitten in de klas. Nog dank vanwege onze stille volgers.

Geplaatst op: 28-06-2019

Onze WIK wielerradio

Onze WIK wielerradio Zondag 23 juni 2019 was het reeds om 8u30 19 graden op de thermometer. We wisten vooraf dat het zeer warm ging worden. Deze keer had onze Freddy zijn voorzorgen genomen. Hij zorgde als een zeer goede ploegverzorger voor fris water. Zo konden we tijdens de pauzes onze lege drinkbussen vullen met het gekoeld water. Bedankt Freddy om steeds aan ons te denken.

Het was even bang afwachten aan het Vrededaal of we wel met voldoende renners waren om op de baan te rijden. Gelukkig kwamen er nog 2 renners bij om stipt 8u30 waardoor we met 16 renners konden vertrekken. Op vakantie, gekwetst, naar een feestje moeten maar vooral gingen er een paar vaste B-wikkers eens testen bij onze A-ploeg… waren de redenen voor deze toch wel kleine groep.

Nog maar 2 km gereden en onzen Danny, op den asfalt. Hij had een verstrooit moment en was te laat uit de klikkers . Gelukkig slechts een paar schaafwondjes en was zijn fiets niet stuk waardoor hij mee kon verder rijden.

De rit verliep vooral langs Waaslandse wegen (Waasmunster, Belsele, Sinaai, Sint-Niklaas en Temse). We weten dat het plezant rijden is langs de vele landelijke wegen. Regelmatig konden we genieten van wat schaduw onder de bomen. De rit was 78,5km en ons tempo lag op 26km/u, een tempo dat ieder kon smaken en een perfect tempo met het toch wel zwoele weer.

Weer reden er 2 Wikkers gans de rit op kop, Jean Pierre en de Garry namen dit voor hun rekening. Knap gedaan mannen! Eric zat steeds in het wiel van de kopmannen want hij was de enigste met een opgeladen GPS. Links, rechts, rechtdoor, nog 250 meter en dan naar rechts, Garry 2 km rechtdoor rijden, mannen per 2 rijden voor onze veiligheid en de ander weggebruiker… hoorden we hem zeer vaak zeggen of roepen. Op het einde van de rit had een hese stem.

Na de rit gingen we met sen allen samen iets drinken in DEKOLL. Een welgekomen verfrissing. Onze A renners kwamen ons vervoegen op het terras. Als blijde verrassing was Pierre ook aanwezig, het deed ons allen deugd om het om hem weer te zien. We konden gelukkig met sen allen in de schaduw kruipen want ondertussen was het 30°.

Volgende rit is naar Overmere, André is onze leider. Freddy is wederom onze chauffeur van de VanAchtervolgwagen. Hopelijk iets meer aanwezigen en terug onze vaste dames paraat. Zondag was Marina de enigste dames. Graag GPS’sen opladen aub. Minstens 2 drinkbussen voorzien. Freddy zorgt voor fris water om bij te vullen onderweg.

Geplaatst op: 25-06-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel 23/6 : Op aanvraag van Bart Banaan een vlakke rit naar St Gillis Waas, zonder hoogtemeters !!
Een ideale test voor de woensdagrenners om eens van de A groep te proeven.
Het tempo en optrekken na de bochten zal rekening mee gehouden worden.

Geplaatst op: 22-06-2019

het medisch bulletin B-Wikkers

het medisch bulletin B-Wikkers -Wim, Patrick en Christophe blijken vlot te herstellen, na hun val zondag ll.
Geert is zwaarder gekwetst en zal enige tijd out zijn. We hopen dat hij snel weer beter wordt.
-met Pierre gaat alles terug wat beter, doch heeft hij nog een lange revalidatie voor de boeg. Weldra verschijnt hij terug in Puurs, zijn habitat.
-Xavier zal zeer waarschijnlijk tot het einde van het seizoen out zijn. Het fietsen zorgt steeds voor nek en hoofdpijn. Hopelijk terug volgend seizoen.
-nog gekwetsten?

Geplaatst op: 14-06-2019

de B-Wik 70 reporter

de B-Wik 70 reporter Zondag 9 juni 2019 stond de Bogaerts Classic op het menu van de Wikkers. De B-wikkers verzamelden reeds om 8u aan onze startplaats Het Vrededaal, 24 Wikkers waren op het appel. Voor één Wikker was het zijn eerste rit van het seizoen. Hij kon vlot mee en is niet gevallen, den Danny. Proficiat.

Onze collega’s van de Hartvrienden sloten bij ons aan in Bornem. We hadden afgesproken om samen de rit te rijden, kwestie van elkaar beter te leren kennen.

Met een rustig tempo fietsen we naar de startplaats van de Bogaerts Classic In Temse. We schreven ons snel in en deden het polsbandje om. Met dit bandje konden we iets nuttigen bij de bevoorradingspost en kregen we bij aankomst een drinkbus. De WIK betaalde de inschrijvingskosten.

We opteerden om de rit van 70km te rijden over de Waaslandse wegen. Een mooi parcours dat goed afgepijld was, maw we konden niet verkeerd rijden. Er waren veel fietsers onderweg en sommigen reden ons voorbij alsof het een wielerwedstrijd was. Gelukkig bleven wij cool en staken we ook renners voorbij maar wel op lange, rechte stukken. We reden voorzichtig en hielden rekening met de wegcodes, met de andere renners en weggebruikers.
Doch, in een lange straat met geparkeerde auto’s links en recht voor ons kwam een auto aangereden. De kopmannen beslisten om even wat in de houden. Dit had een klein domino effectje in onze groep waardoor er in de buik van het peloton een valpartij plaats vond. Vier Wikkers tegen de vlakte. Gelukkig waren Roeland en Michel mee en konden ze de eerste medische diagnose vaststellen en gelukkig viel dit mee. Geert was gekwetst en zijn fiets was stuk waardoor hij gerepatrieerd moest worden door de pechdienst van de organisatie. Bij Wim stelden wij schaafwonden vast en ook zijn knie was geraakt. Bij Patrick (schoonbroer van Wim en zijn eerste rit) eveneens schaafwonden en pijn aan de pols. Beide reden nog even mee tot aan de bevoorradingspost maar hielden het dan voor bekeken. Een goede beslissing van hen. Christophe eveneens met schaafwonden en een duidelijk bloeduitstorting op zijn dij reed de rit wel uit.
Een accident en juist hadden we onze volgwagen niet mee. Het is immers moeilijk autorijden tussen de vele renners. We kunnen alleen maar vaststellen dat een volgwagen toch een must is.
We hopen dat onze 4 gekwetsten snel herstellen. We bekijken of we in de toekomst nog meerijden bij grote wielermanifestaties.

We reden uiteindelijk 92 km aan een gemid. tempo van 26,2km/u. De overige renners bleven gespaard van pech, alhoewel Herman toch nog een plat bandje reed op het einde.
Bij de aankomst haalden we onze drinkbus op en reden we in groep naar DE KOLL. Ondertussen waren er wel enkele Wikkers en Hartvrienden huiswaarts gekeerd, kwestie van op tijd thuis te zijn . Met een kleine groep namen we plaats op het terras van DE KOLL, waar onze A-wikkers reeds gezellig aan het napraten waren over hun rit. Gezellig iets gedronken, gesoigneerd door de garçon en na een uurtje reden de meeste huiswaarts. Sommige bleven naar het schijnt hangen tot in de late uurtjes .

Volgende week staat de rit Rit naar Kobbegem op onze agenda. Onze leider is dan onzen Denni. Heel wat renners hebben al aangekondigd niet te kunnen meerijden; feestjes, BBQ’s, op vakantie, zijn gekwetst… zijn de redenen. Hopelijk zijn we met 15 Wikkers die de Noordrand van Brussel per fiets gaan verkennen . Freddy neemt alvast terug plaats in onze VanAchterVolgwagen.

Geplaatst op: 14-06-2019

Eric

Eric !! zondag 9 juni vertrekken we (de B-Wikkers) uitzonderlijk om 8 u aan het Vrededaal.

-geen volgwagen mee
-kaart VWB meebrengen aub
-onderweg is er een controle/bevoorradingspost voorzien
-we drinken daar in Temse er ene of twee
-rit is op te laden via onze site
-graag in de WIK 70 outfit aub, voor diegene die er al ene hebben gekregen

We rijden den Bogaerts Classic, de 70km daar + de 20km heen en weer naar Temse en Puurs = 90 km in het totaal. We rijden het tempo van van de B-Wikkers: gemid 26,2km:u

Men zegge het voort!!!!!

Geplaatst op: 05-06-2019

Eric

Eric Beste B-Wikkers,
Zondag rijden we den Bogaerts Classic. We rijden daar de rit van 70km. Vanuit Kalfort naar Temse, de rit zelf en terug naar Puurs DeKol zullen we dus ongeveer 90km rijden.
Daarom starten we, uitzonderlijk, om 8u ipv 8u30. Reden is de langere rit, we ons moeten inschrijven wat ons ook tijd zal kosten en we willen ons tempo niet te veel opdrijven.
We drinken er daar ene na de rit. Nadien rijden we samen naar DE KOL.
Opgelet: kaart van den Bond meebrengen = goedkoper inschrijvinggeld! De WIK 70 trakteert !👍
Er gaat ook geen volgwagen mee. Is te moeilijk om veilig te volgen. Dus zelf voor alles zorgen: reserveband, pomp, drinken en eten, regenkledij...
Onze site passen we nog aan, als onzen Geert terug thuis is.
Onze A-Wikkers vertrekken om 7u45 en rijden daar de 90km rit, dus 110km.

Geplaatst op: 02-06-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Klassement ritten A bijgevoegd van Scherpenheuvel en Vlezembeek

Geplaatst op: 25-05-2019

WIKreporter

WIKreporter

Een druiperige zondagmorgen daar stonden we mee op. De weerberichten waren niet allemaal hetzelfde: zonnige periodes met veel bewolking, mogelijks felle regenbuien, stormweer op komst vanaf 11u… Enkele B-Wikkers hebben zich hierdoor wat laten afschrikken, doch ook de vele communiefeesten waar vele Wikkers waren op uitgenodigd speelden hier vast ook een grote rol in.

De rit ‘MerckxBoys omgekeerd’ hadden we vervangen met een rit naar de regio Mechelen. Herman had immers de rit gaan verkennen en kwam onderweg te veel omleidingen tegen. Daarom beslisten we de rit te annuleren. Herman was meteen ook de leider van de rit. Als leider is hij geen kilometer van de kop geweest. Wat een conditie, wiskracht en een goede gezondheid kan doen. Trainen en gezond leven is dus voor vele dingen goed…

Ondanks het feit dat er enkele vaste B-Wikkers verstek gaven waren we toch met 20 renners aan de start. (17 Wikkers en 3 gastrijders). Aan een gemid. tempo van 26km/u reden we rit van 72km. We dachten dat we iets sneller gereden hadden dan anders, doch onze doortocht door Mechelen-City en enkele stops deden het gemid. fel zakken. We hebben heel wat kilometers boven de 30km/u gereden. We zagen dat iedereen meekon, daarom konden we het hoger tempo aanhouden. Met dank aan de goede kopmannen.

Zoals verwacht kregen we onderweg wel wat regen te verwerken en de laatste 10 km mochten we tegenwind verwelkomen. Door het natte wegdek waren we ook wel iets voorzichtiger in de bochten en vermeden we al die ijzeren wegdeksels. Niemand is gevallen, hoewel Goedele haar stuurvaardigheid ten volle moest bovenhalen toen ze even in de zijkant van de weg belandde.

Deze rit kreeg Goedele en Robert materiaalpech. Robert mocht hierdoor na 30km in de volgwagen VanAchter bij Freddy plaats nemen. Samen beleefden ze een leuke morgen en mochten ze al onze SYNETON-konten bewonderen. Gelukkig hadden we een volgwagen bij. Bedankt Van Achter Bart en Freddy om er mee te rijden!

Vanaf volgende week wordt het terug goed fietsweer en verwachten we heel wat Wikkers zondagmorgen. We hebben ook 17 leden dit wielerseizoen nog niet gezien omwille van diverse redenen. We hopen ze weldra te verwelkomen.

Zondag 26 mei, verkiezingsdag, rijden we de rit Opwijk. Je kan gaan stemmen voor of na de rit. We vetrekken zoals steeds om 8u30 aan het Vrededaal. De leider van deze rit is Herman.
______________________________________________________________________

Geplaatst op: 21-05-2019

Publi-WIK

Publi-WIK Goedemorgen,

De reporter van de B-Wikkers liet ons weten dat zijn inkt sinds een paar weken op is. Tegelijkertijd liet hij weten dat de inkt, via Bol.com,in bestelling is. Dus deze week mag je een verslagje verwachten van de rit naar regio Mechelen op zondag 19/05.

Geplaatst op: 20-05-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Zondag 19/5 : Vlezembeek. met volgwagen met comeback kid Joeri Srrs achter het stuur

Geplaatst op: 18-05-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Zondag 12/5 : rit Scherpenheuvel met snelboeters. 7h25 stipt aan Vrededaal!!

Wie alternatief wil rijden lokaal kan om 8h naar kerk Branst gaan om met onze collega Scheldetrappers mee te fietsen

Geplaatst op: 10-05-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel A groep 5/5 8h vertrek Vrededaal. Bij miezer doen we een regenvestje aan :-)))

Geplaatst op: 04-05-2019

herman

herman iedereen bedankt voor het gezelschap en de felicitaties, zo hoort het, genieten van de kleine momenten en de company.

Geplaatst op: 01-05-2019

François Buyst

François Buyst Het was een leuke rit,een lekker drankje van de jarige,
Proficiat ,meer moet dat niet zijn.

Geplaatst op: 01-05-2019

Andre

Andre Gelukkige verjaardag Herman en nog veel fietsplezier.

Geplaatst op: 01-05-2019

nen kakker

nen kakker Zou het niet aanraden om de dag van de bekerfinale in blauw/witte tenue door Mechelen te rijden.

Geplaatst op: 30-04-2019

Eric

Eric WE RIJDEN MORGEN NIET NAAR SCHERPENHEUVEL.

WEL RIJDEN WE DE RIT NAAR REGIO MECHELEN, de rit die zondag geannuleerd werd.
We vertrekken om 8u30.

Geplaatst op: 30-04-2019

Herman

Herman Beste vrienden, wegens te weinig interesse om naar Scherpenheuvel te fietsen woensdag wordt deze rit afgelast
Wie wil kan mee naar Oudenaarde voor de RVV
Geïnteresseerd? Laat maar weten
Gr Herman

Geplaatst op: 28-04-2019

herman

herman 12 ritten op een rij, goed voor 873 km, dju, ik had zo graag gereden vandaag en ook morgen zodat ik aan 1000 km geraakte, weergoden beslisten er anders over, maar niet getreurd, ik ga biljarten vandaag

Geplaatst op: 28-04-2019

herman

herman
Goedemorgen,
U weet zeer waarschijnlijk al onze mededeling als je zo vroeg een berichtje van de WIK70 krijgt!?

We hebben samen met enkele Wikkers een telefonisch overleg gehad, de buienradars geanalyseerd en hebben beslist om de rit van vandaag te ANNULEREN!
Maw de rit gaat niet door, ook de A-Wikkers wordt geannuleerd.
Genieten van een minder sportieve zondagmorgen. Wandelen kan in Puurs bij de IBIS.
Eric-Herman en Tim
🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿☔️☔️☔️☔️☔️☔️☔️☔️☔️🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧

Geplaatst op: 28-04-2019

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Café Cité is zondagmorgen niet open en met het verwachte slechte weer, vermoeden dat we met iets minder renners zouden kunnen zijn en dan is het niet echt interessant dat hij speciaal voor ons zou open doen.

Daarom zoeken we zondag naar een alternatief in de buurt. We vinden alvast wel iets!

Geplaatst op: 25-04-2019

Eric

Eric Zondag na de rit gaan we ene drinken in Cafe Cite, alias de Jakke.
Met goedkeuring en de groeten van den Herve!😜🚴🏿

Geplaatst op: 23-04-2019

Info ivm rit naar Scherpenheuvel

Info ivm rit naar Scherpenheuvel Rit van 1 mei naar Scherpenheuvel , vertrek 8 u aan het Vrededaal ,
Volgwagen wordt voor deze rit onze mobilhome , Freddy is onze chauffeur ,
WC ijskast én slaapplaats bij de hand, ook reservefiets voorzien we, samen met de wielen en alle uitrusting van de volgwagen, betreft eten: er is een bakker waar je lekkere broodjes kunt kopen, én ter gelegenheid van mijne 64e verjaardag trakteer ik op taart
Gr Herman

Geplaatst op: 23-04-2019

Verslag Rit Erembodegem

Verslag Rit Erembodegem Pasen, zondag 21 april 2019 reden we de voorziene rit naar Erembodegem.

Zevenentwintig renners ( 25 Wikkers en 2 testrijders) reden de 76,4km aan een gemid. tempo van 25,8km/u. Niet slecht want we kwamen heel wat heuveltjes ⛰ tegen in de buurt van Aalst. Ook stonden we meermaals stil aan het rode licht🔴, moesten we wachten op onze volgwagen VanAchter wegens een wegomlegging en moesten we op zoek gaan naar 3 ‘verloren’ Wikkers. Ik denk dat ze de Paasklokken aan het volgen waren ipv de groep.

Iedereen reed de rit uit behalve Olivier. Hij vertoefde de laatste 15km in de volgwagen wegens een kettingbreuk ⛓🔧. Hij verdiende alvast punten voor de pechprijs en Freddy was even niet meer eenzaam.

Het was een zonovergoten dag 🌞. Een heerlijk weertje om te fietsen doch moet je ervoor zorgen dat je voldoende dranken en eten bij hebt. Best geen kraantjes water 🚱 in je drinkbus maar iets beters met heel wat ‘energiesupplementen’💪. Er was een Wikkertje die de hamer ⚒ tegen kwam door te weinig te drinken en te eten. Met moed maar vooral met veel gehijg en binnensmonds gevloek 😠 is hij alsnog in DEKOLL geraakt😜📡.

Een mooie rit die Herman voor zijn rekening nam. Hij was niet van de kop weg te slaan, hij is in topvorm. Heel wat andere Wikkers reden aan de zijde van den Herman en moesten hem zelf wat intomen.

Freddy fungeerde weer als chauffeur van de volgwagenVanAchter. Het is niet altijd eenvoudig de renners te volgen want de volgwagen is wat breder en moeilijker wendbaar. We rijden nog te veel met meerderen naast elkaar. Jan DH, Peter en Tim maakten ons hierop reeds attent. We moeten daar iets aan doen boy’s, dit voor u eigen en voor de andere Wikkers hun veiligheid. Rij maar eens achteraan en dan sta je versteld van onze breedte. Ook de bochten kan je wanneer je netjes per 2 naast elkaar rijdt veel vlotter nemen. Dit is ook veiliger.

De kopmannen hebben de verantwoordelijkheid om het verkeer in te schatten wanneer we vb de drukke weg moeten oversteken. Zij moeten sowieso steeds de verkeersregels respecteren. Géén gemakkelijk opdracht en het is soms moeilijk in te schatten! Veiligheid en onze goede naam moeten we hoog in het vaandel houden! Eén ding is zeker, tegen een auto wint een fietser nooit!👁👀

Zoals steeds genoten we na de rit van elkaars gezelschap en de frisse drankjes op het terras in DEKOLL.🍺

Volgende week,28/04, Rit Mechelen (71km) is een vlakke rit en dus best haalbaar voor alle Wikkers. André is onze leider van dienst. Opgelet: we zoeken andere aankomstplaats omdat er bij CC Binder – DEKOLL de nationale wandeldag plaats vindt en daardoor Puurs-Centrum ‘bezet’ is door duizenden wandelaars.

Diegene die graag mee fietsen naar Scherpenheuvel⛪️ op woensdag 1 mei, geen probleem om nog aan te sluiten! Laat het graag even op voorhand weten. In de whatsapp kon je al lezen dat we om 8u vertrekken aan het Vrededaal en dat Freddy onze chauffeur is. Hij neemt plaats achter het stuur van de mobilhome van den Herman en die Herman trakteert ons op taart in Scherpenheuvel. Zie bericht hierboven. Momenteel zijn er 10 Wikkers, waarvan 2 dames. We hopen op minstens 15 Wikkers, zo kunnen we op straat rijden. En natuurlijk hopen we op mooi fietsweer.

We hopen dat alle Wikkers of hun partners die ziek zijn of waar het iets moeilijk meegaat vlot herstellen. We zullen op 1 mei alvast voor iedereen een kaarsje branden.🕯🕯🕯

Geplaatst op: 23-04-2019

herman

herman 2é paasdag, of paasmaandag, een mooi ritje van 70 km door het landelijke vanalleswa, we waren met 12 om aan een mooi rustig tempo te genieten van wat moeder natuur allemaal gemaakt heeft, hier en daar een intervalleke en wat oponthoud, tussenstop in brasserie Jo want dat was het eerst dat we tegen kwamen na 65 km zweten en puffen, het weer was te mooi om thuis te zitten dus gingen we er tegen aan, proficiat Karin,Leen, Ann en Nancy voor de mooie prestatie én jullie aangename gezelschap, we moeten dat meer doen!!!! genieten troef!!! dat telt !!

Geplaatst op: 22-04-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Ik was niet opgenomen in de uitslag van rit Erembodegem. Heb mezelf toegevoegd!

We moeten ook zien dat we nieuw lid van St Jozef toevoegen zodat we de voorbijgaande ritten kunnen geven aan deze man.
Vandaag reden we met 27 renners: 24 wikkers + 1 nieuw lid + 2 testrijders (Rob van CCT en ....).

Herman loodste ons doorheen mooie baantjes, hier en daar een grote steenweg aan gezapig egaal tempo. Ne keer de Fred verspeelt en teruggevonden. Gas geveuuuu :-) 3 renners na wat extra kilometers terug in peloton gevoegd (ziekenhuis Moortsel is ons nu wel bekend). De klimmetjes namen we goed, hier en daar iets te breed als peloton (beter 2 aan 2 dan 6 op een rij). STERK WERK van ons B peloton op dit geaccidenteerd parcours. Mooie moyenne. Spielerei op Lippelo en de watertoren,....moet zeker al eens kunnen, .... om nadien gezellig na te kaarten op het zonovergoten terras van DE KOL.

Geplaatst op: 21-04-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Herman, ik heb Erembodgem nieuwe file op de site geplaatst.

Geplaatst op: 20-04-2019

Ritverslag Wase Heuveltjes

Ritverslag Wase Heuveltjes Brrrrrrrrrrr, wat een koude zondagmorgen om te fietsen. Velen hadden de rit ‘de Wase Heuveltjes’ anders ingeschat. Niet de heuveltjes of de afstand maar vooral de koude speelde heel wat Wikkers parten. Koude voeten en handen waren volop aanwezig in ons peloton. Iedereen was gelukkig dat we het bord ‘Puurs-Sint-Amands’ terug zagen verschijnen in de verte.

Ons peloton telde 20 Wikkers + 1 testrijder Geert. Ingrid was vandaag de enigste dame in ons gezelschap. We omringden haar met veel zorg en testosteron.

De rit zelf, 74 km lang verliep vrij vlot. Doch de Wase Heuveltjes werden gevoeld in onze kuiten. Jan DH zorgde ervoor dat we ze allemaal naar boven reden en ieder jaar vindt hij een nieuw heuveltje. Mede door de koude temperatuur en de NO tegenwind reden we de rit aan een tempo van gemid 24,8km/u.

De rit verliep via Bornem, Weert, Temse, Tielrode, Sint-Niklaas, De Velle, Rupelmonde, Temse, Bornem om alzo te eindigen in Puurs. Een mooie rit die we bijna jaarlijks opnemen in ons ritten schema.

Geen obstakels onder weg, Jan DH was immers de rit vooraf gaan verkennen. Bedankt Jan! Freddy op verlof en daardoor kwam Xavier rijden met de volgwagenVanAchter. Bedankt!

Deze rit reden er heel wat Wikkers op kop, weliswaar met Jan DH in het wiel, die hen probleemloos loodste door heen het mooie, landelijke Waasland.

Vanuit de Wikkers die achteraan reden kregen we tijdens de plasstop de bemerking dat we toch nog te breed rijden en onze bochten beter moet afsnijden, dus minder breed te nemen. En dat terwijl we dachten dat we goed bezig waren. Dus zondag as iedereen extra aandacht hiervoor. Het komt alvast onze eigen veiligheid ten goeden. Bedankt Lieven en Peter voor de tip.

Geen pechpunten deze rit, dus ook geen extra werk voor mecanicien/chauffeur Xavier.

Zondag as staat de rit naar Erembodegem op het programma. Eric liet al weten dat hij de rit niet vooraf kan gaan verkennen, wegens tijdsgebrek. En wie weet waar legt de Paashaas zijn eieren, waardoor we toch onvoorziene obstakels tegenkomen.

Geplaatst op: 20-04-2019

WIK

WIK Na overleg gisteren: 1 mei is een officiële WIK rit op de kalender en dus zal ze ook punten krijgen.

Geplaatst op: 17-04-2019

Eric

Eric Beste Wikker,

Woensdag 1 mei hebben we een gezamenlijke rit gepland naar Scherpenheuvel (140km).😅🚴🏿

Graag zouden we op voorhand weten wie er zou meerijden. We gaan ervanuit dat het die dag schitterend fietsweer is.🌞

Wanneer de groep groot genoeg is trachten we een volgwagen te voorzien. Helaas zullen we zeer waarschijnlijk Pierre even moeten missen. We branden alvast een kaars voor hem, voor alle andere leden en voor ons eigen met de gedachte dat alles goed komt.🕯🕯🕯

We rijden het tempo van de B-Wikkers. De A-wikkers mogen kop rijden en ons de weg naar het Heiligdom wijzen.⛪️

Kunnen jullie me via Whatapp, per mail of via onze site iets laten weten, graag vóór vrijdag 26 april!!

Alvast bedankt!

Eric

PS: *Rit telt niet mee voor punten.

*Zelf zorgen voor boterhammen of andere lekkere hapje🍕🍞🍳

Geplaatst op: 15-04-2019

Feestcomité WIK 70: TEERFEEST 16/11/2019

Feestcomité WIK 70: TEERFEEST 16/11/2019 Beste WIK 70-leden,

Het moet niet altijd over het fietsen gaan, als we iets doorsturen via ons gastenboek 😉.

We willen ook graag feesten 🎉en omdat we graag iedereen erbij willen hebben geven we nu de datum van ons jaarlijks TEERFEEST al door. 😘

Ons TEERFEEST gaat door op ZATERDAG 16 NOVEMBER 2019. Gelieve dit nu reeds in jullie agenda te noteren.📝

Waar, wat en hoelaat dat vernemen jullie later 🤔. De zaal en de traiteur liggen reeds vast.🍰🍺🍗

Uiteraard zijn de partners net als ieder jaar van harte welkom!👫
🚴🏿❤️🚴🏿❤️🚴🏿❤️🚴🏿❤️🚴🏿

Geplaatst op: 12-04-2019

Dehertogh jan

Dehertogh jan Ik heb gisteren de rit van zondag gaan verkennen, weer drie omleidingen, maar ik heb het kunnen oplossen, het is toch nuttig om dat te doen. Dan staan we zondag voor geen verrassingen.

Geplaatst op: 11-04-2019

Verslag Rit naar Grimbergen 7april 2019

Verslag Rit naar Grimbergen 7april 2019 Zondag 7 april rit Grimbergen gepland en gereden met zowel de A als B-wikkers. We reden de 73km aan een gemid van 26,3km/u. dwz allemaal goed gefietst.👍

Geen enkel obstakel of wegomleiding op het parcours. Dit had te maken met het feit dat Jan Y en Herman de rit vooraf hadden gaan verkennen en wat aanpassingen hadden doorgevoerd. Net als vorige week hadden we weer te maken met een goed, in ’t vorm zijnde kopman die niet wilde wijken van de kop, onze sterke Jan leidde ons vlot doorheen het mooie noorden van Vlaams-Brabant. Ook waren er deze week weer enkele renners die spontaan met Jan het kop werk deden. Bedankt boy’s.😘

Herman had het druk om alles in de gaten te houden en om ervoor te zorgen dat alles vlot verliep. Via landelijke en iets bredere wegen reden we via o.a. Willebroek, Kapelle op den Bos, Humbeek naar Grimbergen, Vilvoorde, Meise, Wolvertem, Londerzeel, Liezele, Oppuurs terug naar Puurs.🚴🏿

We konden genieten van perfect fietsweer: weinig wind, geen neerslag, niet te koud, geen te lage opkomende zon… m.a.w. genieten deden we met sen allen.🌤

Sommige renners hadden vooraf toch wel wat schrik van de heuveltjes op het parcours, doch no problem, iedereen reed er vrij vlot over. De echte kuitenbijters zijn opgenomen in één van de volgende ritten.🏔

Geen pechpunten deze rit. De extra plaspauze van de Nest heeft geen recht op pechpunten J. Freddy had dus geen werk maar toch tof en veilig dat de volgwagenVanAchter achter ons reed. Door zijn claxon weten we wanneer er een auto ons voorbij rijdt en kunnen we anticiperen mocht er toch een plotse tegenligger te voorschijn komen.📢

We waren met 37 renners, dat is veel en dat wil zeggen dat we een kleine 50 meter lang zijn. Een lange sliert dat op de weg rijdt, bochten neemt, door het groene licht rijdt, soms moeten de laatste renners stoppen bij het rode licht, dat we soms ook 100 meter lang worden wanneer we op een smalle weg een tractor tegenkomen etc. Graag wensen we nog eens te benadrukken om niet met 3 naast elkaar te rijden maar per twee, zoals het hoort! Dit verhoogt de veiligheid van alle renners en van mogelijke andere weggebruikers.🚐

Nu komende zondag is er een rit naar het Waasland gepland, leider is Jan DH en onze chauffeur van dienst is niet Freddy maar onze Xavier.👍

De weerberichten voorspellen zondag a.s. geen neerslag, zo goed als geen tegenwind en een temperatuur van 12 graden. Dus schitterend weer om het Waasland te verkennen.🌤

Geplaatst op: 10-04-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Geert ik ga ervanuit dat de nieuwe gpx op de site staat? Ik heb extra lus voor A uit losse pols bijgetekend. Want A rijdt met B of de renners kunnen ook opteren om sneller te rijden dan B. A heeft geen volgwagen bij.

Geplaatst op: 05-04-2019

Jan Ysewyn

Jan Ysewyn Vandaag B rit gaan verkennen met Herman naar Grimbergen en maar liefst 4 omleidingen tegen gekomen.
We hebben de rit dan ook moeten aanpassen(Herman), deze aanpassing zal Geert op site zetten(nieuw GPX bestand)
We gaan niet meer over de verbrande brug maar een groot deel van de oorspronkelijke route zal wel gevolgd worden waaronder ook zachte hellingen .
Omdat we niet aan de voorop gestelde kilometers komen is er op het einde een lus bijgetekend om uit te komen op 74 km.
Een stop is voorzien aan km 45.


Geplaatst op: 05-04-2019

Andre

Andre Johan, langs deze weg al een gelukkige verjaardag toegewenst.

Geplaatst op: 05-04-2019

RVB

RVB Verdriet en blijdschap komen elkaar vaak tegen, ook in onze wielerclub is het niet anders.
We vernamen dat ons lid Michiel papa is geworden van een dochter, NEL.
Proficiat Michiel en Daisy met jullie dochtertje vanwege alle WIK-leden!🍼👍🚴🏿

PS: dat wil ook zeggen dat een ander WIK-lid weer Bompie is geworden 😜

Geplaatst op: 04-04-2019

Winckelmans Benny

Winckelmans Benny François, oprechte deelneming en veel sterkte bij het heengaan van uw moeder.

Geplaatst op: 04-04-2019

Alle WIK leden

Alle WIK leden Beste,

Vandaag vernamen we het overlijden van de Swa BUYST zijn moeder.
De uitvaart is op zaterdag 6 april om 10u in Eikevliet.

We wensen Swa en Lucie veel sterkte bij dit verlies!

Geplaatst op: 02-04-2019

verslag rit naar Sint Gillis Waas, 31 maart 2019

verslag rit naar Sint Gillis Waas, 31 maart 2019 Zondag 31 maart, de laatste zondag van maart dwz dat we vanaf nu rijden in de zomertijd en vanaf volgende week vertrekken om 8u30 ipv 9u!

Dat uurtje minder slapen weerhield 21 B-wikkers niet om aan de start te verschijnen. De zon scheen maar een beetje, wat wind maar vooral iets kouder dan verwacht. Gelukkig bleef de regen in de wolken.

De rit Sint-Gillis-Waas,69km, stond op het programma. Via Bornem, Temse, De Velle reden we naar Sint Gilles Waas, terug via Vrasene, Sint Pauwels, Belsele, Waasmunster, Temse en via Bornem terug naar Puurs. Bij aankomst stond onze kilometerteller op 69,3km. De rit verliep langs landelijke wegen en iets bredere banen. Een veilig parcours om te rijden met een grote groep. Misschien overwegen we om deze rit te nemen voor de rit van 15 augustus?

Geen wegwerken of wegomleidingen tegen gekomen. We wisten dit deze keer vooraf omdat den Denni en zijn echtgenote vooraf de rit waren gaan verkennen. Wat een engagement! Thanks

We slaagden wederom om een gemiddeld tempo van 25km/u te rijden, allez bijna, het bedroeg 25,3km/u.  We zaten 2u45min op de fiets. Totale stijging bedroeg 108m en het gemid. calorieverbruik bedroeg 1113kCal.

We hebben een ganse rit achter een ‘beer’ moeten rijden. Onze kapitein gaf de kopplaats niet af. Hij mocht wel enkele medekopmannen naast hem verwelkomen. Onze Denni is duidelijk in ’t vorm. Zijn gemid. hartslag bedroeg 141/min. Perfecte kopman die het tempo goed kan vasthouden. Proficiat maar vooral bedankt.

Geen pechpunten deze rit. Het aflopen van de ketting van den Arthur was niet voldoende om punten te krijgen. Onze chauffeur en mecanicien Freddy loste het probleem snel op.

Vanaf volgende week zorgen we ervoor dat de eerste 2 rijen vooraan bemand worden door mannen. Zodoende kunnen onze dames op de 3 en 4 rij rijden, dit op vraag van hen. We moeten ze blijven koesteren, ze zijn immers uniek!.

Wanneer er iets is dan steek je best je arm in de lucht, dan weten dat er iets is en kunnen we de zorg verhelpen of even stoppen. Wanneer je een moeilijke dag hebt kan het zijn dat je niet meer mee kan, géén probleem om dan even af te stappen en naast Freddy in onze volgwagenVan Achter plaats te nemen. Onze gezondheid heeft altijd voorrang!

Twee wikkers reden mee met onze A-wikkers, moe en voldaan zijn ze toegekomen in DEKOL, terwijl wij al aan het zingen waren.

Volgende week rijden we naar Grimbergen, 72km, dus iets meer hoogtemeters. Kapitein van dienst zal Jan Y zijn. Samen met Herman gaat hij de rit vooraf verkennen. Een andere Jan L wil ook eens kop trekken, dwz de Jannen op kop. Uiteraard niet gans de rit maar afwisselen om de 10km à 15 km is plezant. Een Wikker met een GPS op zijn stuur is steeds mee vooraan te vinden.

Tot volgende week zondag 7 april om 8u30 aan het Vrededaal.
Freddy is weer onze chauffeur, Geert reservechauffeur.

Geplaatst op: 02-04-2019

de wik reporter

de wik reporter Zondagmorgen 24 maart stond de rit naar Rijmenam op onze kalender. De weersverwachtingen waren schitterend voor deze tijd van het jaar en zodoende hoopten we vooraf dat heel wat B-Wikkers hun stalen, carbonnen ros zouden boven halen.

En, ja hoor, om 8u45 waren we reeds met 6 aanwezig + de volgwagen, om 8u50 met 12, om 8u55 met 26 en om 9 u waren we met z’n 38!! Enkele A-wikkers sloten aan bij de B-wikkers en 1 testrijder genoot van ons gezelschap. Nog snel een foto van de groep genomen door onze voorzitter voor onze archieven.

De rit verliep zonder al te veel zorgen over landelijke en iets drukkere wegen via Kapelle Op den Bos, Zemst, Hofstade naar Rijmenam. Terug reden we via Mechelen, Hombeek, Tisselt en Breendonk om alzo aan te komen in DEKOL. Onderweg kregen we wederom enkele wegomleidingen te verwerken, waardoor de totale afstand 73,4km bedroeg ipv de voorziene 69km.

We hadden vooraf afgesproken dat we ons tempo zouden aanpassen omdat er enkele leden voor de eerste keer dit seizoen meereden en omdat het nog maart is. Er was er zelfs eentje die na 18 maanden terug aansloot bij de groep. Welkom en goed gereden! Het gemid. tempo bedroeg exact 25km/u.

De max snelheid van den Eric bedroeg 35,2km/u, max hoogte 25m, totale stijging 83m en de totale daling bedroeg 78m maw een zo goed als vlakke rit gereden. We reden 2u56min en Eric zijn caloriegebruik bedroeg 1196Kcal. Zulke gegevens zie je allemaal als je rijdt met een GPS.

Pech onderweg? Bij zulke grote groep kan het bijna niet anders. Freddy moest 3 keer uit de volgwagen om 3 wikkers te helpen bij hun lekke band. Snel een ander wiel erin en terug aansluiten bij de groep. Uiteraard wacht de groep iets verder, op een veilige manier, op de pechvogel en de volgwagenVan Achter. Toch handig en veilig een volgwagen achter ons te hebben. Rudi C, Jan L en Wim kregen punten voor de pech prijs.

Elke week zullen we wegomleidingen tegenkomen. Wij kunnen niet elke rit op voorhand gaan verkennen wegens tijdsgebrek. Het is de kapitein die ons de weg wijst en die volgt dan meestal de oranje verkeersborden. De GPS zorgt ervoor dat we steeds terug op de voorziene route komen. En rijden we eens fout dan is dit ook geen probleem.

Xavier kan door een letsel voorlopig niet fietsen. Garry zal hem vervangen als kapitein. Bedankt Garry! En Xavier hopelijk een vlot herstel!

We blijven zoeken naar wikkers die graag eens op kop willen rijden. Je hoeft niet persé een GPS te hebben, nochtans het is een leuke en handig ding. Iemand rijdt net achter je met een GPS en wijst je wel de weg. Ideaal is dat er om de 10 à 15km iemand anders kop rijdt. Zondag eens uitproberen?

In DEKOL konden we nadien nog wat napraten met heel wat lekkers vocht en wat versnaperingen, aangeboden door DEKOL. Ik heb het gevoel dat de leden ook DEKOL een goede aankomstplaats vinden. We voelen er ons alvast welkom!

Zondag rijden we naar het Waasland, de rit Sint Gillis Waas, 69km. We vertrekken om 9u. Vergeet niet je klok ’s nacht te verzetten, van 2u naar 3u, dwz een uurtje minder slapen.

De weersverwachtingen zien er goed uit! Ook weer een moment om leden te ontmoeten die we nog niet gezien hebben dit seizoen. Ook nu trachten we gemid 25km/u te rijden. Dwz dat we toch 27km per uur moeten rijden. Dat is geen probleem voor een wikker! Twijfel niet, kom rijden en neem plaats in de buik van ons peloton.

PS: In Kalfort snelde Rudi plots uit ons peloton. Zou hij gedacht hebben dat we een eindstreep hebben getekend in Kalfort en er daar bloemen waren te krijgen? Neen, hij haastte zich om een filmpje van de leuke wielerbende te maken. Te bekijken op onze facebookpagina.

Geplaatst op: 27-03-2019

Andre G

Andre G Iedereen nog eens bedankt voor de mooie woorden ...en ik probeer rustig verder te doen (rijden)

Geplaatst op: 26-03-2019

Geert Tersago

Geert Tersago Mededeling.
Rechtsboven op onze home-pagina, bovenop de donkergrijze Google Maps kaart verschijnt de tekst: Google Maps kan niet correct op deze pagina worden geladen. Die tekst kan weggeklikt worden en de track is perfect downloadbaar!

Geplaatst op: 25-03-2019

pierre

pierre gelukkige-verjaardag-andre

Geplaatst op: 24-03-2019

Troch Francois

Troch Francois André een warme gezellige en smakelijke dag gewenst Proost op nog vele sportieve en gelukkige jaren🥂🍾🍻🎂🍰🍩🍮🍨☕️ Francois en Maries❌

Geplaatst op: 24-03-2019

Troch Francois

Troch Francois André een warme gezellige en smakelijke dag gewenst Proost op nog vele sportieve en gelukkige jaren🥂🍾🍻🎂🍰🍩🍮🍨☕️ Francois en Maries❌

Geplaatst op: 24-03-2019

Francois buyst

Francois buyst Proficiat geniet van je dag
Dikke kus van Lucie en de Swa

Geplaatst op: 23-03-2019

een WIK lid

een WIK lid Diegene die morgen jarig is mag een beetje aan de kop rijden morgenvroeg!
Misschien heeft hij ipv een fietshelm een kroontje op, met heel wat kaarsjes.
Gefeliciteerd !!!!
En ondanks dat jaartje meer ga je nog steeds vlot, heel vlot mee. Knap, sterk, respect man. Het sportieve zit in je genen.

Geplaatst op: 23-03-2019

A-team

A-team verslag van Nokere Koerse is terug te vinden op de volgende link :

https://www.scheldetrappers.be/7525-2/

Geplaatst op: 20-03-2019

alle WIK-leden

alle WIK-leden We vernamen het overlijden van Wim zijn vader.
We wensen Wim en zijn gezin veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Geplaatst op: 20-03-2019

Wim Vereycken

Wim Vereycken He wikkers ,vanaf woensdag 3 April stappen we van de mtb naar de koersfiets,we vertrekken aan Vredesdaal om 19u30 stipt,en we rijden met A en B groep naar rondpunt Liezele ,richting Overheide naar Garage Ceustermont,boerenbond voorbij richting Boskant zo naar St Amands Galgestraat,dan maar den dijk op richting Temse ,onder brug richting Sluis zo naar Clothilde ,dan richting Ruisbroek ,Kalfort ,pintje drinken in de Kol.Dan zitten we op +/- 40 km .Snelheid tussen 25 km /u en 28 km/u rijden de B groep ,A groep rijdt ongeveer 50 km en iets sneller vanaf den dijk,we passen onze snelheid aan de mindere zo kan iedereen meerijden .Wel u voorzien van lichtjes voor de veiligheid .Vanaf Mei rijden we ook de 50 km aan de zelfde snelheid.Vanaf Sluis is er voorzien van een hogere snelheid voor wie mee kan tot aan Clothilde ,daar wachten we op iedereen ,wie niet mee kan woensdag nm kan s'avonds mee,iedereen mag meerijden ! We gaan ervan genieten!Vergeet geen drinken mee te nemen want dat is heel belangrijk,tot 3 April 19u30 ,Wim.Morgen mtb vertrekken aan Liezele kerk 19u15 stipt, rustig ritje van 25 km .

Geplaatst op: 19-03-2019

verslag Rit 3 Meldert B-Wikkers

verslag Rit 3 Meldert B-Wikkers De derde zondag van het nieuwe seizoen was de eerste goede zondag om de koersfiets boven te halen. Ondanks dat sommige weerapps heel wat regen en veel wind voorspelden kwamen er toch nog 17 Wikkers en 1 testrijder samen aan het Vrededaal. Ook Freddy is terug vanuit Spanje en hij zorgde ervoor dat onze volgwagenVanAchter gevuld was met ons materiaal, dat de volgwagen ons volgde en hij stand by was mocht er iets mis gaan.

We reden de voorziene rit Meldert, 55km. Jan en Benny trokken de eerste 25km kop. En het moet gezegd worden dat dit een serieuze inspanning was want de wind stond fel en tegen. Proficiat en bedankt boy’s, sterk gereden.

Het was ook deze keer weer zover nl. een wegomleiding waardoor we toch een hele omweg moesten maken in de buurt van Meldert. We mochten ook voor de eerste keer al wat proeven van kleine en steile hellingentjes en heel wat vals plat. Voor sommigen was het puffen en zweten.
Terug naar Puurs ging heel wat vlotter omdat we konden genieten van de wind in de rug. De totale afstand van de rit bedroeg uiteindelijk 64,6km en ons tempo was gemid. 24,5km/u.

Geen pech, de verstandhouding was goed, onze kapitein den Benny deed zijn werk perfect, enkelen kwamen spontaan kop rijden… Een leuke rit, doch voor sommige die nog niet veel kilometers hebben gereden redelijk zwaar. Ik vernam dat er enkele ’s middag de zetel niet meer zijn uitgeraakt en een boompje hebben door gezaagd.

Het iets minder renners aan de start had te maken met het feit dat de weersvoorspellingen slecht waren. Blijkt dat er tussen 9u en 11u enkele regen en hagelbuien zijn waargenomen in het Klein-Brabantse. Wij hebben onderweg geen druppel regen gevoeld. De eerste druppel viel op ons juist op het moment dat we aankwamen in De Kol. Daar werden we verwend door het team van de Kol en konden we wat bijpraten en sommigen tot rust komen.

We nemen ons voor om de volgende ritten ook niet te fel te rijden, zodat diegenen die hun eerste rit/kilometers nog moeten rijden goed kunnen volgen. Je moet dus geen schrik hebben van je eerste rit! Vanaf april ietske snellere en ietske langere ritten.

Nu zondag voorspellen ze schitterend weer, het moment om mee te rijden! We verwachten dan ook heel wat B-wikkers. We rijden naar Rijmenan, 69 km. Vertrek om 9u aan het Vrededaal, aankomstplaats is in De Kol, zoals eerder reeds afgesproken.

PS:- weldra rijdt ook de WIK op woensdagavond, meer info hierover binnenkort op onze website en whattapp’s. Wim neemt hiervoor het initiatief. Bedankt Wim!
-testrijders zijn van harte welkom, wel steeds bij de start even melden aan Eric of de kapitein van dienst.
-als club investeerden we in een nieuwe batterij voor ons AED toestel. Nu kunnen we verder tot 2026 reanimeren. Alvast een verantwoorde investering.

Geplaatst op: 19-03-2019

Geert Tersago

Geert Tersago Goeiemorgen. Rit gaat door. Ik rijd niet wegens regen en wind. Iemand anders ( met GPS) moet leiderschap op zich nemen. ( Denis?) Eric is op reis. Xavier zal aanwezig zijn met volgwagen. Goeie rit toegewenst en wees voorzichtig. Geert


Geplaatst op: 10-03-2019

Eric

Eric Leuke B WIKrit morgen!!
Volgende week ben ik erbij.
Eric

Geplaatst op: 09-03-2019

Eric

Eric Beste Wikkers,

Zondag tijdens onze lunch heeft Herve medegedeeld of we in de toekomst na de rit iets willen gaan drinken in De Kol en niet meer in het Vrededaal. Reden is dat hij veel klanten en groepenklanten heeft op zondag die voor of na de voorstellingen van 40-45, K3… iets willen nuttigen in het Vrededaal.

Als club maken we hier uiteraard geen probleem over, zodoende eindigen de zondag ritten vanaf 10 maart 2019 in De Kol (in CC Binder, de vroegere Kollebloem).

Ondertussen hebben we beslist om de startplaats te behouden aan het Vrededaal, maw hier veranderen we niets aan!

Het Bestuur.

PS: de drankkaarten die we nog hebben van vorig seizoen kunnen nog op genuttigd worden in De Kol. Er kunnen geen nieuwe drankkaarten meer gekocht worden. We krijgen nog wel een Wik korting als we iets consumeren.

VERTREKPLAATS WIK 70 = VREDEDAAL
AANKOMSTPLAATS WIK 70 = DE KOL

Geplaatst op: 05-03-2019

Eric

Eric Goedemorgen
We beslissen om onze eerste rit te annuleren!!
Reden is duidelijk zeker.
Voor de Lunchers, 11u15 in De Kol.
De bestuur WIK 70.🚴🏿

PS: bedankt Frank en Sabinne 😠

Geplaatst op: 03-03-2019

Wim Vereycken

Wim Vereycken Ik ben er klaar voor,hopend op goed weer

Geplaatst op: 01-03-2019

Eric

Eric Ik ben blij terug iets te zetten op ons gastenboek. Ben 4 maanden in winterslaap geweest.
Ook jullie mogen hier steeds iets posten, iets neer schrijven... hé!

Geplaatst op: 28-02-2019

WIK70 Eric

WIK70 Eric Beste Wik-leden,
Nog 3 keer slapen en ons nieuw wielerseizoen gaat van start. Zondag as rijden we onze eerste rit en genieten we nadien van een heerlijke LUNCH. Er hebben zit 33 Wik-leden en 2 Scheldetrappers voor ingeschreven, 23 stoofvlees en 12 vol en vent.
We verwachten aan de start, Vrededaal, om 9uur zo'n 45 renners. Jan heeft zijn tochtje (50KM) reeds meerdere keren gaan verkennen. Een mooi rit doorheen Klein-Brabant.
Nu nog hopen dat het weer zal meezitten.
We hopen alvast alle leden te ontmoeten dit jaar op één van onze zondagse ritten.
Alvast tot zondag.
Het Bestuur.
PS: Mochten de weergoden ons niet goed gezind zijn dan spreken we af om 11u15 in De Kol ccBinder Puurs-Sint-Amands

Geplaatst op: 28-02-2019

pierre

pierre nee we hebben 2ministers in de club

Geplaatst op: 07-02-2019

Francois buyst

Francois buyst Proficiat koen wij hebben een minister in onze club.

Geplaatst op: 06-02-2019

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Spoedig herstel gewenst aan Tim Desplentere die zijn enkel brak tijdens het snowboarden. Je komt eens zo sterk terug

Sterkte aan Annelies in deze periode ;-)))

Geplaatst op: 29-12-2018

WIK bestuur

WIK bestuur Beste Wik-Leden,

Graag nodigen we alle WIK leden en hun partner uit op een Nieuwjaarsdrink.
Op donderdag 3 januari 2019 om 18u30 komen we te samen om het glas te heffen op een sportief en zeer gezond Nieuwjaar.
Plaats van het gebeuren is terug in de Winterbar van Puurs.

Het Bestuur.

Geplaatst op: 12-12-2018

François Buyst

François Buyst Zeker een spoedig herstel en een gelukkige verjaardag aan onze
Eikevlietenaar Ernest en terug nog veel fietsplezier
Groetjes van een man van ex aak
Swa

Geplaatst op: 27-11-2018

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Nest!

Geplaatst op: 27-11-2018

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Beste Leden,
Bedankt voor de felicitaties. Ik krijg er rode wangen van! Dit hoeft echt niet voor mij, hoor.
Eerlijkheidshalve doet het wel iets om eens op 1 te staan na een seizoen. Volgend jaar is het de beurt aan een ander lid, iedereen mag dit leuk gevoel wel eens ervaren, doch vanzelf lukt dit niet! Mijn doel was om bij de eerste 10 te eindigen.
Ik heb het geluk gehad om niet ziek te zijn geweest tijdens het ganse seizoen, ik niet gekwetst ben geraakt bij vb een fietsongeval, ik een partner heb die begrip kon opbrengen om onze vakantie in functie van de zondag ritten te plannen…
Mijn engagement haal ik vooral door jullie omdat ik geniet (en soms ook wel eens afzie) tijdens de wekelijkse zondag ritten. Ik geniet van den babbel en de landschappen onderweg, het kop trekken en de weg aan te wijzen. En niet te vergeten onze gezamenlijke terras momenten na de rit.
Ik heb op vrij korte tijd beginnen te genieten van het fietsten en dit is zeker te danken aan de club en zijn leden. Ik ben fier om te rijden in de WIK70 outfit!
Opgelet, er zijn ook nog vele andere WIK leden die ieder op hun beurt ook een engagement opnemen voor de club, ook hen wil ik bedanken! Dit maakt ons al renner en club sterk.
Ik droom van een club waar er elke zondag tussen de 20 à 25 renners aan de start staan, zowel bij de A als de B Wikkers. Meer dames in ons peloton, hoewel we zeker niet mogen klagen en dan rijden ze allen nog goed. Dat we onze 2 volgwagens mogen behouden, we geen accidenten voorhebben, dat we om de 3 jaar in een nieuwe tenue kunnen aantrekken, financieel gezond blijven en de leuke sfeer behouden blijft.

We zien hopelijk elkaar op ons jaarlijks Teerfeest, 8 december. Uitnodiging is bijna klaar, hou dus je mail en de whattapp in de gaten.

Geplaatst op: 09-11-2018

Marina ysewyn

Marina ysewyn Wil mij aansluiten bij datgene wat Benny geschreven heeft.
PROFICIAT Erik wat je een gans seizoen gedaan hebt voor de Wik!!!.👍💐😘
Groetjes FReddy en Marina

Geplaatst op: 07-11-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken Morgen avond woensdag 7 november 19u15 vertrekken we met de mtb aan de kerk van Liezele voor ritje van 25 km,wie graag mee rijdt breng een goed licht mee,als je meerijdt smsje mijn gsm nr 0475/855617 ,als het heel slecht weer is vertrekken we niet,wordt gemeld,groetjes wim

Geplaatst op: 06-11-2018

herman

herman Goed gezegd Benny, ik kan dit alleen maar beamen chapeau!!! Eric

Geplaatst op: 05-11-2018

winckelmans Benny

winckelmans Benny Eric, proficiat, verdiende kampioen. Niet alleen 33 ritten uitrijden, maar tevens ook elke week een mooi staaltje journalistiek afleveren en een sterk engagement betoond voor de club !

Geplaatst op: 03-11-2018

Genijn A

Genijn A Nog ne late gelukkige verjaardag Coi.

Geplaatst op: 03-11-2018

Genijn A

Genijn A Eric ook van mij "nen dikke proficiat" voor je inzet en volharding = clubkampioen.

Geplaatst op: 03-11-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Ik heb bij slotrit ook Huyssens C toegevoegd. Die was ook aanwezig, stond apart op blad vermeld.

Geplaatst op: 31-10-2018

Geert Tersago

Geert Tersago Proficiat Eric, clubkampioen 2018!

Geplaatst op: 31-10-2018

Beste leden

Beste leden
🗣Beste,

Zondag ll. reden we de laatste rit van het seizoen 2018.

Doch blijkt dat er enkele B wikkers nog steeds vol energie zitten en zij willen, zolang het weer het toelaat, nog enkele ritten rijden op zondagmorgen.

Om misverstanden te vermijden enkele afspraken:
-ritten gaan niet meer uit van de Wik zelf, wel van enkele Wikleden
-Freddy blijft zolang hij nog in België is met de volgwagen rijden. Niet de Wikvolgwagen of VolgwagenVanAchter zal de groep volgen, Freddy rijdt met zijn privéwagen. De renners kunnen wel het materiaal (wielen, EHBOkit, AED toestel…) van de Wik blijven gebruiken.
-ze vertrekken stipt om 9uur aan het Vrededaal
-ter plaatse bespreken ze welke rit ze zullen rijden, max afstand bedraagt ongeveer 70km, tempo is gemid. tussen de 25km/u en 26km/u
-opgelet: minder dan 15 renners dan MOET erop de fietspaden gereden worden, club is niet verantwoordelijk. Uiteraard worden de verkeersregels gerespecteerd.
-uiteraard kunnen ook A wikkers en bevriende renner aansluiten. Graag zouden we hebben dat de Wikleden hun Wik kledij aantrekken.
-iets drinken bij den Herve kan uiteraard ook

Alvast veel rijplezier.
🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿
PS:
-Wim blijft jullie uitnodigen voor de MTB ritten op woensdagavond. Zie Whatapp.
-Herman nodigt de Wikkers uit om op vrijdag mee te spinnen. Info volgt via Whatsapp.

Geplaatst op: 29-10-2018

Eric

Eric Zondag, 14 oktober, kiesdag, 9uur een ‘massa’ renners aan de start voor de rit naar Koningshooikt. Zowel de A ploeg als onze B ploeg reden dezelfde rit, ieder op zijn tempo. Samen vertrokken om na 5 km de A ploeg + de vrienden vanuit Branst, De Scheldetrappers, te laten gaan. Met 13 eigen B-wikkers, 2 renners van de Schellekens en een meer dan waarschijnlijk een nieuw lid reden we de 79km aan een gemid. van 25,2km/u de rit gezamenlijk uit.

De rit verliep over de Breendonk, Tisselt, Hombeek, Mechelen, Rijmenan, Bonheiden, Putte, Berlaar, Koningshooikt, Duffel, Rumst, Terhagen, Boom en terug via Ruisbroek naar Kalfort. Misschien vergeet ik wel een gemeente waar langs reden.

Opvallend was dat er veel verkeer was op de baan en vooral in de dorpen waren heel wat mensen op de been. We vermoeden dat ze allen naar of van het stemlokaal kwamen. Of kwamen ze naar buiten om ons te bewonderen?

Met Freddy aan het stuur van de volgwagenVanAchter zijn we zeker van een goede service: hij heeft veel moeten toeteren, heeft het achterwiel mee moeten vervangen van Goedele, door het warme weer konden we snel ons T-shirt met lange mouwen uitdoen en net zoals bij de echte renners gaven we dit al rijdend af door het raampje. Een volgwagen geeft ons een veilig gevoel, gelukkig want een bus en een auto waren bijna op elkaar gebotst en wij konden bijna deelnemen aan de brokken. Bedankt Freddy voor het vele toeteren!

Ook goed dat we vrij gedisciplineerd en zeer alert hebben gereden: netjes achter elkaar, onze voorrang namen maar ook gewacht als we moesten wachten… Gelukkig want de dame in haar grijze auto dacht dat ze voorrang had en nam bijna enkele van ons mee naar den hemel.

Er waren verschillende kopmannen deze rit. Leuk dat ze zich spontaan aanboden. Geen Jan Y en Dennis D gezien tijdens de rit. Waar zaten ze deze keer? 😜

Dit wielerseizoen kan het blijkbaar niet op met het goede weer 🌝. We kunnen fietsen in de beste omstandigheden. Het beetje tegenwind voelden we bijna niet, net als de Bosstraat en sommige namen dan nog extra de kasseitjes van Prayon. De rit eindigde zoals steeds op het terras van den Hervé, waar de A-wikkers en de Scheldetrappers al aan het genieten waren van heerlijke dranken.

Een leuke rit die we volgend jaar opnieuw programmeren.

PS: Inschrijving voor brunch n.a.v. laatste rit niet vergeten aub!!!!!!! en volgende week iedereen paraat!🚴🏿

Geplaatst op: 16-10-2018

herman

herman zondag na de mooie rit dacht ik, nog even alles laten bezinken, en morgen of zo pas reageren.
Blijkbaar wordt er momenteel vrij snel gefietst in de B-groep, eigenlijk te snel naar mijn goesting ha ja want ik had op het einde zelfs geen adem laat staan goesting om nog iets te gaan drinken, dus mannen, laat ons ietsje minder hard rijden en dan kan iedereen mee ZONDER te forceren want dat heb ik gedaan ( ik voel het nu nog)
onze doelstelling staat hier onder:
De B-groep rijdt afstanden van rond de 70km met een maximum van 27km/u en een gemiddelde tussen de 23 km/u (begin seizoen) en 26 km/u (maximum).
Zondag ben ik er terug bij want opgeven doe ik niet graag.
groetjes Herman

Geplaatst op: 09-10-2018

Eric

Eric Aandacht ❗️❗️
Vanaf oktober vertrekken de BWikkers om 9uur ‼️
Dwz morgen 9u aan het Vrededaal .
De Awikkers vertrekken om 8u30❗️

Geplaatst op: 06-10-2018

Eric

Eric Freddy liet ons weten dat hij terug in het land is. Hij neemt zondag as het stuur terug op van de volgwagen VANACHTER.
👍 Bedankt Freddy!

Ook Marina is terug mee huiswaarts gekeerd 😜. Zij neemt zondag terug haar plaats in, in het peloton. Ik vermoed op rij 3 of 4 of toch op kop na die hoogte stage?🙂
🚴🏿

Geplaatst op: 05-10-2018

Publi-WIK

Publi-WIK Verslag rit naar Kobbegem omgekeerd van zondag 23 september 2018.

Het was het weer zoals de weerman het had voorspeld: zachte regendruppels, bakken regen, triestig fietsweer, herfstweer, strakke tegenwind, miezerig, bewolkt…💦🌦🌧💧💨

Daarom werd er beslist om 8u10 om de B rit te annuleren.🚳

Eric en de volgwagen waren reeds ter plaatse om diegene die onze whatsapp B-wikkers en ons gastenboek op onze site niet hadden gelezen op te vangen. Bleek dat ook onze A-wikkers ondertussen ook hun rit annuleerden.

Toch daagden onzen flandrien den Benny en Peter DS op aan het Vrededaal. Peter heeft nog een soloritje gedaan en Benny ging snel de pistolets halen.

Blijkbaar genoten toch heel wat Wikkers van deze zondagmorgen om eens thuis te zijn. 😜

🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿

Geplaatst op: 03-10-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel NOTEER ALVAST WIJZIGING VAN DATUM LEDENFEEST : ZATERDAG 08/12/2018

Geplaatst op: 01-10-2018

Geert Tersago

Geert Tersago Ik zie nu dat ik mijn MIO-account kan koppelen met 'STRAVA' (en nog enkele andere externe websites). Wie is vertrouwd met STRAVA ? Hoe werkt STRAVA? Welke voordelen?

Geplaatst op: 27-09-2018

Ikke

Ikke Goedemorgen,
Xavier heeft me gisteren laten weten dat hij ondanks zijn letsel toch met de volgwagen VanAchter zal rijden, volgende week zondag 30/09. Waarvoor van harte dank.
Dennis zal het leiderschap op zich nemen.
Mogen wij vragen dat iedereen in het bezit van een fietsGPS de rit zou downloaden?
Wist je trouwens dat er nu nog maar 6 ritten te rijden zijn?
Dus iedereen op post zondag as en hopelijk kunnen we genieten van goed fietsweer.

Geplaatst op: 23-09-2018

Eric

Eric Opgelet
Voorlopig alleen de rit van de Bwikkers afgelast.
Onze Aploeg beslist iets later, daar ze vandaag iets later vertrekken,

Geplaatst op: 23-09-2018

Eric

Eric Beste Wikkers,
Regen en veel verwachte regen genoodzaken ons de rit van vandaag te annuleren.Spijtig 😕🚴🏿

Geplaatst op: 23-09-2018

eric

eric Beste,
Mijn WIK outfit is gewassen, mijn fiets is tip top in orde, de benen zijn goed, de rit staat op de fietsGPS, mijn goesting is groot... om morgen de rit naar Kobbegem te rijden.
Alleeeeeeen het weer dat is nog even af te wachten. We houden het weer alvast in de gaten en morgenvroeg bel ik naar Frank en Sabine.
Hou alvast dit gastenboek in de gaten.

PS: onze volgwagenVanAchter staat ook klaar om ons te volgen. Driver van dienst is Eric

Geplaatst op: 22-09-2018

Andre G

Andre G Wij wensen je een spoedig herstel Nest. Sterkte.

Geplaatst op: 20-09-2018

Eric

Eric Zondagmorgen 8u30 verschenen ‘slechts’ 14 B-wikkers aan het Vrededaal om de rit Kruibeke te rijden. De reden van de iets mindere deelnemers was Pukema. Onder de wikkers zijn er ook heel wat Feestbeesten, die het zeer waarschijnlijk iets te laat en te bont hebben gemaakt. Genieten van het leven buiten de fiets is ook meer dan OK, doch zondag worden ze verwacht om mee te rijden.

Zoals we wisten ging de rit langs de Kruibeekse akkers en weiden. We konden onderweg genieten van o.a. smalle maar goed berijdbare baantjes, de koeien die ons beloerden en ons bewonderden en onze mooie outfit ook graag eens wilden aantrekken. We mochten genieten van de geuren van verschillende hoevedieren… Een frisse ochtend maar al snel mochten we het zonnetje verwelkomen. Al weeeeeken kunnen we genieten van prachtig fietsweer.

Onze kopmannen reden de rit foutloos, PROFICIAT! We reden de 79km aan een gemid. snelheid van 26km/u (Eric zijn GPS)! We hadden vorige week afgesproken dat dit ons doel was en het is ons gelukt! We did it!

Het was opvallend stilletjes in het peloton. Reden we iets te snel? Waren we niet in ’t vorm? Neen hoor! Er reden door diverse omstandigheden geen Wiksters mee vandaag. We hebben jullie gemist.

Pierre, die met onze eigen WIKvolgwagen ons begeleidde moest slechts 1 keer technieker zijn. Platte band van de Geert C vervangen. Pierre, bedankt om te rijden.

Vandaag sloot Herman terug aan na enkele weken inactiviteit door een letsel. De eerste 15km reed hij met ons mee om nadien op eigen tempo wat kilometers af te leggen. Leuk om hem weer te zien, den doorzetter.

Net als vorige week was de aankomst terug in De Kol. Daar konden we genieten van heel wat lekkers.

Een zeer knappe rit die kon rekenen op een score van 9,5 op 10. Alvast een rit die we zeker elke jaar opnieuw moeten rijden. Misschien ook wel eens in omgekeerde richting. Wat zou dat geven?

Alvast tot zondag!

Geplaatst op: 20-09-2018

Francois Buyst

Francois Buyst Een gelukkige verjaardag

Geplaatst op: 18-09-2018

De Woensdagavondrijders

De Woensdagavondrijders We bedanken iedereen die onze woensdagavondritten mee inkleurden. De sfeer tijdens en na de rit was steeds opperbest. Laatste spurt van de laatste rit van frituur naar apotheek Liezele werd gewonnen door Wim omdat de favorieten naar elkaar keken.

Geplaatst op: 13-09-2018

Andre

Andre Bedankt Eric, om alzo de rit tot in detail te kunnen volgen.
Goede punten voor opstel (zie school)

Geplaatst op: 12-09-2018

Beste B-Wikker,
Omwille van verlof en omstandigheden is er even geen tijd geweest om een verslagje van de laatste zondag ritten te maken. Onze excuses hiervoor. Vanaf vandaag trachten we de draad weer op te nemen.

Op zondag 8 september reden we de rit LOKEREN. Een rit van 84km doorheen het Waasland. Via Bornem, Temse, Sint-Niklaas, Waasmunster, Lokeren, Zele, Grembergen, Dendermonde, Sint-Amands om alzo via Oppuurs terug in Puurs te belanden.

Met 20 renners (18 B Wikkers en 2 testrijders) vertrokken we richting Temse brug, aan een rustig tempo. Langzaam verhoogden we het tempo omdat iedereen vrij goed kon volgen. Uiteindelijk reden we de rit uit aan een gemid. van 26,7km/uur. We reden soms wel iets te snel, sorry! Volgende keer houden we het tempo iets meer in de gaten. We trachten zondag as de rit te rijden aan een gemid. van juist 26 km/u op onze fietscomputertjes. Zal dit ons lukken?

We konden rekenen op enkele vrijwillige koprijders, doch zij hadden niet allemaal fiets GPS mee of hadden de rit niet gedownload. Slecht 1 iemand had de rit gedownload. Als geschenk mocht hij kop rijden en nadien plaats nemen op de tweede rij. Op het einde van de rit werd zijn stem al wat heerser, want hij moet steeds links, rechts, euh rechts, links, rechtdoor… roepen . Toch reden we gans de rit uit zonder een meter omweg te maken.

Een TIP: voor Kerst of Nieuwjaar een fietsGPS aankopen of beter cadeau krijgen. Zo kunnen meerdere Bwikkers eens de kop rijden.

Het blijft opvallen dat we met sen allen in goede doen zijn: we zijn met gemid. 20wikkers, iedereen kan goed volgen, onze dames doen het zelfs zou goed dat de mannen zich soms krom over het stuur moeten buigen, er wordt veel gepraat in het peloton en na de rit veel wordt gelachen op het terras.

Opletten dat de kopmannen, net als de andere renners, de verkeersregels respecteren en geen risico’s nemen.

Het is een mooi zicht om ons te zien rijden in onze nieuwe outfit. De Wik mag gezien en gespot worden.

Geert, nog steeds gekwetst door zijn val tijdens de rit naar Terneuzen, reed met de volgwagenVanAchter. Bedankt Geert! Hopelijk zit je zondag as op de fiets ipv achter het stuur.

Voor diegene die gekwetst zijn, veel beterschap en doe het rustig aan. Er volgen immers nog vele fietsseizoenen.
Zondag de rit Kruibeke op het programma. Eric en Dennis zorgen alvast dat ze de rit downloaden. Pierre rijdt achter ons omdat de A wikkers naar Brussel rijden en daar is het autoluwe zondag. Al bedankt Pierre.

Net als deze week starten we om 8u30 aan het Vrededaal. Iets drinken doen we opnieuw bij De Kol. (CC Binder Puurs) daar onze stamkroeg gesloten is wegens verlof.

Tot zondag en voor diegene die het te laat maken op Pukema: we vertrekken rustig en rijden rustig 78km via heel wat Kruibekese kronkelbaantjes. Een goede ontspanning na een zware dag/nacht.

Geplaatst op: 11-09-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel @Jan DH : de grote lus Lokeren is ook mooi, iets meer km maar zelfde soort baantjes. Was eentje uit de losse pols getekend

Geplaatst op: 11-09-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Voor de B renners die meerijden naar BXL : 8h aan Vrededaal.
Gerty en Ilse van de trapsters rijden ook mee. Tempo zal tussen A&B ergens liggen. We houden hier alvast rekening mee.

Geplaatst op: 11-09-2018

Francois Buyst

Francois Buyst Ik rijd zondag graag mee met A naar Brussel autovrij, als er nog B rijders zijn dan hoor ik het wel

Geplaatst op: 10-09-2018

jan dehertogh

jan dehertogh Dikke pluim voor erik en de koptrekkers rit naar lokeren mooie rit.

Geplaatst op: 10-09-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Tracks van de ritten ontvangen van de Merckxboys. Ze staan in de ritten nu.
Van Vrededaal naar Kloosterheide moeten we zonder gps rijden. Dat zal nog wel net lukken :-)))
Het weer wordt alvast fantastisch, nu nog de opkomst in beide groepen. En allemaal in nieuwe outfit, dus leg hem al bovenaan in de kast. ;-))

A Dimanchi

Geplaatst op: 31-08-2018

Eric, B wikkers

Eric, B wikkers Onze rit voor aanstaande zondag, 2 september 2018.
Vertrek 8u30 bij Herve. Rijden dan naar de vertrekplaats KLOOSTERHEIDE BORNEM.
We schrijven daar in tegen 8u50, dwz kaart Wielerbond meebrengen!
We rijden daar de rit van 65km en drinken er ene daar als we aankomen.
Nadien rijden we terug naar Kalfort.
Ingrid en Jan L hebben al laten weten rechtstreeks naar de Kloosterheide te komen.

Onzen Jan DH rijdt achter ons met de VanAchtervolgwagen.

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4158710/fietsroute/rit-merckxboys-bornemGeplaatst op: 29-08-2018

dehertogh jan

dehertogh jan hallo wikkers, een rechtzetting de rit merkx boys vertrekt niet in branst maar in zaal kloosterheide in bornem.

Geplaatst op: 28-08-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Eric, Swa, we hebben eventueel alternatief waar we EN 75km kunnen aanbieden, EN volgwagen mee kan (op vraag van Pjeir) , EN op tijd binnen zijn, EN dijken vermijden als peloton. Na de val van vorige week is een volgwagen toch nuttig om bij te hebben.
We kunnen morgenvroeg zien wat we doen in functie van de aanwezigen.

Geplaatst op: 26-08-2018

Eric

Eric Dag Swa,
We dachten dat heel wat leden vroeg wilden thuis zijn omwille van de Kalfortse Processie, vandaar de korte rit.
Willen zondag met minstens 15 renners zijn. Met de aansluiting van de Awikkers zal het ons zeker lukken.
@allen, geen volgwagen dwz bandjes zelf meebrengen en hopelijk geen valpartij.

Geplaatst op: 24-08-2018

Francois Buyst

Francois Buyst Hoi mannen, rit voor zondag, van vorige week 140km naar 63km deze zondag? in deze tijd van het jaar moeten we toch nog minstens nog ong 75 km kunnen afleggen he

Geplaatst op: 23-08-2018

Francois Buyst

Francois Buyst Hoi mannen, rit voor zondag, van vorige week 140km naar 63km deze zondag? in deze tijd van het jaar moeten we toch nog minstens nog ong 75 km kunnen afleggen he

Geplaatst op: 23-08-2018

Genijn Andre

Genijn Andre Nog een late gelukkige verjaardag Geert.

Geplaatst op: 22-08-2018

herman

herman proficiat Geert met Uw 66é verjaardag vandaag de dag
spoedig terug onder Uw fietsvrienden is wat ik jou wens

Geplaatst op: 22-08-2018

Genijn Andre

Genijn Andre Geert, Herman en Xavier wij wensen jullie een spoedig herstel en hopen jullie weldra terug te zien in onze fietsgroep.

Geplaatst op: 21-08-2018

dehertogh jan

dehertogh jan spoedig herstel voor de geert en den herman

Geplaatst op: 20-08-2018

Geert Tersago

Geert Tersago Nu zijn we al met drie!
Geen breuken maar een geweldige bloeduitstorting en schaafwonde op linkerdij. Linkerschouder ook gehavend.
Al met al ben ik er nog goed vanaf gekomen.
Bedankt iedereen voor de bezorgdheid.

Geplaatst op: 20-08-2018

Herman

Herman (Tim) : Een spoedig herstel gewenst Xavier en Herman en nu ook de Geert,
Bedankt Timmy

Geplaatst op: 20-08-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Een spoedig herstel gewenst Xavier en Herman

Geplaatst op: 18-08-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel check onze nieuwe film onder rubriek MEDIA/Video en geef je mening op het gastenboek.

Geplaatst op: 18-08-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel gpx staat online. Met volgwagen afgesproken hoe hij moet rijden. Na de brug rijden we via de voormalige boelwerf (dat is het parcours heen).

Geplaatst op: 18-08-2018

een meefietsentende Terneuzenwikker

een meefietsentende Terneuzenwikker GOEDEMORGEN,

ZONDAG 19 AUGUSTUS RIJDEN WE DE RIT NAAR TERNEUZEN.
We vertrekken om 8u ipv 8u30!!!!

ZEGGE HET VOORT!!

Geplaatst op: 16-08-2018

Andre

Andre Opgepast we vertrekken morgenvroeg om 8u30

Geplaatst op: 14-08-2018

Bart De Coninck

Bart De Coninck Wauw! Mooie tenue !

Geplaatst op: 14-08-2018

Eric

Eric Zondag 12 augustus reden we met 23 B-wikkers de rit naar Meerdonk. We legden de rit van 79km af aan een tempo van gemid. 26,4km/u. Ik vermoed dat het onze snelste rit van dit jaar was. Doch belangrijk vinden we dit niet, het plezier hebben aan het fietsen, dat primeert bij de B-Wikkers!

De eerste 40km konden we genieten van de wind in de rug, hierdoor lag het tempo vrij hoog. Bij het terug draaien in de polders mochten Johan en Dennis volop genieten van de strakke tegenwind. Gelukkig zijn dit 2 sterke beren. Iedereen zocht achter de rug van zijn voorganger naar de goede positie. We bleven zoals het hoort netjes naast elkaar rijden. Omwille van onze eigen veiligheid is het rijden in een windwaaier uitgesloten.

Slechts 1 man had pech, de Willy, met een platte band. Gelukkig was onze Freddy met de volgwagenVanAchter er snel bij.

Het mag zeker weer gezegd worden dat we ook deze rit foutloos hebben gereden. Proficiat aan de eerste koptrekkers. Onze 5 dames stonden weer hun mannetje in onze ploeg vol testosteron. Iedereen kon goed volgen, ondanks het hogere tempo en felle tegenwind. Uiteraard waren we tevreden dat we na de rit iets konden drinken op het terras van den Herve. Zonnig weer = dorst.

Woensdag a.s. staat er den Herman Vermoesen Classic op het programma. Samen met 3 andere bevriende ploegen rijden we ongeveer 70km, richting Aalst (zie op home pagina).

Zondag 19/08 rijden we met sen allen de rit naar Terneuzen. Ik hoorde in het peloton dat er heel wat B renners er tegen op zien: is te ver voor mij, duurt veel te lang, er rijden A-Wikkers mee… Ik kan jullie vertellen dat jullie dat allemaal aan kunnen. Je hoeft geen schrik te hebben. Klopt dat het een lange rit is van 140km, de A-Wikkers rijden achteraan en gaan soms mee op kop rijden maar aan het tempo van de B-Wikkers. We vertrekken met zijn allen en komen met zijn allen terug toe in Kalfort. Pierre rijdt mee met de vlogwagenWIK. Iedereen zorgt dat hij zijn boterhammetjes bij heeft want in Terneuzen is er op zondag weinig te beleven.

Na 15 augustus staan er nog ‘slechts’ 12 ritten geprogrammeerd. Dus voor diegene die nog niet al te veel hebben meegereden een moment om hier iets aan te doen.

En vanaf volgende week stralen we in onze nieuwe outfit.

Geplaatst op: 14-08-2018

Onze nieuwe outfit is toegekomen!

Onze nieuwe outfit is toegekomen! Het lijkt of de Sint is langs geweest bij den Tim thuis!
Er staat immers voor ieder WIKlid een pakje klaar.
Het is echt waar!
De nieuwe out fit is toegekomen. 👍
Graag vandaag ieder zijn pakje bij Tim komen afhalen. Tussen 14u en 23u ben je hiervoor welkom bij Tim thuis, Eikevlietbaan 38 te Puurs.
Als je morgen meerijdt, uiteraard de nieuwe outfit aantrekken aub!!!! En ook de weken, maanden nadien 😜.
Opgelet: de truien met lange mouwen zitten nog in Italië, de rest is er allemaal.
Weldra voorzien we een fotoshoot ivm groepsfoto voor de sponsors, de pers, voor onze website, individuele foto, voor in onze slaapkamer...

Het wachten loonde de moeite. Ze zijn mooi!!
🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿🚴🏿

Geplaatst op: 14-08-2018

Eric

Eric Het is haast niet te geloven maar het blijft zomeren!🌞 Wij, de wielertoeristen 🚴🏿, mogen alvast niet mopperen. Natuurlijk is het soms wel iets te warm en is er wat weinig zuurstof in de lucht, doch wie weet zijn regenjasje nog liggen? Hopelijk mogen we van dit weer nog een paar weken, op zondagmorgen, volop genieten.

Vandaag de rit Sinaai omgekeerd op het programma. Het werd een vlotte rit langs Wase wegen. We kenden zo goed als allemaal de rit, doch deze in omgekeerd richting rijden is toch iets anders. De 75km legden we af aan een tempo van gemid 26km/u. Een goed tempo, aangepast aan de B-Wikkers en aan de warmte (voldoende stops ingelast).

We waren zondag met 22 Wikkers aan de start. Ook bij de aankomst waren het er nog steeds 22, iedereen kon dus vrij goed volgen. Ook reden we bijna foutloos. Geen probleem, want onze volgwagenWik met Pierre achter het stuur en Lieven, Tim en Jan Y, op de fiets mochten hierdoor eens wat sneller rijden om ons terug in de halen. Hopelijk krijgen ze geen verkeersboete 👮voor te snel rijden, in hun brievenbus.

Enkele Wikkers reden de Dodentocht. Ook zij kwamen allemaal gezond en wel toe. We denken er aan om volgend seizoen te Dodentocht te programmeren voor de B-Wikkers. Zijn we dit als regionale club niet verplicht? Onze sponsors komen dan ook hierdoor even in de spots te staan. En 100km dat kunnen alle A&B Wikkers vlot aan, daar ben ik zeker van.💪

Iedereen die van verlof terug is, sluit terug snel aan op zondagmorgen. Diegene die nog moeten vertrekken, een fijn verlof gewenst.

Noot: enkele Wikkers doen mee vrijdag 10/08 aan de wandel 🏃Dodentocht. Toi Toi voor hem!! Ik vermoed dat we die zondag niet zullen zien.

Geplaatst op: 09-08-2018

Ter info

Ter info Beste Wikkers,

Diegene die dachten om de 3 Provinciëntocht te rijden, deze info ontvangen:

Beste
Vorig jaar 2017 was onze 20 ste en laatste organisatie

Sportieve groetjes ! Guy

maw deze toch wordt niet meer georganiseerd.Geplaatst op: 08-08-2018

een supporter van André

een supporter van André André succes met je nieuwe fiets.
Gelukkig was je fiets versleten en jij zelf niet!

Geplaatst op: 06-08-2018

Genijn Andre

Genijn Andre Oei, barst in de kader... = veranderen van fiets.

Geplaatst op: 03-08-2018

Eric

Eric Zondag zal Pierre de B-Wikkers volgen met de volgwagenWik ipv Freddy.
Bedankt Pierre om onzen Freddy te vervangen.👍🚴🏿

Geplaatst op: 03-08-2018

Eric

Eric We mochten zondag even genieten van iets minder warmer weer (24graden) dan de voorbije weken. We voelden dat er wat meer zuurstof in de lucht was. Doch het blijft warm en daarvoor moet elke Wikker zijn voorzorgsmaatregelen zelf treffen zoals o.a. goed gevulde drinkbussen, insmeren met zonnecrème, aangepaste kledij aantrekken (niet te warm kleden onder de WIK outfit). Kan je niet tegen de warmte dan pas je best eens een zondag (dat is immers niet zo erg)… al zij we wel fier als we met veel zijn. Onze Freddy zorgt voor extra fris water en er liggen nog wat koekjes in de volgwagen (overschot Fléche). We lassen een iets langer plaspauze in of stoppen 2 keer onderweg.

Zondag waren we weer met een grote groep, 28 renners (27 wikkers en 1 testrenner). We reden een rit van Jan DH. Jan had een rit voorzien om via Dendermonde te genieten van het Waasland. Een vlotte rit van zo’n 78km kregen we onder onze wielen geschoven. We konden weer ervaren dat het Waasland heel wat te bieden heeft. Via Beveren naar Temse keerden we terug naar Kalfort.

Ons tempo was gemid. 26,2km/u. Een haalbaar tempo voor al onze B-wikkers al hadden sommigen op het laatste wel wat last van de felle tegenwind. Onze A-wikkers bleven netjes achteraan rijden en pasten hun tempo aan. Alleen Lieven zagen we soms eens naar voor snellen. Hij nam wat foto’s van ons peloton. Deze zijn ondertussen te bewonderen op onze Facebook pagina.

Ik kreeg de boodschap dat er achter mijn rug (rij meestal mee vooraan) dat er soms al eens met 3 en soms met 4 naast elkaar wordt gereden en dat de bochten soms iets te fel worden afgesneden. Deugnieten! Opletten wikkers, dit is gevaarlijk voor ons en voor andere weggebruikers.

Het is tof dat ik op het deelnemersblad, iedere zondagmorgen, veel aanwezigheidskruisjes mag tekenen. Geert T. heeft er wel extra werk mee en het kost de club iets meer (€1 opleg bij 1ste drankje), maar dat nemen we er zeer graag bij!

Noot: vanaf 16 augustus tot ? vertrekt Freddy op vakantie. Dwz dat we zelf met onze volgwagenVanAchter moeten rijden. En, ja Marina zit naast Freddy op hun verlof .

Geplaatst op: 02-08-2018

ritten op zondag 5 augustus 2018

ritten  op zondag 5 augustus 2018 Voor de Wikkers die meerijden zondag as met de Fietsdodentocht:
7u15 aan het Vrededaal Kalfort
7u30 inschrijven Breeven Borenem
7u45 vertrek Breeven Bornem
Opgelet: er rijdt geen volgwagen mee

Voor de Wikkers die niet meerijden met de Fietsdodentocht:
8u30 vertrek aan het Vrededaal, rit Sinaai omgekeerd
VolgwagenVanAchter voorzien, samen met Freddy

Geplaatst op: 01-08-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Dikke proficiat aan onze ladies. Enkele hebben reeds meer dan 1000km in ons peloton afgelegd. Halverwege seizoen mag het eens in de verf gezet worden: een gemengd peloton is amusant, leuk, haalbaar. Onze ladies zijn een verrijking voor de ploeg.
Go Go Go doe zo verder. Een challengeke: wie haalt de kaap van 20 ritten:-)))

Geplaatst op: 29-07-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Ik heb klassement aangepast incl rit van 22/7.

Geplaatst op: 29-07-2018

Eric

Eric Zondag 22 juli om 8u ’s morgen geeft de thermometer al 20 graden aan. Het belooft dus een warme dag te worden, zeker om te fietsen. Doch onze Wikkers laten zich niet kennen en met 22 wikkers en 8 Scheldetrappers aan de start mogen we van een succes spreken.

Vandaag gingen we de rit van 15 augustus verkennen. De rit op 15 augustus heeft de naam Herman Vermoesen Classic gekregen. Daardoor mocht Herman zelf niet ontbreken. Omwille van een operatie aan zijn elleboog is hij enkele weken out. Hij moest dus plaats nemen naast onzen Freddy in de volgwagenVanAchter. Den Herman leek te genieten als een echte sportdirecteur, doch had hij liever meegereden, vermoeden we.

Jan Y had vandaag de leiding over de groep. Hij loodste ons naar de omgeving van Aalst en terug naar huis. Bedankt Jan Y.

Herman had het parcours uitgetekend die ons via landelijke wegen, met heel wat bochtenwerk en enkele hellingen met bijhorende afdalingen liet rijden. We reden al eens fout omdat onze GPS ’sen soms last hadden van de warmte of omdat we soms wat te hevig waren en een kleine afslag misten. Het parcours is 70km lang en we reden de rit aan een gemiddeld tempo van 26,35 km/u.

Omwille van de warmte lasten we een extra lange tussenstop in na 40km. Ook vandaag had Freddy wederom gezorgd voor heerlijk fris water. Thanks.

We keurden de rit goed. Omdat we op zondag 15 met toch een pak meer renners zullen zijn opteren we om te rijden met minstens 6 renners die het verkeer regelen op de kruispunten en gevaarlijke wegen zodat we veilig en aan een rustiger tempo met sen allen kunnen genieten van de rit. Ook voorzien we een extra stop na 43km, waar we iets gaan drinken in de chalet van de plaatselijke vis club. Uiteraard gaat er minstens 1 volgwagen mee.

Voor de BBQ ’s middag graag inschrijven als je wil deelnemen. Inschrijven is een Sms’ke of mailtje sturen naar den Herman.

Zonder enige pech kwamen we allen toe en konden we wat rusten op het terras van den Hervé. Omwille van de groten dorst genoten we extra van al dat lekkere vocht, met of zonder schuim erop.

Ook volgende zondag wordt er weer warm weer voorspeld. Iedereen moet zelf uitmaken of hij wel of niet rijdt met zulk warm weer. We zorgen opnieuw voor een extra lange pauze of lassen we 2 pauzes in. Onze dokters maken er ons attent op ons niet extra te forceren. Er zit immers weinig zuurstof en veel fijn stof in de lucht.

De rit van de Jan DH, zondag as, is niet te downloaden. De rit zit in zijn hoofd en benen. Gewoon Jan DH volgen is de boodschap. We kunnen dus niet fout rijden.

Geplaatst op: 26-07-2018

Eric

Eric De aanwezigheidslijst van zondag 22 juli wordt pas eind deze week aangevuld op onze site.
Geert zorgt hier iedere week voor.

Vakantie hé mannen en dames.

Geplaatst op: 25-07-2018

Een woensdagmiddagrijder

Een woensdagmiddagrijder De renners die op woensdag 13u15 vertrekken aan het Kerkhof van Puurs, starten nu woensdag om 8u30!!
Reden is het voorspelde warme weer. De rit is max 75km en tempo is niet hoger dan 25,5km/u.

Geplaatst op: 23-07-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Parcours A-renners Kruibeke of Vlezembeek kan altijd nog dienen als alternatief de komende weken.

22/7 wordt er samen gereden met B-ploeg.
Op de agenda normaal gezien : 29/7 St Pieters Leeuw en 5/8 Fietsdodentocht.

Lieven zal in samenspraak met Tom Caluwaerts (trappers) de komende 3 zondagen overleggen en beslissen welke ritten de A-renners rijden.

Door blessures en vakanties zijn zowel bij WIK als Trappers weinig A renners aanwezig. Lieven zal Pjeir op de hoogte houden.

Geplaatst op: 21-07-2018

Lieven Dierckx

Lieven Dierckx Omwille van de vele afzeggingen zal de A-ploeg aansluiten bij de B-ploeg. Volgende week evalueren we opnieuw.

Geplaatst op: 20-07-2018

Eric

Eric *Een verslag van de rit naar Nieuw Namen op 8 juli is niet gemaakt wegens vakantie en vooral door het gebrek aan tijd omdat we moesten supporteren voor onze Rode Duivels. Er was alvast één gelijkenis tussen onze jongens in Rusland en deze rit, nl. we ondervonden geen hindernissen onderweg, we maakten geen fouten zodat alles vlot verliep. Zij stoten door naar de volgend ronde en wij reden zonder maar 1 meter omweg de rit uit! Dat was voor onze de eerste keer van het seizoen!

*De rit naar Meise was zoals verwacht iets pittiger dan de vorige ritten op zondagmorgen. We kregen nl. heel wat hoogtemeters onder onze wielen. De ene helling wat steiler (max 10%) en langer dan de andere. Met de zomerse temperaturen was het extra puffen, doch iedereen geraakte op zijn tempo, steeds over de top.
We mochten genieten van de noordelijke rand van Brussel in al zijn pracht. Kleine wegen, mooie zichten, het blinkende atomium in de verte, starende koeien in de wei die ons bewonderen, kasseiwegen,… Een prachtige rit die zeker voor herhaling vatbaar is.

We reden de 80,3km aan een gemid. tempo van 25,7km/u. Niet slecht met zulk pittig parcours en met de extra tussenstoppen om extra te drinken en om wat water af te laten. Ook vandaag reden we slechts 50 meter fout. Proficiat voor de verschillende kopmannen.

De 22 B-wikkers en 2 bevriende renners genoten duidelijk tijdens en vooral na de rit van hun inspanning. Prachtig dat we met zoveel zijn en dat iedereen goed in vorm is.

Bedankt Freddy om de volgwagenVanAchter te besturen en om ons extra te verzorgen met oa fris, gekoeld water.

Er zijn deze rit geen punten uitgedeeld voor de pechprijs. Nochtans deed onze Denni hiervoor een poging, gelukkig was het loos alarm.

Volgende week rijden we de rit van 15 augustus. Jan Y is die rit onze kapitein.

Enkele B-wikkers zijn geveld door ziekte of een blessure. We wensen ze snel beterschap zodat we ze terug snel in het peloton kunnen aansluiten.
En diegenen die nog op verlof gaan, geniet er van!

Geplaatst op: 19-07-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel A-team zal vandaag aansluiten bij B enhun vergezellen naar Nieuw Namen.

Geplaatst op: 08-07-2018

Eric

Eric Zondagmorgen, 1 juli om 8u was het wederom prachtig fietsweer, maar ze voorspelden vanaf 11u zeer warme temperaturen. Daarom hadden we op voorhand opgeroepen dat elke Wikker twee gevulde drinkbussen zou meenemen. Freddy zorgde voor extra gekoeld water in zijn VanAchtervolgwagen.

Met 22 renners reden we de rit naar Overmere. Via grote en minder grote straten van de gemeentes Bornem, Temse, Waasmunster, Hamme, Zele, Overmere, Berlare, Wieze, Lebbeke, Opdorp, Sint-Amands en zo terug via Oppuurs reden we naar Kalfort. In het totaal 79km. Ons gemiddelde was 25,6km/u, iets trager dan anders. De reden hiervoor was dat we enkele extra plas- en drinkpauzes inlasten.

Leen mocht voor de eerste keer kennismaken met gelukkig niet het asfalt maar met de graskant, oef. Christophe mocht afrekenen met twee platte banden. Beide scoorden in de pech rangschikking.

We konden deze rit zeker appreciëren. Volgend seizoen programmeren we deze waarschijnlijk opnieuw. Geert gaat ervoor zorgen dat de obstakels: de paaltjes op de Mira brug, de steentjesstrook in Overmere en de baan met de nieuwe tractorsluis vermeden zullen worden maw hij zal het parcours wat bijsturen.

Blijkbaar waren er zondag heel wat gegadigden om deze rit op kop te rijden. Leuk om dit vast te stellen. Geert en Jan waren onze kapiteins en konden dus rekenen op heel wat extra steun.
We blijven oefenen om onze GPS te lezen, doch is dit niet eenvoudig en als de zon er nog eens opzit kunnen we niet alles lezen. Rijden we fout, geen probleem, we vinden de weg altijd terug!

We blijven hopen dat we elke zondagmorgen om 8u30 met minstens 15 renners kunnen vertrekken. Pas dan mogen we op de openbare weg rijden. Als we met minder dan 15 renners zijn dan moeten we verplicht op het fietspad rijden. Dus allen op post, breng gerust een bevriende wielertoerist mee. Misschien krijgt hij of zij het fietsvirus ook te pakken?

Op het terras van den Hervé mochten we genieten van het gezelschap van onze A-wikkers en van al dat heerlijk, lekker vocht! Den Herve zorgde weer voor wat kaas en salami, bedankt.

Zondag rijden we de rit naar Nieuw Namen. Jezelf extra bevoorraden als het weer extra warm zou worden, is zeker niet overbodig!

Geplaatst op: 03-07-2018

Eric

Eric Zondagmorgen, 1 juli om 8u was het wederom prachtig fietsweer, maar ze voorspelden vanaf 11u zeer warme temperaturen. Daarom hadden we op voorhand opgeroepen dat elke Wikker twee gevulde drinkbussen zou meenemen. Freddy zorgde voor extra gekoeld water in zijn VanAchtervolgwagen.

Met 22 renners reden we de rit naar Overmere. Via grote en minder grote straten van de gemeentes Bornem, Temse, Waasmunster, Hamme, Zele, Overmere, Berlare, Wieze, Lebbeke, Opdorp, Sint-Amands en zo terug via Oppuurs reden we naar Kalfort. In het totaal 79km. Ons gemiddelde was 25,6km/u, iets trager dan anders. De reden hiervoor was dat we enkele extra plas- en drinkpauzes inlasten.

Leen mocht voor de eerste keer kennismaken met gelukkig niet het asfalt maar met de graskant, oef. Christophe mocht afrekenen met twee platte banden. Beide scoorden in de pech rangschikking.

We konden deze rit zeker appreciëren. Volgend seizoen programmeren we deze waarschijnlijk opnieuw. Geert gaat ervoor zorgen dat de obstakels: de paaltjes op de Mira brug, de steentjesstrook in Overmere en de baan met de nieuwe tractorsluis vermeden zullen worden maw hij zal het parcours wat bijsturen.

Blijkbaar waren er zondag heel wat gegadigden om deze rit op kop te rijden. Leuk om dit vast te stellen. Geert en Jan waren onze kapiteins en konden dus rekenen op heel wat extra steun.
We blijven oefenen om onze GPS te lezen, doch is dit niet eenvoudig en als de zon er nog eens opzit kunnen we niet alles lezen. Rijden we fout, geen probleem, we vinden de weg altijd terug!

We blijven hopen dat we elke zondagmorgen om 8u30 met minstens 15 renners kunnen vertrekken. Pas dan mogen we op de openbare weg rijden. Als we met minder dan 15 renners zijn dan moeten we verplicht op het fietspad rijden. Dus allen op post, breng gerust een bevriende wielertoerist mee. Misschien krijgt hij of zij het fietsvirus ook te pakken?

Op het terras van den Hervé mochten we genieten van het gezelschap van onze A-wikkers en van al dat heerlijk, lekker vocht! Den Herve zorgde weer voor wat kaas en salami, bedankt.

Zondag rijden we de rit naar Nieuw Namen. Jezelf extra bevoorraden als het weer extra warm zou worden, is zeker niet overbodig!

Geplaatst op: 03-07-2018

Eric

Eric Zondag 24 juni 2018 reden we de rit Klein Sinaai. Om 8u30 stonden er 25 B-wikkers klaar om de 80 km te rijden. Wederom konden we rekenen op ideaal fietsweer en was ook Freddy, onze chauffeur van de volgwagen VanAchter weer paraat. Leuk dat we met een hele meute zijn, doch hierdoor moeten we extra attent zijn dat we netjes achter elkaar rijden, de bochten niet afsnijden, wachten op elkaar na het beklimmen van een helling… ook vandaag was dit geen probleem.

We reden via Temse, Tielrode,Waasmunster naar Sinaai. Daar keerden we om, om via Waasmunster en Sint Niklaas terug via Temse naar Kalfort te rijden. De 80km reden we aan een tempo van 26km/u, ideaal voor een B-wikker.

Onderweg genoten we van het Waasland in al zijn pracht.

Door een klein misverstand waren we even een deel van de ploeg en de volgwagen kwijt. Delhaize, Carrefour, Spar werden verward met Colruyt. We spreken af dat we steeds de kopmannen volgen, rijden die eens fout, geen probleem. Zij vinden steeds de goede weg terug!
We gaan vanaf volgende week rijden met een wegkapitein. Hij zorgt dat hij steeds vooraan het peleton zit en een GPS, met de rit erop, bij heeft. Hij beslist bij bv wegomleggingen om deze te volgen of een alternatieve weg te kiezen. Hij is die dag de BOSS van ons peleton. We evalueren dit na enkele ritten.

Herman kreeg punten voor de pechprijs. Een platte band op een wiel met schijfremmen wil zeggen bandje vervangen ter plaatse. Gelukkig zijn er heel wat handige harry’s in onze groep.

NOOT: wanneer je je inlogt met je paswoord op onze site dan kan je veel meer zien dan dat je niet zou inloggen. Zo kan je ritten bekijken, iets op het gastenboek plaatsen met je foto…

Zondag rijden we naar Overmere, 78km, de route staat op onze website. Vertrek 8u30. Iedereen zorgt voor voldoende dranken en wat extra lekkers. We verwachten hoge temperaturen!

Geplaatst op: 30-06-2018

Eric

Eric Beste,
Op zondag 17 juni reden we met 15 Wikkers de rit naar Scherpenheuvel. Een prachtig parcours dat pas in de buurt van Scherpenheuvel ons wat heuveltjes onder de wielen schoof. We mochten genieten van goed fiets weer dwz niet te veel wind, geen regen en niet te warm. Met Tim en Johan op kop reden we steeds aan het zelfde tempo heen en weer van Kalfort naar Scherpenheuvel. Uiteindelijk reden we de 140km aan een tempo van gemid. 26km/u.

In Scherpenheuvel aten we onze boterhammetjes op en branden heel wat Wikkers een kaarsje. Ieder met een persoonlijke boodschap zoals oa een goede gezondheid te behouden, goede studiepunten toewensen, dat ongelukken wegblijven, dat er vrede op aarde zou zijn, dat we de lotto eens winnen, een goed lief zouden vinden… Als herinnering hebben we een foto van de groep getrokken voor den Basiliek, zie op onze facebookpagina.

Op 5 km voor het einde gingen T & J van kop en dan bleek dat er nog heel wat Wikkers energie over hadden. Ze begonnen zachtjes 30km/u te rijden en gingen steeds harder rijden… de max snelheid dat we registreerden was 42km/u! Alle Wikkers konden vlot mee dwz dat iedereen keigoed in ’t vorm zit.

We hoorden dat er wel wat B wikkers niet meereden omdat het te ver zou zijn, er misschien wel te snel zou gereden worden, we te vroeg vertrokken en te laat weer thuis waren. Ik ben ervan overtuigd dat iedere B wikkers mee kan en met sen allen rijden we samen die 140km uit. Het is evident dat we voor een lange rit iets vroeger vetrekken en iets later toekomen. Onze volgende lange rit (140km) is naar Terneuzen op 19 augustus. Allen die dag op post!

De grote vakantie komt eraan! Iedereen die nog moet vertrekken wensen we van harte een goede, leuke vakantie toe. Je kan gerust een foto posten op onze whats app WIK’70 Fietsvrienden. Uiteraard is het best dat je na je verlof snel terug aansluit op zondag. Vermoedelijk zijn er wat grammetjes bijgekomen, zijn de beenspieren iets minder groot… en wil je graag terug met je fietsvrienden een toereken rijden.

En nu ga ik snel nog een voetbalmatchke kijken, dat is de reden waarom het verslagje iets later is dan anders.

Geplaatst op: 22-06-2018

Eric

Eric De volgende 6 ritten van onze Bploeg worden deze week door de Geert op onze site geplaatst.
Ons rittenschema werd aangepast nav de werken aan de brug in Boom.
We verwelkomen alle renners: A en B Wikkers, testrijders, dames en heren... We hopen dat enkele nog niet geziene B Wikkers eens zouden meerijden. Voor de gekwetsten: rustig aan en snel beterschap. We hebben ook voor jullie een kaarsje laten branden in Scherpenheuvel.
Tot zondag om 8u30 🚴🏿

Geplaatst op: 17-06-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken He wikkers ,ik ga kop trekken de laatste 20 km bij de B ploeg,ik ben nen diesel e

Geplaatst op: 13-06-2018

verslag Rit Jan Boagerts classic 2018, op 10 juni

verslag Rit Jan Boagerts classic 2018, op 10 juni Zondag 10 juni reden we samen met de A en B-wikkers naar de startplaats van de Jan Bogaert Classic 2018 in Temse. In het totaal schreven we 32 wikkers (28 mannen en 4 dames) in. De 22 B-wikkers reden de tocht van 70km. De A-wikkers verkozen de tocht van 90 km. Voor een groot deel reden we over hetzelfde parcours.

Het mag gezegd worden dat we heerlijk konden fietsen, onder een stralende zon, op een prachtig uitgestippeld parcours via vele Wase landelijke wegen. Zoals verwacht waren er heel wat deelnemers. Veel hinder ondervonden we hiervan niet.

We reden via de Velle naar oa Beveren, Moerbeke Waas, Sint Gilles Waas, Puivelde, Belsele, Waasmunster en via Tielrode arriveerden we terug op de Zaat in Temse.

Het tempo van de B-wikkers was 26,2km/u en reden ongeveer 90 km. De A-wikkers hadden zeer waarschijnlijk iets meer mee en minder tegenwind, waardoor ze ongeveer 31km/u. behaalden en reden 110km.

Onze dames kregen een gratis cavaatje aangeboden door de organisatie, wat onze dames zeker niet afwimpelden.

Aan allen die meereden, Proficiat, omwille van jullie goede conditie en het perfect rijgedrag. De WIKKERS mochten gezien worden! Volgend seizoen rijden we alvast met z’n allen in dezelfde outfit.

Na een korte evaluatie op de terugweg naar het Vrededaal onder de B-wikkers kwamen we reeds tot de beslissing om ook volgende jaar de Jan Bogaerts Classic te programmeren. Iedere Wikker was tevreden over de organisatie, de controlepost, het ontvangst, de afpeiling en het parcours.

Eén minpuntje was dat we volgend jaar beter moeten afspreken met elkaar, om daar toch ene te drinken, de drinkbus af te halen en dan gezamenlijk naar Kalfort te fietsen. Sorry, ik, Eric, neem dit gerust op mij en de B-wikkers hebben me hiervoor al laten zweten, de deugnieten!

We zoeken bij de B-ploeg, renners die mee op kop willen rijden. Wanneer we elke rit 8 Wikkers vinden dan moeten ze ongeveer 20km kop trekken. Laat het gerust weten als je zin hebt.

Bedankt André om met de volgwagen te rijden en zeer moedig van Dennis om eens mee te rijden met onze A renners. Hij was natuurlijk voor niets vorig seizoen onze Kampioen.

Geplaatst op: 12-06-2018

Eric

Eric Beste,

Nu zondag, 17 JUNI 2018, rijden we met zowel met de A als de B wikkers naar Scherpenheuvel. Een lange tocht naar het Bedevaartsoord van zo'n 140km (70 heen en 70 terug).
We voorzien een tussenstop in Scherpenheuvel. Er is een beetje tijd om een kaarsje te branden om oa gezond en gelukkig te blijven...
Afspraken:
-vertrek aan het Vredesdaal 8uur stipt
-iedere deelnemer legt €5 in de pot waarvan we iets kunnen gaan drinken
-boterhammen + hapjes zelf meebrengen, we voorzien wat koelboxen
-iedere Garmin en of Mio toestel eigenaar download de rit
-tempo is dat van de B wikkers, A renners rijden mee kop
-één volgwagen mee, Pierre is de chauffeur
-plat rijden of vallen ten strengste verboden

Geplaatst op: 12-06-2018

Eric

Eric Beste,

Door omstandigheden, vakantie, zal de 'RANGSCHIKKING' pas dit weekend aangevuld worden.


Geplaatst op: 12-06-2018

Tom

Tom Gisteren met perfect fietsweer de Jan Bogaert classic gereden. We misten in onze vaste A-kern wel Timmy en Lieven maar Johan en Bart zorgden voor knap kopwerk. Cool om te zien dat Dennis het snedige tempo vanzelf verteerde : weerom bewezen : veel "B-renners" kunnen ook met de A mee :-)

Geplaatst op: 11-06-2018

Eric, verslag rit Kobbegem

Eric, verslag rit Kobbegem Perfect fietsweer op zondag 3 juni om de rit Kobbegem te rijden. Achttien Wikkers stonden te trappelen om oa de heuveltjes in Brussel op en af te rijden. We reden de 80km aan een gemiddelde van 25,2km/u., niet echt een hoog gemiddelde. De redenen waren dat we vandaag te maken hadden met heel wat wegenwerk-omleidingen maar vooral de wegafsluitingen omwille van de Breweries Marathon deden ons verscheidene keren stoppen en brachten onze GPSsen en onze kopmannen in de war.

De GPS geeft bij foutrijden ons hiervan een signaal en zoekt zelf een alternatief om terug op de route te komen. Doch daar kiest hij niet steeds fietspadden uit waar de volgwagen meekan en stuurt hij ons soms op onverharde wegen. Niet gemakkelijk te rijden voor de GPS kopmannen en daarom hoorden we tijdens deze rit zeer regelmatig: links, nee rechts, nee toch rechtdoor, omkeren, richting Brussegem of was het Merchtem?, oei Kermis en markt in Vilvoorde… We vermoeden dat we gans dit seizoen nog wel met heel werkzaamheden en omleidingen zullen te kampen hebben. We zorgen dat we volgend seizoen tijdens het weekend van die Breweries Marathon richting Waasland rijden.

De rit verliep zoals verwacht over kleine heuveltjes, heel wat vals plat, kleine weggetjes en verschillende dorpskernen. Een mooie rit als we de route zouden kunnen gevolgd hebben. Nu hadden de 18wikkers de primeur om meer van het voorzienne parcours te rijden dan erop.

Geen pechprijspunten, alhoewel we plots hoorden roepen, platte band! Er was er eentje die ons fopte om een brief te deponeren in een brievenbus.

Iedereen is goed aangekomen in Kalfort. Waar we weer samen met de A wikkers genoten van iets fris.

We merkten op dat er heel wat wikkers aan het genieten waren van vakantie. Zo vertoeven er wikkers in Frankrijk, in Zwisterland, in Plopsaland, in Spanje… Geniet van jullie vakantie en sluit zeker terug aan als je thuis bent. We moeten zorgen dat we iedere zondag met 15 renners zijn dan mogen we pas op de openbare weg rijden!

Bedankt aan de Swa om met de volgwagen te rijden. Freddy en Marina zijn er immers even tussenuit.

Geplaatst op: 06-06-2018

Eric

Eric Beste,
Zondag as rijden zowel de A en B wikkers de Bogaerts Classic. We rijden er samen naar toe en splitsen daar. De A wikkers rijden de lange rit van 90km, de B-ploeg rijdt de korte rit van 70KM. Doet hierbij nog de 20km heen en weer naar Temse en komen we aan 110km en 90km.

We vetrekken aan den Herve om 8UUR.

Andre volgt de B ploeg met de volgwagen. Gelieve jullie kaart van de wielerbond mee te brengen, zo krijgen we korting bij de inschrijving. Onze club trakteert door de inschrijvingskosten op zich te nemen, skol.

Dus allen op post om 8uur op het terras van de Herve!!! Men zegge het voort!

Geplaatst op: 05-06-2018

Eric

Eric Beste,
Na een korte vakantie is de verslaggever weer paraat!
Ik merk op dat het verslag van de rit naar Erembodegem op 20 mei nog niet online staat.
Met 22 wikkers vertrokken we onder een stralende zon via Sint Amands naar Erembodegem. Onderweg kwamen we enkele heuveltjes tegen die we gewaar werden in onze kuiten. Het was een mooi parcours: zo reden we vaak over kleine boerenwegen met daarin heel wat bochten en konden we genieten van het Brabantse landschap.
Voor de kopmannen was de rit niet zo eenvoudig. Ze keken meer naar hun GPS dan vooruit. De GPS had het moeilijk om ons te sturen. Zo werden André en enkele andere wikkers een huisoprit opgestuurd. Gelukkig konden ze tijdig stoppen. De bewoners zaten nog aan het ontbijt. We vermoeden dat ze niet genoeg koffiekoeken hadden voor al onze wikkers. Het bleek dat slechts enkele renners de rit hadden gedownload. Eigenlijk te weinig zodat het aflossen op kop moeilijk was. Daarom een oproep voor diegene die beschikken over een fiets GPS. Laad zeker ook de rit op dan kan je je mee vooraan in de groep nestelen.
Na 74 km met een gemiddelde van 25,8km/u, kwamen we voldaan en wederom ongeval vrij aan bij den Hervé.
Misschien niet opgevallen, maar we reden de eerste 5km aan een tempo van 25km/u, zodat alle diesels zachtjes konden warm lopen.
Pechvogel van deze dag was Andre: zijn opritmaneuver en zijn ketting zorgen leverden hem vandaag één pechpunt op. Opgelet: tijdens de rit van 13 mei had Jan DH ook platte band, ook hij verdient één pechpunt.
We merken op dat iedereen goed kan volgen, de ritten kan appreciëren, dat er gelachen wordt in het peloton, dat de opkomst groot is… kortom, bij de Wik zit je goed (op je fiets)!

Geplaatst op: 02-06-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel AAN ALLE DEELNEMERS BEDANKT.

TOT VOLGEND JAAR

Geplaatst op: 30-05-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Kijk even de ritten na. Voor de FLECHE heb ik iedereen punten gegeven die vooraf, tijdens, na heeft gewerkt. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben. Laat me dan aub weten.

Geplaatst op: 30-05-2018

Winckelmans Benny

Winckelmans Benny We hebben als een top-team samen gezorgd voor een top verloop van een prachtige rit. Niets anders dan tevreden gezichten, veronderstel ik !

Geplaatst op: 29-05-2018

Biking Ladies

Biking Ladies Genoten van een mooie rit, en uitstekende organisatie, tot volgend jaar👍

Geplaatst op: 28-05-2018

wtc den belly's

wtc den belly's goede organisatie , super begeleiders .
dikke proficiat

Geplaatst op: 28-05-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken De bevoorrading was heel goed verlopen,Julleke was in form voor de bananen te snijden,drinken was niet te volgen met bijvullen bij aankomst A ploeg,super goede samen werking,top team !

Geplaatst op: 28-05-2018

Andre G

Andre G Goedemorgen en gelukkige verjaardag Benny.
Goe bezig !!!

Geplaatst op: 28-05-2018

André G

André G Langs deze weg kunnen we onze vriend Eric op de hoogte brengen van onze activiteiten op onze Fleche d'Asperge. We reden in 2 groepen met ongeveer 60 deelnemers voor de 75 km en meer dan 100 deelnemers voor de A-groep. Onze B-groep hield het tempo rond 26 km per uur en ieder was vlot mee. Er dreigde wat regenval, ... maar we waren steeds snel weg van de donkere wolken. 1 bandbreuk en we zorgden ervoor dat de ongelukkige kon terugkeren in het peleton. Daarna nog een "glaske" op het terras van Herve en ieder gelukkig weer naar huis.

Geplaatst op: 27-05-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel GPX FLECHE BESCHIKBAAR OP WEBSITE

Geplaatst op: 25-05-2018

Herman

Herman bedankt Eric voor het (altijd weer) mooie verslag en 45 ja zo voelde ik mij die dag, doe der nog eentje van 18 bij en we zitten juist
maar of je nu 63 of 45 bent, nooit opgeven en roeien met de riemen die we hebben, zonder beschaamd te zijn om te zeggen "mannen een kilometerke minder want ik zit er door"
Terloops, het voorbije week-end de Moezel gehad met mooie ritten en pittige hellingen wel met het Cardiab Cycling Team maar die staan mooi hun mannetje en vrouwtje!!! 176 km en 2472HM op 3 ritjes 30+81+65km

Geplaatst op: 17-05-2018

Geert Tersago

Geert Tersago Ik arriveerde om 7 minuten voor half negen aan Vrededaal en stond daar.....alleen. Niet echt alleen want Denis stond daar met de volgwagen. Ik heb Yvette gebeld en gevraagd of ik met Biking Ladies mocht meerijden. Het antwoord was (natuurlijk) ja. Enkele minuten voor half negen waren we met vier en iets na halfnegen met vijf want Peter kwam nog aangefietst. De geplande tocht van Jan kon niet doorgaan omdat de Bosstraat afgesloten was en het centrum van Reet onbereikbaar. Op mijn voorstel om met de Biking Ladies (die ook maar met vijf waren) mee te rijden werd volmondig ja geantwoord. Allen samen mét volgwagen naar de Beukelbaan. Daar nam Ludo Tersago het voortouw. Zijn tocht verliep helaas via enkele wegen die onbereikbaar waren voor de volgwagen. Gevolg: hop naar Denis thuis waar deze zijn fietskledij aantrok en mee vertrok. Het was al half tien. Vervolgens onder leiding van Ludo een mooi tochtje van 60 km naar zijn werkomgeving, de veiling van Sint-Katelijne Waver. Onderweg naar huis werden we nog geconfronteerd met een regenbui. Toch nog een mooie afsluiter in Café Excelsior met Daisy, Lucie, Yvette, Ludo, Benny en ik zelf.

Geplaatst op: 13-05-2018

Eric

Eric Beste,

We zoeken nog enkele medewerkers om de bevoorradingspost te bemannen/bevrouwen tijdens onze Fléche op zondag 27 mei 2018.
Partner, kinderen, vrienden... zijn uiteraard ook van harte welkom.
Voorlopig is Wim V de enige kandidaat om op deze post te staan.
Graag iets laten weten maandag as, voor 20u, naar Eric.

Woensdag as vervolledigen we de medewerkerslijst, zodat iedereen die zich ondertussen heeft opgeven om te helpen weet wat hij/zij moet doen. Deze komt donderdag as toe in jullie mailbox.

Alvast bedankt A en B wikkers.

Eric

Geplaatst op: 12-05-2018

Eric

Eric Zondag 13 mei zal onzen Denni plaats nemen achter het stuur van de B-wikkervolgwagen ipv van Freddy die belet is.
Alvast bedankt!

Geplaatst op: 08-05-2018

Eric

Eric Zondagmorgen 6 mei 2018. Er is een schitterende, zonnige dag voorspeld, 26 B-wikkers aan de start, de volgwagen volledig in orde (dwz incl. Freddy), lachende gezichten, vele blotte benen en armen, gevulde drinkbussen… klaar om de voorziene rit Fléche d’Aspéche van zondag 27 mei te gaan verkennen.
We reden naar onze controleplaats in Brussegem (43,6km)via een mooi uitgetekend parcours. Soms voelden we al eens een hellingetje onder onze fiets, doch voor iedereen vlot te doen. Op de controlepost konden we iets fris drinken en wat warm water aflaten. Herman trakteerde voor zijn 45ste () verjaardag. Bedankt Herman!
De resterende 34 kilometers reden we weer verschillende hellingen over. Gelukkig konden we nadien genieten van afdalingetjes en kwamen we met zijn allen tevreden toe in Kalfort. Daar werden we verwelkomt door onze A-wikkers. Samen genoten we van elkaars gezelschap en van het welgekomen fris vocht. Om 18u spottende we nog Wikkers op het terras van den Herve!

We reden deze zondag 77,6km en dit aan een gemid. van 25,8km/u. Geen lekke banden, geen valpartijen, geen technische mankementen maw geen punten voor de pechprijs.

Wanneer we een korte evaluatie maken van deze rit, kunnen we zeggen: mooie parcours, hoogtemeters vielen mee, soms smalle wegen met tegenverkeer (moto’s zullen wel wat werk hebben om ons daar vlot te laten rijden) en geen zeer gevaarlijke kruispunten. Controle post is meer dan TOP! We geven het een positief advies of een goed rapport (9,5/10).

Tips die we ontvangen hebben: niet te snel van start gaan en rustig opbouwen om nadien tot een gemid. van 26km/u te komen. Misschien best wat B-wikkers verdelen over de groep, zodat ze mee PUTTEN kunnen roepen zodat de laatsten ook op de hoogte zijn. Na de scherpe bochten vooraan iets inhouden zodat er geen gaten vallen. Naast elkaar rijden per 2 blijft een must.
Bedankt Herman voor je extra engagement en traktatie. Rust nu maar even uit.

Geplaatst op: 07-05-2018

Herman

Herman prachtig Eric, we gaan met zen allen een mooi parkoers proefrijden voor de Fléche, ik verheug me er al op om kop te "mogen" doen, maar géén schrik, ik zal me inhouden ( grapje hé)
Hopelijk zondag mooi weer, we kijken er al naar uit.

Geplaatst op: 01-05-2018

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Beste B-wikker,

Nu zondag, 6 mei 2018, staat de rit naar Land van Asse op ons programma. Deze gaan we annuleren!

Graag willen we de rit die we rijden op onze Flèche op zondag 27 mei onder jullie wielen schuiven. We willen deze rit rijden om nadien definitief de omloop vast te leggen. Maw we zijn allen proefkonijnen. Onderweg voorzien een stop met een drankje op onze controlepost (plasstop) en nadien genieten we van weer wat lekkers op het terras van den Hervé. We rijden deze ter controle: de juiste afstand, de hoogtemeters haalbaarheid bekijken, de straten toegankelijk zijn voor 101 renners, de volgwagen overal vlot kan volgen… Herman heeft het parcour dat TIM DS had uitgetekend een beetje gewijzigd in functie van oa de controlepost, de hoogtemeters, de verkeerslichten... Hij mag als bedanking veel kopwerk doen.

De B-rit van onze Flèche d’ Aspèche is 80,4km lang. Controlepost ligt op 43,6 km bij Anneke en 159 hoogtemeters moeten we trotseren. We vertrekken zoals steeds om 8u30 en we zullen omwille van de tussenstop iets later toekomen in Kalfort. Onze kopmannen zorgen dat we gemid. 26km/u rijden.

Alvast tot zondag, samen met een heerlijk zonnetje?!

Geplaatst op: 01-05-2018

Eric

Eric Zoals ze hadden voorspeld. Regen, regen, regen en dan nog een koud windje erbij om 7u’45’s morgens.
Na enig overleg annuleerden we de rit naar Overmere. Via onze nieuwe whatsappgroep B-wikkers konden we heel wat leden bereiken en lieten heel wat leden voor 8u ons ook weten om vandaag de koersfiets op stal te laten staan.
Spijtig, want we hadden er allemaal veel goesting om een rit te rijden.

Nu is het 10u50 en nog steeds is het aan het regenen. Een goede keuze om de rit te annuleren vandaag.

PS:
-Toch 5 renners kwamen aan de start (Eric, Lieven, Luc D, Geert C en onze flandrien Benny), na overleg keerden we allen terug huiswaarts. Freddy kwam ook ter plaatse met de volgwagen B ter plaatse om onze paraplus te bezorgen.
-Sorry, Geert C, nu kon je eens voor de eerste keer van het seizoen met ons meerijden. Het lukt je later nog wel eens!

Geplaatst op: 29-04-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel OPGELET 29/4 rit A groep om 8h15 vertrek!!

Geplaatst op: 28-04-2018

Eric

Eric Zondag 8u30 aan het Vrededaal. Een gespannen Ingrid en een ontspannen Alain ’s morgens aan de start. Zij hadden immers de verantwoordelijkheid de ‘Rit van Ingrid en Alain’ in goede banen te leiden. Zouden we wel goed rijden? We zullen toch zeker geen onverwachte hindernissen tegenkomen? Het gaat toch niet regenen? Gaan we niet te snel rijden met die A-wikkers erbij? Er gaat toch niemand vallen? Wie zou er op kop willen rijden? Vele onzekerheden....

Het was niet nodig om gespannen te zijn want alles verliep perfect! Wij, 36 Wikkers, genoten van de mooie rit. We kwamen op wegen waar we nog nooit hadden gereden. We ontweken de regen , we genoten na 50km van een heerlijke zonnetje. Een rit die we volgend seizoen zeker opnieuw willen rijden.

We reden de 71,4km aan een gemid. van 26,1km/u. Een korte sprint thv den Hazewinkel deed bij sommigen deugd, bij anderen pijn. Iedereen geraakte vrij vlot tot aan het zonovergoten terras van de Hervé. Goe bezig heren en dames!

We ervaren dat het rijden met en in een grote groep niet eenvoudig is. Wanneer de koprijders ‘PUT’ roepen dan stopt de echo in het midden van het peloton, dit moeten we vermijden. We moeten extra luisteren naar het getoeter (=signalen) van de Pierre. We moeten trachten rekening te houden dat het wel even duurt vooraleer gans de bende een straat heeft overgestoken. En dat de laatsten stilstaan bij een bocht van 90°…

Op deze rit ontmoeten we ‘slechts’ één gevaarlijke chauffeur die dwars doorheen ons peloton reed, gelukkig voor hem kon Tim hem niet inhalen. Slechts 1 lekke band (Eric) is er genoteerd.

Bedankt Ingrid en Alain voor het uittekenen van de rit, het verkennen van de rit en het begeleiden van de rit.

Nog enkele weetjes en vraagjes:
- De foto van hen op kop op het einde van de rit is gelukt!
- Wie wil er volgend seizoen ook eens een rit uittekenen, verkennen en begeleiden? Laat het ons weten!
- Zondag rijden we richting Overmere, 80km. Start stipt om 8u30!

Geplaatst op: 24-04-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Al de Beeeees die sprongen op den Hazenwinkel kunnen zondag makkelijk mee met ritje van de Aaaaa's naar Werchter ;-)))) 8h Vrededaal, be there.

En anders drinken we ene samen na de rit he. ;-)

Geplaatst op: 23-04-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken Mooi ritje van Alain en Ingrid naar Mechelen,een duimpje voor die 2,woensdag 19 u15 vertrek aan Herve ritje van 50 km ,tempo wordt aangepast ,Bart DC (banaan)rijd op kop,bij slecht weer laten we iets weten ,Wim

Geplaatst op: 22-04-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Alain, Ingrid bedankt voor de rit vandaag.
Aan iedereen, kijk even klassement. Ik denk dat ik iedereen toegevoegd heb.

Geplaatst op: 22-04-2018

de werkgroep Flèch d'Aspèche 2018

de werkgroep Flèch d'Aspèche 2018 Beste WIK leden,

Weldra zal je een mailtje ontvangen van de werkgroep Flèch d'Aspèche 2018 met een vraag voor jullie allemaal.
Graag dus even je mail openen aub.

Eric

Alvast bedankt

Geplaatst op: 19-04-2018

Kire

Kire Misschien sluiten er wel eens wat B wikkers aan op woensdagavond. Dan moeten we wel goed in 't vorm zijn want met een gemid. van 30km/u is dat wel een must.
Alvast veel fietsplezier op woensdagavond. En voorzichtig hé!

Geplaatst op: 19-04-2018

Eric

Eric Gisterenmiddag een ritje van 70km gereden met de gepensioneerde wielertoeristen, die in Puurs, elke woensdag om 13u15 vetrekken aan het Kerkhof. Swa T. zorgde voor een heel mooie rit doorheen het Waasland. Een rit die we volgend seizoen met onze club inplannen.
Uiteraard genoten we van het mooie weer en van een verfrissend terrasje ergens in Bazel. Iedereen die goesting heeft is welkom. Gisteren waren we met 13 renners, waarvan 6 Bwikkers. We rijden aan een tempo van ongeveer 25km/u. Ideaal om wat extra trainingskilometers op te doen.

Geplaatst op: 19-04-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken Ritje Scheldewikkers goed afgelopen ,goed weer langs de Schelde en 50 km gereden ,gemiddeld 30,2km,de Liezelse harde kern was aanwezig,tot zondag.Elke woensdag om 19u15 vertrek aan den Hervé .

Geplaatst op: 19-04-2018

Bart De Coninck

Bart De Coninck Eerste rit Scheldewikkers in ideaal fietsweer doorgegaan. De Liezelse harde kern was paraat.

Geplaatst op: 18-04-2018

Onze WIK wielerradio

Onze WIK wielerradio Beste luisteraars,
We vernamen dat enkele WIK leden zaterdag as de rit LUIK- BASTENAKEN-LUIK gaan rijden. We wensen hen veel fietsplezier en fietssterkte toe.
Zondag kijken we op TV wie er eerst over de streep komt :-)

Indien jullie wat willen uitbollen, zeker welkom zondagmorgen 8u30.

Geplaatst op: 17-04-2018

ERIC

ERIC Zondag 15 april reden we de rit naar Opwijk met 25 B-wikkers. Via Eikevliet, Hingene, Bornem, St Amands, Opdorp, Opwijk, Steenhuffel, Londerzeel, Tisselt, Heindonk, Willebroek en zo via Ruisbroek reden we terug naar Kalfort. Een kleine 75 km die we reden aan een tempo van 25,2km/u. We reden iets sneller dan de voorbije weken maar door de vele verkeerlichten, een platte band, gesloten overweg, valpartij en vele haakse bochten trok dit ons gemiddelde wat naar beneden. Ik wil hiermee zeggen dat we allemaal goed en snel gereden hebben.
Het weer zat ons helemaal mee. De zon en een zacht mee of tegenwindje lieten ons genieten van het fietsen. Door de hevige regen zaterdagnacht en de boeren die op hun velden werken, kregen we soms wel wat slijk onder onze wielen. Dit resulteerde dat onze kledij en fiets besmeurd werden door slijkdruppels. Wie kan ons goede tips geven hoe je best een slijk besmeurde fiets kan wassen? Hoge druk spuit, tuinslang, emmer met sop, laten afregen… ? Iedereen heeft er zijn idee hierover. Is er in de buurt een fietswash?
Aan de watersportbaan trachtten er enkelingen vandoor te gaan. Doch heel wat andere wikkers sprongen vlot mee. Ook de kasseitjes in Ruisbroek werden door heel wat renners gesmaakt. Maw heel wat renners zijn reeds in topvorm.
Deze rit zijn er punten verdient voor de pechprijs. Goedele met een platte band en Rudi DB ging even onderuit (schaafwonde).
Zondag laten we ons leiden (lijden) door Alain & Ingrid. Samen met de A-wikkers rijden we dan doorheen oa het Mechelse.

Geplaatst op: 17-04-2018

Tom

Tom Rit Ingrid parcours staat op de site... dan is het geen verrassingsrit meer hé ;-);-);-).... zeer jammer dat we die gaan missen maar ik wens jullie nu al een prachtige rit met volle zon en vlotte kilometers ! Suc6 Ingrid !!!

Geplaatst op: 15-04-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Rit Ingrid staat op de site

Geplaatst op: 14-04-2018

ERIC

ERIC OPGELET!

Er staat sinds woensdag een nieuw parcours uitgetekend voor Rit Opwijk op onze home pagina!!
Reden is dat er een stukje niet kon gereden worden wegens wegwerkzaamheden. Herman had dit goed opgemerkt. Geert heeft dit aangepast in een ander wat gewijzigd parcours. Xavier heeft dit gecontroleerd en goedgekeurd. Dus Bwikkers deze graag opladen op je fiets GPS.
Bedankt boys voor deze perfecte samenwerking!

Ik heb op mijne Mio de rit Opwijk zonder problemen kunnen downloaden.
Toch zondag, 8u30!

Geplaatst op: 13-04-2018

Bart De Coninck

Bart De Coninck Stilaan wordt het ook tijd om onze woensdagavondgroep ' De Scheldewikkers ' te activeren. Onze vaste omloop langsheen de oevers van de Schelde bedraagt 50 km met 2 'volle gas' momenten. Het kan een test zijn voor de betere b-renner of h/zij het tempo van a aankan of dienen om gewoon in form te komen/blijven voor renners die een paar zondagen naéén moeten passen.
We vertrekken steeds aan Kalfort Kerk ( naast Hervé), in april nog om 19.15u, vanaf mei 19.30u . We zullen beginnen met een gemiddelde snelheid van 29 à 30 km/u.
Onze eerste afspraak is 18/04!

Geplaatst op: 10-04-2018

ERIC

ERIC Zondag 8 april reden we met 22 B wikkers de rit naar de Wase Heuveltjes. Aan een tempo van gemid. 25km/u reden we de 75km uit.
Het was de eerste keer dit seizoen dat we konden genieten van heerlijk fiets weer. Eindelijk zagen we terug heel wat ongeschoren onderbenen bij onze renners. Er reden heel wat leden met korte mouwen en zagen we al wat zweetdruppels op sommige voorhoofden verschijnen.
Jan DH tekende een parcours uit in het Waasland waardoor we de meest ‘moeilijkste’ Wase hellingen moesten beklimmen. Niemand van ons kwam echt in de problemen. We hadden geen lekke banden of materiaal pech, waardoor Freddy, in de volgwagen, een rustige zondagvoormiddag had. We reden de rit goed gedisciplineerd dwz netjes per 2 naast elkaar, hielden ons perfect aan de verkeersregels, heel wat renners namen spontaan de kop eens over… Een leuke en ontspannende mooie rit.
Na de rit genoten we op het zonoverladen terras van den Hervé van wat fris om onze dorst te laven. We mochten eveneens genieten van lekkere hapjes. (bedankt Hervé).
We hebben de rit opgenomen met onze GPS en misschien rijden we het volgende seizoen de rit opnieuw maar in omgekeerde richting, de rit van de ‘afdalingen’ in het Waasland.
Volgende week rijden we een vrij vlakke rit. We vetrekken om 8u30 stipt. Een moment voor de Wik leden of testrijders die nog niet of weinig kilometers hebben gereden om aan te sluiten. We zorgen ervoor dat jullie in het midden van het peloton zullen zitten en indien nodig krijgen jullie een duwtje (fysiek of moreel) in de rug.

Geplaatst op: 10-04-2018

Andre

Andre Nog een zonnige en gelukkige verjaardag Ingrid.

Geplaatst op: 08-04-2018

Ysewyn Marina

Ysewyn Marina Vandaag een goede rit zonder wegenwerken bedankt Jan H ik heb ervan genoten.👍😘

Geplaatst op: 08-04-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel excuus voor laattijdig invullen rit Grimbergen. Klassement is geüpdatet.

Geplaatst op: 07-04-2018

André

André Peter, langs deze weg een spoedig herstel toegewenst met uw knietje.
Denkelijk uw linker ... wegens voetbalactiviteiten in uw jeugdjaren !???

Geplaatst op: 05-04-2018

Herman

Herman een terechte opmerking ("Het mag gezegd worden dat de dames perfect passen in onze club en dat sommigen zelfs beter rijden dan sommige van onze mannen.") in Eric zijn verslag, maar.....er is nog hoop voor de mannen!! zolang de vrouwtjes de heren niet gaan duwen is er geen probleem.blijven trainen is de boodschap.


Geplaatst op: 03-04-2018

Onze WIK wielerradio

Onze WIK wielerradio Via onze WIK wielerradio en onze mannen in de volgwagen hoorden we dat al de Wikkers die gestart zijn voor de rit 'de Ronde van Vlaanderen 2018' goed zijn aangekomen. Een beetje moe en dikke benen maar enorm voldaan en terecht fier. Een dikke proficiat voor hen, van alle andere leden van de Wikkers!!!

Geplaatst op: 02-04-2018

ERIC

ERIC Met 28 renners reden we de rit naar Grimbergen. Een gemengde groep van A en B wikkers, enkele Scheldetrappers en enkele testrijders reden de 70km uit aan een gemid van 24,6km/u.
Het weer zit ons dit seizoen nog niet echt mee. Ook vandaag trotseerden we regendruppels, lage temperaturen en heel wat frisse tegenwindvlagen. Gelukkig waren de paasklokken ons telkens juist gepasseerd en werden we niet bekogeld met paaseitjes.
In de regio rond Grimbergen voelden we precies wat heuveltjes onder onze wielen, zeker die 10% omhoog klimmen voelden we in onze beenspieren. De ene heeft iets meer klimcapaciteiten dan de andere. Binnen onze heterogene groep komt ieder zijn fietskwaliteiten zeker eens tot uiting tijdens dit wielerseizoen. Belangrijk is dat we samen genieten van de rit, dat we samen terug thuis heelhuids aankomen en dat we samen na de rit gezellig iets drinken.
Leuk is dat we iedere week wel enkele nieuwe renners mogen verwelkomen. Opvallend is dat vele dames samen met ons willen fietsen. Onze mannen zetten ze indien nodig graag uit de wind, geven soms al eens een duwtje en geven tips bij het schakelen. Het mag gezegd worden dat de dames perfect passen in onze club en dat sommigen zelfs beter rijden dan sommige van onze mannen.

Vanaf volgende week starten de ritten om 8u30!

Volgende rit ‘De Heuveltjes van het Waasland’ zit in het hoofd van Jan DH. Maw de rit is niet uitgetekend via de GPS en kan dus niet gedownload worden. Jan is dan ook de leider van de groep as zondag. En volgend weekend voorspelen ze eindelijk goed fietsweer, 20°.

Geplaatst op: 02-04-2018

François Buyst

François Buyst Proficiat aan alle ronde rijders van vandaag,ook voor Pierre die zijn rondje gereden heeft.

Geplaatst op: 31-03-2018

François Buyst

François Buyst Proficiat met je verjaardag.

Geplaatst op: 31-03-2018

Andre G

Andre G Proficiat Garry met je verjaardag.

Geplaatst op: 30-03-2018

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Mochten er A en B WIKrenners zijn die morgen De Ronde van Vlaanderen rijden, dan wensen we ze van harte veel fietsplezier en doorzettingsvermogen! Toi Toi

Geplaatst op: 30-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel De openingsrit van onze collega's Scheldetrappers was een schot in de roos. Met totaal 30 deelnemers mogen we een mooi deelnemersveld aanschouwen. 10 wikkers, 4 dames en een hoop nieuwe potentiële leden.

Aan een egaal tempo van 28 km/h op de teller reden we richting St Gillis naar café Fille in 't Parc. Bij een 'Terpstra' jump belande onze Hollander Dennie niet over het obstakel, maar recht in de put met een lekke achterband tot gevolg.

Fille had naar jaarlijkse traditie broodjes voorzien. Er werd nog een kaasblok aangesneden en een pint gedronken alvorens nog eens 25km af te malen. Nog even wat showen door de Boomstraat om vervolgens afscheid te nemen van onze wielervrienden van Branst.

Van Bornem naar Puurs kan er slechts 1 ding geschreven worden : de koers is van ons. Sprong na sprong vlogen we aan 40-41 km/h over de Puursesteenweg. De mannen met ervaring en parcourskennis kwamen als laatste in Puurs doch als eerste aan Vrededaal waar we nog een pint dronken met onze collega's van het B-team.

Een leuke zondagvoormiddag voor beide teams van de WIK. Sfeer, lachen, gezelligheid troef op het terras van onze sponsor VREDEDAAL

Geplaatst op: 28-03-2018

Andre

Andre Iedereen nog eens bedankt voor zijn schriftelijke of mondelinge steunbetuigingen bij de beklimming van bergtop 71.
De benen zijn nog goed, het is gelukt !

Geplaatst op: 27-03-2018

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Eindelijk waren de weersomstandigheden perfect om te fietsen. Een frisse start maar al vrij snel kwam het zonnetje tevoorschijn waardoor we konden genieten van warme zonnestralen tijdens de rit. Hierdoor voelde iedereen wat meer adrenaline in zijn aderen en genoten we van de vitamine D kuur.

Met 26 B-wikkers reden we de rit aan een tempo van gemid. 25km/u. Voor enkelen waren het de eerste kilometers van het jaar. Leuk is wederom nieuwe leden en testrijders te verwelkomen.

Omdat de groep groter is moeten we wat ‘strenger’ zijn en alzo verwachten we bv. dat we met 2 naast elkaar rijden, dus niet alleen en ook niet met drie naast elkaar. Ook het rijden op fietspaden vermijden we best. Dat we de wegcode moeten respecteren is evident. Om iedereen vlot mee te nemen, zullen de kopmannen de bochten wat rustiger aansnijden en de heuveltjes iets minder krachtig op rijden. In de loop van het seizoen zal het voor iedereen steeds wat vlotter gaan.

De rit Rijmenam was 73km lang. Onderweg kwamen we enkele wegwerkzaamheden tegen waardoor we creatief moesten omgaan met de route. Doch het was een leuke, mooie rit die voor herhaling vatbaar is.
We vermoeden dat we dit wielerseizoen heel wat wegwerkzaamheden zullen tegen komen. Deze werken kunnen we helaas niet op voorhand inschatten, dus spreken we af dat we gewoon de omleidingsroute volgen en dat ‘de leider van dag’ de weg aangeeft. Rijden we dan toch nog ergens vast dan is het de leider alvast vergeven.

Pechvolgels tijdens deze rit waren twee dames (Marina en Karine). Ze reden plat en konden genieten van de achterwielen in Freddy’s volgwagen. Karine reed zelfs 2 keer plat en moest daardoor noodgedwongen de laatste 2km plaats nemen in de volgwagen.

Op het terras van Hervé konden we genieten van het zonnetje, van wat lekker fris en elkaars gezelschap.

Volgende week starten we om 9u en rijden we de rit Grimbergen (74km). Hopelijk komen we de Paasklokken tegen maar worden we niet bekogeld met paaseitjes.

Geplaatst op: 27-03-2018

Ingrid

Ingrid Te laat... maar toch nog ne gelukkige verjaardag André :-)

Geplaatst op: 25-03-2018

Andre

Andre Bedankt iedereen voor het medeleven.
Ik ga nu slapen of ik kan er morgen niet uit !!!


Geplaatst op: 24-03-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken Gelukkige verjaardag Andre ,geniet ervan,groetjes Wim

Geplaatst op: 24-03-2018

Danny

Danny N en hele gelukkige verjaardag André ! Zondag bubbels bij de rit 😂

Geplaatst op: 24-03-2018

Francois

Francois Op de valreep, gelukkige verjaardag André van mij en Lucie

Geplaatst op: 24-03-2018

eric

eric André,
Als je morgen komt fietsen mag je voor je verjaardag de kop doen. Wel je kroontje afzetten en je helm opzetten hé!

Geplaatst op: 24-03-2018

dehertogh jan

dehertogh jan André een gelukkige verjaardag gewenst.

Geplaatst op: 24-03-2018

Hermans Robert

Hermans Robert André , ne gelukkige verjaardag gewenst.
Nog vele jaren.

Robert

Geplaatst op: 24-03-2018

Herman Vermoesen

Herman Vermoesen proficiat André met Uw verjaardag morgen

Geplaatst op: 23-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Bedankt Keuninske uit naam van de goede kopmannen ;-))
We doen ons best om steeds zo veilig mogelijk het peloton te begeleiden. Leuk te horen dat het geapprecieerd wordt.

Geplaatst op: 22-03-2018

Bart De Coninck

Bart De Coninck Zeer goed werk afgeleverd door de kopmannen in deze gure wind. Blijf steeds goed aangeven en in de smalle baantjes beter eentje voorop rijden. Binnenkort terug beginnen met woensdagavondtour; het stuk in steendorp is nu prachtig geasfalteerd zodat we nog een tandje groter daar kunnen?

Geplaatst op: 19-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Het A peloton scheurde met 8 renners vergezeld van 6 Scheldetrappers doorheen de wind. Het eerste deel ging vlotjes aan egaal tempo en een zuchtje in de rug. Bart DC, uwe sire (banaan voor de insiders), gooide een bommetje op den Droeshout. Al snel begreep hij dat hij niet uit de greep van het peloton kon blijven en wijs als hij was liet hij zich terug inlopen

De zuurstof vloeide naar de spieren om deze warm te houden tegen de koude en tegelijkertijd brandstof te geven om te blijven doorstompen in de gure tegenwind. Hier en daar kwam er een breuk in het peloton waardoor we snelheid opnieuw naar beneden haalde. Olivier die bijna zijn voordeur voorbijschoof, besloot, bevangen door de kou, toch maar de short cut te nemen.

Een drinkbus sprong weg, een handschoen werd gegooid. Pi-air had alles onder controle en zoals een echte sportdirecteur zorgde hij ervoor dat zijn renners niets tekort kwamen. Zelfs een natte bevroren broek kon hem niet deren. Banaan had nog een cartouche gespaard veu de final maar door een strak tempo kon hij zijn jump niet meer plaatsen.

Na 77km, aan een mooi tempo van 27,8km/h, stonden we tevreden aan Vrededaal om ons op te warmen met een lekkere chocomelk.

De samenwerking verliep vlot, iedereen met een voldaan gevoel naar huis en volgende week rekenen we op beter weer, minder wind en meer aanwezigheid. Zondag 8h30!! , opgelet vergeet het zomeruur niet aan te passen. We rijden dan de openingsrit van de trappers naar hun ere-voorzitter Fille in 't Parc.

Geplaatst op: 18-03-2018

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Ondanks de vrieskou(- 2) waren 9 wielrenners (7 Bwikkers en 2 testrijders) paraat om te rit Meldert aan te vangen. Al van bij de eerste kilometers begonnen onze handen en tenen de kou te voelen. We moeten toegeven dat het geen gemakkelijke tocht was. De afstand 72km, de paar kleine hellingentjes maar vooral de harde windstoten en de koude maakten onze fietstocht wel een pak moeilijker. Enkelen zaten op hun limiet. We hebben dan ook het tempo wat aangepast, 22,5km/u was het gemiddelde, niet snel maar gezien de weersomstandigheden, voor elke fietser vandaag een dikke proficiat.
Er reden vandaag 3 dames mee en 6 mannen. Alvast een leuk gezelschap om met mee te rijden. Hopelijk worden de weersomstandigheden snel beter en kunnen we terug met meer leden de ritten aanvangen. Nu waren we verplicht om op de fietspaden te rijden.
Tot zondag 9uur? Dan rijden we via Rijmenam zo’n 70km.

Geplaatst op: 18-03-2018

Eric

Eric Beste,
Ondanks het aangekondigde vriesweer rijden de Bwikkers de rit van morgen. Indien het toch te koud zou zijn onderweg, kunnen we de rit eventueel inkorten. We zien wel.
Goed aankleden in laagjes is morgen zeker een must.

Geplaatst op: 17-03-2018

jan dehertogh

jan dehertogh Ik bedank het bestuur en alle leden voor hun medeleven voor het overlijden van mijn vader.

Geplaatst op: 17-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel We melden met droefenis het overlijden van Karel De Hertogh, vader van lid Jan De Hertogh. De afscheidsplechtigheid heeft plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Ten Traan te Kalfort op VRIJDAG 16 MAART 2018 om 10h00. Aansluitend gevolgd door de bijzetting in het urneveld op de begraafplaats te Kalfort.

Samenkomst en laatste groet in de kerk vanaf 9h30.

Namens de club, het bestuur en zijn leden wensen we de familie van Jan De Hertogh veel sterkte.

Geplaatst op: 15-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel A groep heeft whattsapp groep. Enkel Bart Banaan heeft de app niet. Bij B moet je eens bekijken of je dat ook kan doen. Ik vrees wel niet iedereen een smartphone heeft en de app Whattsapp. Maar zeker te bekijken. We zullen ook proberen ten laatste 30 minuten voor aanvang beslissing te nemen over aanpassing vertrekuur en dan meedelen op gastenboek. Alle middelen zijn goed om de leden te verwittigen.

Geplaatst op: 15-03-2018

Winckelmans Benny

Winckelmans Benny Mag ik namens alle WIK-leden onze Eric bedanken om als een haast gediplomeerde journalist, elke week een perfect relaas te geven van de voorbije rit met alles erop en eraan.
Bedankt Eric !

Geplaatst op: 13-03-2018

Ingrid Brems

Ingrid Brems Dat is een heel goed idee, krijg je instant een melding. T was wel uitzonderlijk gisteren he! Maar voor t geval het toch nog nodig moest zijn :-)

Geplaatst op: 12-03-2018

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge Gisteren reden we met 7 renners (2 B wikkers, 4 A wikkers en 1 testrijder) de voorziene rit naar Sint Gilles Waas. We vertrokken uitzonderlijk om 9u30 omdat de buienrader had aangegeven dat het zou stoppen met regenen. En dat bleek dan nog te kloppen ook. Geen regendruppels gezien en gevoeld.
De 70 km reden we aan een tempo van gemid. 26km/u. We testen onze MIO’s en Gramins en deze werkten perfect maw de rit was perfect uitgetekend. Een mooie rit. Ook Freddy is enthousiast met onze ritten op de auto GPS. We maakten nieuwe afspraken met de volgwagen waar we wachten op elkaar na het passeren van de Temse brug.
Bedankt Freddy om ons te begeleiden met de volgwagen. Opgelet, het aantal fietsers wordt geteld door de Politie als we op de baan rijden. We moeten dus zorgen dat we steeds met 15 renners zijn!
Bedankt A wikkers om kop te trekken en rekening met de B wikkers te houden.
Volgende week wordt er goed fietsweer verwacht en vetrekken we zoals voorzien om 9uur aan het Vrededaal en rijden we richting Meldert.

Geplaatst op: 12-03-2018

eric

eric Zondag 11 maart, 8uur in de morgen. Regen a volenté in het Klein Brabantse. Ik hoorde van Frank en Sabine dat het de hele morgen zou blijven regenen Ik stel me de vraag of ga ik fietsen? Gaan er nog Wikkers staan aan het Vrededaal om 9uur?
Ik trek toch mijn koerskledij aan en vertrek met Halil (testrijder) om 8u40 naar Kalfort, in de regen. Daar werd ik, Halil en Benny en opgevangen door Xavier en Freddy met hun parasol. Blijkt dat er een bericht werd rondgestuurd via het gastenboek, via telefoontjes… dat de rit wordt gereden om 9u30, samen met de A wikkers, omdat dan de buien zouden ophouden en we alsnog droog zouden konden gaan fietsten.
Met 7 fietsten we de voorziene rit B rit naar Sint Gilles Waas. We hebben géén druppel regen meer gezien. Een verstandige keuze van Tim om wat later te starten met de rit.
We nemen mee dat we onze communicatie eens moeten belkijken naar onze leden. Nu kiezen we voor een bericht via het gastenboek, via de mail, sommige worden gebeld… de A wikkers communiceren via Whats app. Misschien moeten we ook met de B wikkers een Whaps app groep aanmaken? En wat met de leden die iets verder wonen, die moeten we iets sneller kunnen verwittigen als we vb iets later willen starten door omstandigheden.
We bekijken dit en staan openen voor suggesties. Gelukkig is dit écht uitzonderlijk en vertrekken we zoals op voorhand afgesproken.

Geplaatst op: 12-03-2018

Ingrid Brems

Ingrid Brems Dat is een heel goed idee, krijg je instant een melding. T was wel uitzonderlijk gisteren he! Maar voor t geval het toch nog nodig moest zijn :-)

Geplaatst op: 12-03-2018

François Buyst

François Buyst Is het geen optie om een Whatsapp groep te maken voor de B Ploeg, de geinteresseerden zijn onmiddellijk op de hoogte

Geplaatst op: 11-03-2018

Ingrid Brems

Ingrid Brems Jammer, ik heb lang de site in de gaten gehouden. Misschien in de toekomst diegene die van ‘verder’ moeten komen sneller verwittigen.
Ik heb dan een plaatselijk tourke gedaan. Tot volgende week, hopelijk met droog weer ;-)

Geplaatst op: 11-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel wegens regen B-rit vertrek 9h30 . Xavier zal de renners die er staan om 9h eventueel reeds op de hoogte brengen

Geplaatst op: 11-03-2018

Tim

Tim donderdag 8/3: kijk jullie email na. Wie mee kans wil maken om zaterdag mee te gaan naar show van Ruben, moet vandaag voor middernacht reageren op email. Indien meer dan 5 gegadigden zijn, zal,onschuldige hand de 5 gelukkigen trekken

Geplaatst op: 08-03-2018

ERIC

ERIC Gisteren een ritje, uitgetekend door Jan DH (thanks), doorheen Klein Brabant gereden. Met 43 A en B wikkers reden we 55km aan een gemid. 24,5km/u.
We mochten genieten van een heerlijk zonnetje onderweg, doch was het opletten want hier en daar lagen er nog ijsplekken op de weg. Net daarom reden we langs iets bredere wegen dan voorzien.
Gelukkig niemand gevallen en geen platte banden of andere materiaal pech. Benny en Karel kregen een bloedneus onderweg en Wim verloor zijn fietscomputer en krijgen hiervoor elk een punt voor de pechvogelprijs.
Voor enkele renners waren het de eerste kilometers in 2018. Zij waren tevreden dat we terug waren in Kalfort en dat ze nadien konden genieten van een lekkere maaltijd in het Vrededaal.
We mochten ook 5 nieuwe rijders verwelkomen (1 dame en 4 mannen). Hopelijk vonden ze het een leuke rit, ons een toffe groep en sluiten ze zondag as weer aan.
De persfotograaf was stipt om 8u50 aanwezig en zeer waarschijnlijk zijn we deze week te bewonderen in Publinieuws. Bij de overhandiging van de nieuwe outfit voorzien we een nieuw moment voor de officieel foto ‘seizoen 2018’.
De kop is eraf en vanaf heden rijden de B en A wikkers elk hun rit op zondagmorgen. Het gaat wederom een tof wielerseizoen worden, dat staat nu al vast!

Geplaatst op: 05-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Nieuwjaarsdrink + openingsrit zijn aangevuld in klassement.

Geplaatst op: 05-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Website bleef hangen op de homepage.
Oorzaak : Mio gpx track bij B-rit 11/03/2018. Googlemaps kan dit niet aan.
Oplossing : ik heb rit St Gillis Waas verwijderd en opnieuw aangelegd zonder gpx bijlage.

Best practise : mail de Mio gpx'n naar de Mio users. Zet mij (secretariaat@wik-puurs.be) mee in CC. Ik zal de Mio gpx omzetten naar gewone gpx en bekijken of we deze op de site kunnen delen voor googlemaps doeleinden

Geplaatst op: 05-03-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel RITTEN A groep Maart-April staan op website. Enkel de WBV ritten moeten we nog correcte tracks verkrijgen.

Geplaatst op: 03-03-2018

Eric

Eric Beste,

Nog 2 keer slapen en dan start het nieuwe wielerseizoen van onze geliefdeclub WIK70. Het zal opnieuw een schitterend wielerjaar worden, dat beloven we.
Omdat het een bijzondere dag is hebben we de pers uitgenodigd om een groepsfoto te maken die nadien zal verschijnen in Publinieuws. Een moment om de club aan een ruim publiek te tonen.
Om 8u50 komt de persfotograaf Gunther. Hij liet me weten dat de benen niet geschoren moeten zijn, een lach en de sportieve uitstraling zijn wel een must.
Graag willen we ten laatste starten met de rit om 9u05, dus wees allen goed op tijd voor de foto!
Het weer ziet er redelijk goed uit. Een mooi ritje door Klein-Brabant, nadien een heerlijke etentje en dat in leuk gezelschap, dat belooft een leuke dag te worden!


Geplaatst op: 02-03-2018

Eric

Eric Beste,
Ik geraak door allerlei omstandigheden vandaag toch niet op de fiets!
Werkomstandigheden, gezondheidszorgen, het vriesweer, persoonlijke omstandigheden, familiale verplichtingen, 3 lekke banden en vastgevroren ketting... zijn de oorzaken dat ik vanmiddag forfait geef.
Tot morgen op de infoavond en of tot zondag op onze eerste rit.

Geplaatst op: 28-02-2018

Eric

Eric Dag Bart,
Jij bent de eerste die dit opgemerkt hebt!!
PROFICIAT .
Het moet natuurlijk woensdag 28/02 zijn ipv woensdag 29/02.

Geplaatst op: 24-02-2018

Bart De Coninck

Bart De Coninck Eric,
29/02 ? Denk dat ge schrikkelijk mis bent!

Geplaatst op: 24-02-2018

eric

eric Beste Wikker,
*Op vraag van enkele wikkers rijden we ondanks de voorspelde koude temperaturen ook zondag as, 25 februari, een rit van ongeveer 55km. We kozen voor een ritje naar het Waasland, als heuveltjes komen we daar enkel de bruggen over de autostrade tegen. Op advies van onze wik artsen rijden we aan een tempo van gemiddeld max 25km/u. We starten net als vorige week om 9u30 aan het Vredesdaal. Ook nu geen volgwagen ter beschikking.
*Volgende week woensdag 29/02, vertrekken we ook weer om 13u15 aan de parking van het kerkhof Puurs, voor een ritje. Gisteren waren we met 7 renners en reden we richting Kruibeke 60 km aan een gemd. van 24km/u. We kiezen om terug ongeveer 60km te rijden. Swa of Andre tekenen de rit uit.
Tot morgen op de ledenvergadering?

Geplaatst op: 22-02-2018

herman vermoesen

herman vermoesen Hey Mannen en Madammen,niet vergeten infoavond rond fietsen in groep en wat te doen na een fietsongeval
1 Maart om 19.30 uur in de Nieuwe Ark in Ruisbroek
warm aanbevolen!!!!
ingericht door WIK70

Geplaatst op: 20-02-2018

Eric

Eric Vandaag een ‘warming-up’ ritje doorheen Klein Brabant. Ondanks dat het -1C° was op de thermometer mochten we 12 goed ingepakte (11 wikkers en 1 bevriende) renners verwelkomen.
Voor sommige hun eerste fietskilometers in 2018. Met wat schrik vertrokken ze maar ze kwamen volt maar een beetje moe maar zonder zorgen terug aan in Kalfort.
We reden de 51,6 km aan een gemid. van 23,9km/u. Xavier had een rit uitgetekend waardoor we Ruisbroek, Breendonk, Londerzeel, Malderen, Opdorp, Sint-Amands, Branst, Weert, Buitenland, Bornem, Oppuurs, Puurs passeerden om zo terug Kalfort binnen te rijden. Met de zon die van de partij was de kou goed te verteren en onderweg konden we genieten van onze prachtige streek.
Vredesdaal was nog gesloten en daarom gingen we nadien er ene drinken bij onze wielervrienden van Daghet in hun kantine.

Deze week een drukke WIK week: maandag pasdag voor de dames, woensdag middagritje en ’s avonds pasdag voor de mannen en op vrijdagavond is het ledenvergadering. Zondag plannen we zeer waarschijnlijk opnieuw een ritje is. Meer info via dit gastenboek en via de mail.

Geplaatst op: 18-02-2018

Eric

Eric Onze Valentijn rit reden we doorheen Klein-Brabant. Met 7 wikkers reden we via het fietspad naast de spoorweg naar Sint-Amands. Daar den dijk op tot in Ruisbroek en via Klein Willebroek terug naar Puurs. In het totaal reden we 51,2345km aan een rustig tempo van 23,3 km/u. Onderweg kwamen we heel wat tegenwind tegen en dan was het wel even puf, puf. Voor enkelen waren het de eerste fietskilometers in 2018. Samen nadien iets gaan drinken in café Excelsior omdat den Herve gesloten was. Zowel Xavier, Andre, Marina, Jan, Nancy, Eric en Tom hebben genoten van de rit en elkaars gezelschap. Bedankt Tom voor het uittekenen van de leuke rit.

NOOT:
-nu zondag 18/02 rijden we een ritje van ongeveer 55 km op het Klein Brabantse wegen. Xavier denkt deze keer de rit uit. We vetrekken om 9u30 aan het Vrededaal.
-op woensdag 21/02 rijden opnieuw een rit van ongeveer 55km. Vertrek aan het Kerkhof van Puurs om 13u15.

Alle leden van onze geliefde WIK 70 fietsclub en ook niet leden zijn van harte welkom op beide ritten! Opgelet, op beide ritten is er géén volgwagen voorzien en er zijn ook géén punten te verdienen .

Geplaatst op: 14-02-2018

André

André Nog een gelukkige verjaardag JAN. Hopelijk zien we je (met je fiets) snel terug. Groeten van onze groep.

Geplaatst op: 14-02-2018

Eric

Eric Kiekeboe,
Mijn goesting was te groot om te fietsen. Ik ben vanmiddag dan toch maar een toerreke gaan fietsen (35km). Dwz de nul is van mijn fietscomputer.
Wind, regen en wat hagel kwam ik wel tegen op de Scheldedijk.
Beetje moe en tevreden!
Tot woensdag of op een ander moment.

Geplaatst op: 11-02-2018

Eric VdB

Eric VdB Beste Wikker,

Vandaag stond mijn eerste rit gepland in het jaar 2018. Een korte rit om me toch wat voor te bereiden op de start van ons nieuw wielerseizoen op zondag 4 maart. Doch ik voel me niet goed, mijn benen doen pijn, mijn banden stonden nog niet opgepompt, de ketting was nog niet gesmeerd, het weer ziet er niet goed uit, ik heb last van lage rugpijn, mijnen MIO is nog niet opgeladen, ik moest thuis nog iets doen, mijn kledij was nog niet gewassen… Ik kan genoeg uitvluchten bedenken waarom het me vandaag niet gelukt is om op de fiets te stappen. Foei! Foe! Foei!

Mààr WOENSDAG 14 FEBRUARI, rijd ik zeker en vast een Valentijns-tochtje doorheen Klein Brabant. Wie heeft zijn om mee te rijden? Ik start om 13u15 aan het Kerkhof van Puurs. Het weer kan me niet deren om te starten.

Ook niet Wikkers zijn welkom en als je mee zou rijden dan mag je gerust de kop doen. Opgelet, het tempo is aangepast want ik heb zelf nog geen meter gereden vanaf november 2017.

Misschien tot woensdag?

Eric
______________________________________________________________________

Geplaatst op: 11-02-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel rit 11/2 : Lede. 35km (27 Branst) inlopen en dan wat vals plat tussen km 40-55 (300 htm)
Op km 66 (58 Branst) kunnen we eventueel de grotere baan nemen naar Appels, bolt zeer goed met rugwind.
Op km 79 (69 Branst) kan er eens spielerei gedaan worden tot km 83 (vlak voor Dendermonde, naast het water)
Op km 92 (84 Branst) bekijken om eventueel via St Amands direct naar Branst te rijden. (Vrededaal is weekje gesloten)

Geplaatst op: 10-02-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel GPX Waver (rit 4/2) : kan eens iemand dat downloaden op een mio en zien of dit werkt ?

Geplaatst op: 03-02-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken Wie rijdt er zondag nog mee mtb in Puurs ,we zijn al met 3 ,wij vertrekken aan de kerk in Liezele om 8u30,om 9 u in puurs,30 km mooi parcour en er wordt rustig gereden rond 20 km /u,groetjes Wim

Geplaatst op: 18-01-2018

ERIC

ERIC Merk op dat de A wikkers reeds goed bezig zijn op zondagochtend.
Ik zelf ga zondagmorgen naar de Velo beurs in Kortrijk. Misschien kom ik daar wel één van jullie tegen?

Geplaatst op: 15-01-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel De stroom van nieuwe leden komt op gang.

Kris Lemy proefde eind vorig seizoen al van de WIK sfeer. Hij tekende ambitieus in voor seizoen 2018.

Marina Ysewyn heeft zopas haar WIK-contract ondertekend. We zijn blij met een extra dame met pit. B renners begin maar al te trainen ;-)

Olivier Kerkhofs, een jonge renner met ambitie kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Zijn roots liggen in Bree waar menig topsporter geboren en getogen is. Hij zal bij de A groep aansluiten.

Michiel Van den Berge, zoon van onzen Eric zal in de voetsporen van zijn vader treden. Zoals Eddy en Axel Merckx, PeeVeedeeHaa & TeeVeedeeHaa is de WIK meer dan eens een wielerclub met familiaal karakter. Michiel zal warm lopen bij B om de knepen van zijn vader vakkundig aan te leren. Zijn ambitie is een vlotte doorstroom naar de A.

Allemaal welkom. Wij kijken alvast uit om jullie te verwelkomen.

Geplaatst op: 10-01-2018

Eric

Eric Hoera,
Vandaag sloot een nieuw lid aan bij de Wikkers.
Michiel koos om te starten bij de B Wikkers. Misschien stroomt hij nadien wel door naar de A ploeg.
Michiel is 26 jaar, heeft al een paar keer meegereden bij de Kom Op Tegen Kankerhappenings, de 1OOkm dodentocht...
Hij is mijn oudste zoon en kan vééééééééééééééél beter fietsen dan zijnen kalen daddy.
Eric

Geplaatst op: 09-01-2018

Eric

Eric Gisteren kreeg ik telefoon van Herman dat het AED toestel voor in de volgwagen van onze B renners volledig opnieuw werd geupdate door dokter Herssens. Hij nam ook de kosten op zich.
Bedankt Herman en Michel!

Hopelijk hebben we het toestel niet nodig.

Geplaatst op: 09-01-2018

Eric

Eric Beste,

Voor diegene die niet aanwezig waren in de Winterbar Puurs donderdag ll.
EEN GEZOND EN ZEER SPORTIEF 2018 GEWENST!

Geplaatst op: 09-01-2018

Wim Vereycken

Wim Vereycken Wie rijdt er mee mtb Puurs?30 km

Geplaatst op: 09-01-2018

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel De nieuwe banner Fleche D'Aspeche staat er weer. Bedankt John en Kevin

Geplaatst op: 08-01-2018

dehertogh jan

dehertogh jan Dank u wel andré.

Geplaatst op: 05-01-2018

Genijn Andre

Genijn Andre Hey Jan ... een gelukkige verjaardag ...het gaat u goed op alle gebied.

Geplaatst op: 04-01-2018

jan ysewyn

jan ysewyn weet niet of opties mogelijk zijn , maar fietstest wel
Weet dat Michel samenwerkt met sportarts Frank Pauwels SKA sportarts
google maar eens naar deze dokter

Geplaatst op: 31-12-2017

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Jan, ik ga al paar jaar bij Nottebohn te Brecht omdat niemand in de streek een fietstest kan afnemen waarbij men tijdens de fietstest lactaattesten en VO2 max afneemt. Als Michel dit kan aanbieden: graag, dan ben ik de eerste om bij hem de test af te leggen.

Het is niet de longarts die de test doet. Dat wordt blijkbaar verkeerd begrepen! Pieter is gewoon de persoon die centraal voor beide ploegen de namen verzamelt. Of hij nu longarts is of niet, maakt niet uit.

Er zijn prijzen opgevraagd bij Nottebohn en bij 360 sport. Recent is er in Ruisbroek ook nog iemand van Energylab met een eigen zaak gestart (nichtje van F De Greef), volgens mij de eerste in eigen streek die zulke testen doet.

In ziekenhuizen van Edegem en Gent kan het ook met lactaattesten. Ik dacht niet dat Bornem dit aanbood.

Geplaatst op: 31-12-2017

jan ysewyn

jan ysewyn Beste wensen voor alle wikkers ,een gezond 2018 en veel ritten met goed weer.
Maar snap niet dat bestuur van wik een mail wil rondsturen om fietstesten te doen bij een longarts terwijl er bij ons een mee fietsende dokter is waarbij men diezelfde testen kan doen, en die dan nog gedeeltelijk worden terugbetaald door het ziekenfonds . Blijkbaar heeft nog niemand al een fietstest bij die dokter gedaan anders zouden ze er meer kennis over hebben.

Geplaatst op: 31-12-2017

dehertogh jan

dehertogh jan Wenst elke wikker een gelukkig nieuwjaar, een goede gezondheid en veel fietsplezier.

Geplaatst op: 31-12-2017

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Als jullie aanloggen onder 'Mijn Gegevens' vervolgens documenten staat helemaal onderaan een update van de login voor Cycling Vlaanderen en Cycling magazine. Ik zou zeggen try it out. Veel leesplezier

Geplaatst op: 30-12-2017

Lieven Dierckx

Lieven Dierckx WIK'70 wenst iedereen prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar!

En TOT DONDERDAG 04/01/2018, in de Winterbar Puurs.
!! opgelet, graag om 19u30 bijeenkomen ipv de afgesproken 20u.
Reden Komedie avond vol grappen en moppen begint blijkbaar om 20u)

Geplaatst op: 29-12-2017

Wim Vereycken

Wim Vereycken Prettige eindejaarsfeesten

Geplaatst op: 28-12-2017

3 keren 3x4

3 keren 3x4 Mogen we komen luisteren?

Geplaatst op: 14-12-2017

cire

cire LEDENVERGADERING OP VRIJDAG 15 DECEMBER 2017 om 20u niet vergeten he!!!
Bij den Hervé.

Geplaatst op: 10-12-2017

Wim Vereycken

Wim Vereycken Vanavond toerke gedaan met den Bart,ritje naar Ruisbroek en in totaal 30 km

Geplaatst op: 06-12-2017

Wim Vereycken

Wim Vereycken Gisteren avond terug toerke gaan doen met den Bart 30 km

Geplaatst op: 23-11-2017

Eric

Eric Beste,
Blijkbaar zijn er ook dit jaar geen stoute kinderen, dus véél werk voor de oude man en zijn Pieten. De postbode heeft dus heel wat extra werk om de brieven/mails van alle kindjes aan de Sint op te halen en die van de Sint aan alle kindjes te verzenden.
We willen gewoon even meegeven dat de facturen ivm deelname TEERFEEST een beetje later zijn in jullie brievenbus of mailbox te vinden zijn.
Geen probleem als je storting daardoor iets later bij ons zal arriveren.
Alvast van harte welkom zaterdag.

PS:
-we zijn met 42 feestvierders.
-ik ken toch een paar Wikkers die vroeger al eens in de zak moesten van de Sint

Geplaatst op: 20-11-2017

Wim Vereycken

Wim Vereycken Vanavond met den Bart toereke gaan doen ongeveer 25 km ,snelheid 25 km,

Geplaatst op: 15-11-2017

Wim Vereycken

Wim Vereycken Ja Eric,ik ben niet gaan rijden ,teveel last van mijn knieen van tweekend gehad,tis te hopen dat het beterd e,groetjes

Geplaatst op: 13-11-2017

Eric

Eric En Wim, de regen en de wind hebben die je niet tegengehouden vandaag om te gaan fietsen ?

Geplaatst op: 12-11-2017

Wim Vereycken

Wim Vereycken Ik ga zondag in Humbeek mtb 30 km 12/11/17,Londerzeel 30 km 19/11/17,Bornem 3/12/17,wie rijd er mee ?8u30 vertrekken aan de kerk van Liezele ,tempo is max 22 km,groetjes Wim.

Geplaatst op: 08-11-2017

Aan André Genijn

Aan André Genijn Bedankt voor de verjaardagswensen, zal,ik zeker doen mijn fiets en de benen en de rest goed verzorgen😛😄🚴🚵🏻‍♀️ Grtjes Francois

Geplaatst op: 01-11-2017

André G

André G Hallo Swa, nog een late toffe verjaardag toegewenst.
Verzorg uw koersbenen ... en ook de rest !
Groeten,
André

Geplaatst op: 01-11-2017

herman vermoesen

herman vermoesen we gaan ons kleuren verdedigen hé

Geplaatst op: 28-10-2017

Willy Peeters

Willy Peeters Herman en Wim Ik rij ook mee morgenvroeg en zal om 8u45 aan de sporthal zijn.

groetjes en tot dan

Geplaatst op: 28-10-2017

Eric

Eric Boys,
Morgenvroeg eindelijk een moment voor ontbijt op bed, wat langer genieten onder de warme dons en naast...
Naast mijn vrouw he!
Maw morgen voor mij geen kledij, euh geen koerskledij.
Bedankt voor de uitnodiging en als jullie passeren en ik ben uit mijn bed, van harte welkom. Koffie en Choco Chaud staan klaar.

Geplaatst op: 28-10-2017

Vereycken Wim

Vereycken Wim He Herman ,ik rij zeker mee zondag ,8u45 aan sporthal en 9u vertrekken,is da goed voor u?Groetjes Wim

Geplaatst op: 27-10-2017

herman vermoesen

herman vermoesen wie gaat er zondag MTB 'en bij de muddevils in Sint Amands??

Geplaatst op: 26-10-2017

Eric

Eric Ik heb gisteren voor de eerste keer meegereden met een duotijdrit. Ik mocht meerijden met onze den Denni. Als duo vertrokken we gretig, doch na 2 km ben ik wel in zijn wiel moeten gaan hangen. Ik heb nadien nog 2 keer overgenomen. Na een goede 6km heb ik hem toegeroepen dat hij alleen verder moest rijden. Ik kon zijn tempo niet meer aan, sorry Denni.
Wat voor een beest is den Denni. Zijn kuiten waren strak gespannen, perfect lichaamshouding, perfecte dosering …. Maw een renner met klasse!
Ik had de EER op met Denni te rijden, een terechte nummer 1 van het seizoen!
Voor mij en leuke ervaring en zal tegen volgend jaar wat oefenen op tijdrijden.

Geplaatst op: 23-10-2017

nonkel njam

nonkel njam sluitingsrit , prachtig georganiseerd vandaag, mooie tijdrit met een persoonlijk record 211 hartslag!!!
gemiddelde??????..... pffff één record is al genoeg.
iedereen moet leven (en eens kunnen winnen)
na de rit bijkomen bij een perfecte brunch met dank aan Hervé en zijn ganse team om ons in de watten te leggen na al onze ritten

Geplaatst op: 22-10-2017

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Parcours slotrit online !!!!

Geplaatst op: 21-10-2017

bolleken

bolleken Wat een prachtige uitnodiging voor ons teerfeest. Daar heeft iemand veel tijd ingestoken.

Geplaatst op: 17-10-2017

kire

kire Beste Wikkers,

Kijk deze week zeker eens in je brievenbus!!

Geplaatst op: 16-10-2017

Eric

Eric De voorlaatste rit (74km) van het seizoen van de B wikkers leidde ons naar Lokeren. Langs landelijke wegen reden we via oa Temse, Waasmunster naar Lokeren. Via Zele, Berlare, Grembergen, Dendermonde en via Baasrode en Sint Amands terug naar Kalfort. Aan een rustig tempo, 25,4km/u, konden we genieten van een heerlijk opkomende, warmgevende zon.
Op het terras van het Vredesdaal konden we genieten van koffie, frisdranken, gerstenvocht en chocolademelk. Hervé zorgde voor een heerlijk verfrissend hapje.
Vandaag waren we met slechts 11 B wikkers, doch enkele reden de rit van UNIZO en enkelen genoten elders van het heerlijke fietsweer. De beide ritten van vandaag werden als uitstekend bevonden. Dwz dat we deze mogelijks volgende seizoen opnemen in ons programma. Onze vrouwelijke B wikkers, de Wikkerinnen, gaan in 2018 eveneens zorgen voor een prachtige rit. Een primeur voor onze club!
Volgende week de laatste rit van het seizoen. Zie info hiernaast!
Voor diegene die er vandaag niet bij waren, inschrijven voor den brunch van zondag as, kan nog tot woensdag as tot 13u33!! Bij Eric, Tim of Lieve.
Extra dank aan André om met de volgwagen te rijden.
Alvast tot volgende week zondag!!

Geplaatst op: 15-10-2017

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel Denis, proficiat met de 1e plaats in de rangschikking. Je reed een topseizoen.
Knappe top 3 met Jan DH en Xavier. Het geeft aan dat de opkomst in B-team optimaal is. De sfeer in het team zit goed.

Volgende week apotheose van het seizoen met voor ieder wat wils. En dan gezellig nakaarten.

Geplaatst op: 15-10-2017

Francois Buyst

Francois Buyst Hoi Denis, ik heb je ingeschreven voor de Unizo rit van 25km/h
9.10u verzamelen met de Biking Ladies bij Jan Schelfhout - Beukelbaan Bornem

Geplaatst op: 09-10-2017

Eric

Eric Veel reis plezier in Frankrijk, Spanje en Marocco !!
Ik vermoed Freddy aan het stuur van de camper en Marina aan het stuur van haar fiets?
Geniet van jullie reis en van elkaar!!!!

Eric, B wikker

Geplaatst op: 09-10-2017

Mailtje ontvangen van Marina en Freddy

Mailtje ontvangen van Marina en Freddy Hallo wik van de B ploeg😎

Veel groetjes van ons vanuit Salamanca morgen gaan we verder rijden zo gaat dat tot aan de grens en dan 17 oktober de oversteek naar Marokko.🤗
Bedankt ook nog voor fijne attentie ,dat was een leuke verassing wij hadden dat niet verwacht .💐🍾🚵🏾🚴🏼‍♀️
Nog veel fietsplezier aan gans de club.
Marina & Freddy👍🙋🏼‍♂️🙋🏼🚴🏼‍♀️🚵🏾

Ps: hoe gaat het met de Pierre?????????????
Wens hem veel betersch