WIK'70 Puurs

Gastenboek

Nieuw bericht

Naam:
Bericht:

 INFO PASMOMENTEN NIEUWE KLEDIJ

INFO PASMOMENTEN NIEUWE KLEDIJ Beste Wikkers,
Diegene die vanavond of morgenavond niet kunnen komen passen kunnen nu ZATERDAG 20 NOVEMBER 2021 tussen 11u en 12u terecht op het pasmoment van PuurCYcling.
Dit gaat door in het zaaltje boven het Vrededaal.
Het bestuur. 🚴👍
OPGELET: mondmaskers niet vergeten ‼️😷

Geplaatst op: 16-11-2021

14-11-2021 Rit naar Meuzegem Imde

14-11-2021 Rit naar Meuzegem Imde Collega's, De rit voor zondag 14-11-21 gaan rijden samen met de B-Wikkers is deze maal richting Meuzegem - Imde. De rit bedraagt een kleine 53km. Puurs – Lippelo – Londerzeel – Peizegem – Merchtem – Mmeuzegem – Imde – Rossem – Steenuhuffel – Kalfort – De Kol. https://www.routeyou.com/nl/route/view/9951142/fietsroute/meuzegem-imde-53km-14-11-21 Vertrek aan de Kol om 09u30. Ferre en Raf

Geplaatst op: 11-11-2021

07-11-2021 Rit naar Rumst -Battel

07-11-2021 Rit naar Rumst -Battel Collega's Wikkers,
Er is me gevraagd om deze rit door te sturen naar jullie. (Ritmeester Ferre)
Namelijk een wegrit in de richting van Rumst-Battel, deze rit is ongeveer een kleine 55km lang. 🚲https://www.routeyou.com/nl/route/view/9936153/fietsroute/rumst-battel-55km-07-11-21

Geplaatst op: 05-11-2021

Info ivm ritten op zondag na 1/11/2021

Info ivm ritten op zondag na 1/11/2021 Beste Wikkers,
Ons wielerseizoen zit erop! Doch enkele Wikkers en PuurCycling-leden zouden graag op zondag nog wat wegritjes rijden. We maakten de afspraak dat Ferre dit op zich zal nemen. Hij kent heel wat fijne, gevarieerde ritjes van ongeveer 50km lang. Tempo= WIK B.
Afspraak is dat ze om 9u30 vetrekken aan DEKOL en dat wanneer er een rit niet doorgaat Ferre dit via deze WhatsApp groep zal meedelen.
Iedereen is vrij om deel te nemen, breng gerust iemand uit je vriendenkring mee, mountainbike, gravel of wegkoersfiets… is toegelaten.
Opgelet, vanaf min 15 personen mag je op de openbare weg rijden, volgwagen is niet verplicht. Minder dan 15 renners wil zeggen het fietspad gebruiken!
Geniet nog van de herfst en winterritten en rij voorzichtig!

Geplaatst op: 02-11-2021

Verslag Rit Toerreke Klein-Brabant 31 oktober 2021

Verslag Rit Toerreke Klein-Brabant 31 oktober 2021 Zondag 31 oktober de laatste dag van de maand en de laatste rit van ons wielerseizoen 2021. We hadden het toerreke Klein-Brabant op de planning gezet, 55km lang. Met slechts 13 renners kwamen we aan de start. Reden van de mindere opkomst is het verlengd weekend, er zijn er naar het Schlagerfestival geweest op zaterdag, sommige pasten voor natte wegdek, sommige reden mee de MBT in Sint-Amands… Ondanks dat we met 13 renners waren reed onze volgwagen mee. Eric en Wim trokken eerst de kop van het peloton en leiden ons via Oppuurs, Bornem, Branst naar Sint-Amands. Daar kwamen nieuwe kopmannen naar voren: Kurt, Willy, Jean Pierre, Pierre en Christophe wisselden elkaar af want de tegenwind was alvast niet te onderschatten.
Via Opdorp, Lippelo, Breendonk, Ruisbroek, Eikevliet, Wintam en via Hingene reden we terug naar DEKOL. Enkelen reden huiswaarts om zich wat te verfrissen want om 12u konden we gaan lunchen.
In de KOL aangekomen dronken we met sen allen iets, de ingeschreven (31 personen), schoven hun benen onder de tafel en genoten van het stoofvlees of vol au vent met fritten. Alle bordjes waren leeg, zo zagen we dat het iedereen het lekker vond. Bedankt Hervé, Joni ,Stephannie en Martine en jullie personeel. De club trakteerde graag het 3de drankje.
We vernamen daar ook dat we voor de eerste keer zullen deelnemen om de Winterbar uit te baten, meer info volgt later maar enkelen gaven reeds aan te willen meewerken. De datum ligt vast, donderdag 23 december 2021. We doen dit om de ploeg extra in de kijker te plaatsen, onze samenwerking met PuurCycling te verstevigen, mogelijks nieuwe leden aan te trekken en de centjes die we daar gaan verdienen kunnen we ook gebruiken.

Een geslaagd seizoen, dat was het alvast! Het bestuur is volop bezig met de voorbereidingen seizoen 2022 en met onze nieuwe kledij te bespreken in samenspraak met PuurCycling.

Geplaatst op: 02-11-2021

Verslag Rit Land van Asse 24 oktober 2021

Verslag Rit Land van Asse 24 oktober 2021 Zondag 24 oktober 2021reden we onze voorlaatste rit van het seizoen 2021. In het begin van het seizoen hadden we nochtans voor vandaag een rustige, korte rit geprogrammeerd maar op vraag van verschillende Wikkers zette we de rit naar ‘Het Land van Asse’ alsnog op het programma. Deze rit werd op 10/10 geannuleerd wegens slechte weersomstandigheden. Denis had vooraf de rit gaan verkennen en de nodige aanpassingen, wegens werkzaamheden, toegevoegd aan de GPS-trac. Heel wat Wikkers vonden dat we nog eens een uitdaging moesten aangaan, een ritje met wat hoogtemeters maw we zijn nog steeds in topvorm en dat op het einde van het seizoen.
Met slechts 4 graden op de thermometer daagden toch 19 Wikkers en 9 leden van PuurCycling op. Gevolgd door onze volgwagen vertrokken we via Oppuurs, Buggenhout en alzo kwamen we toe in Lebbeke. Dennis en J.P. waren vandaag onze kopmannen en zoals vooraf afgesproken starten we aan een zeer rustig tempo om wat krachten te sparen om de hellingen vlot te kunnen op rijden.
Beide kopmannen loodsten ons door het mooie landschap langs meestal landelijke wegen. Ze voorzagen een plasstop voor we de hellingen bereikten. Dit was ook het moment dat enkele Wikkers en leden van PuurCycling ons voorbij reden, zij kozen om sneller te rijden en te vlammen op de heuvels. Pech voor de Luc die last had van zijn trappers, die wilden niet meer mee en nu had Luc juist goede benen. Nood gedwongen moest hij plaats nemen in de volgwagen bij Freddy. De B-Wikkers vertrokken vol moed en al snel kwamen we bij de eerste echte heuvel, geen probleem voor ons want we reden elk op ons eigen tempo naar boven. In Asse mochten we nog 2 hellingen oprijden, dit ging al wat langzamer maar het moet gezegd worden, we waren in ’t vorm en genoten zelfs van het berg (heuvel) op te rijden. De sfeer in de groep was net als de benen van elke renner, uitstekend.
Om het gemiddelde wat op te krikken trokken we na de hellingen het tempo wat op en via oa Merchten, Steenhuffel, Malderen, Lippelo kwamen we uiteindelijk terug via Liezele naar Puurs-City.
Ons gemiddelde was 3*7+4/5+10-8*2*3-20+4-11+10, iedereen kon vlot mee ondanks dat door omleidingen de rit 79,5km lang was.
Samen met PuurCycling dronken we in DEKOL er eentje, twee, drie… en analyseerden we de rit en al snel kwamen dit en datjes aan de orde. De bediening verliep vlot dank zij ons Mieke die ons wekelijks al dat heerlijk vocht serveert.
We bedankten Freddy voor het besturen van de volgwagen dit seizoen, hij en Marina gaan genieten van de Spaanse zon. Freddy gaat zijn petanque kunsten nog wat bijschaven en Marina gaat daar vele kilometers rijden.
Nu zondag laatste rit van het seizoen, 55km langs Klein-Brabantse wegen met nadien de lunch.

Geplaatst op: 27-10-2021

Verslag Rit naar Antwerpen 17 oktober 2021

Verslag Rit naar Antwerpen 17 oktober 2021 Zondag 17 oktober 2021, de laatste rit van het seizoen voor onze fietsvrienden van PuurCycling. Om onze samenwerking te verstevigen hadden we afgesproken om samen met hen hun rit naar Den Engel Antwerpen te rijden, 76 km lang voor de rustige groep, 86km lang voor de vlugge groep.

Vertrek was aan DEKOL om 8u45, het werd al snel duidelijk dat we met heel wat renners present waren. Twintig Wikkers en ik vermoed ongeveer 20 PuurCyclingers vertrokken via Ruisbroek richting Boom. Daar splitste de groep in 2 delen. Heel wat Wikkers wilden hun conditie, benen testen en reden mee met de vlugge mannen. Vandaar reden we naar Reet waar we den A12 overstaken richting Schelle. Via Hemiksem reden we via Umicore naar Antwerpen Zuid, waar we de kaaien opreden om alzo aan het Mas uit te komen. Ondertussen waren we terug samengesmolten tot 1 groep en reden via o.a. de straat van lichte zeden, versiert met kleurrijke lampjes en vleeswaren, naar de tussenstop. We werden extra aangemoedigd wat heel wat dames zwierden naar ons en vroegen ons op de koffie. Geen tijd voor want we moesten naar het bekende café Den Engel op de grote markt onze pauze pakken. Voor we daar konden neerzitten ‘moesten’ we van de scouts de vogeltjes dans dansen. Vijftien renners zorgden ervoor dat hun opdracht met brio slaagde. Filmpje hiervan op onze WhatsApps groepen.

We genoten op het terras van elkaar gezelschap, een heerlijk drankje, kon het testosteron niveau terug wat zakken en kon ieder, indien nodig, zijn vesica (=urineblaas) leegmaken. Uiteraard mocht de groepfoto met Brabo op de achtergrond niet ontbreken. Zie whattgroepen.

We staken de Schelde over via de veerdienst. Op linkeroever slipte de groep weer in 2 en vertrokken we huiswaarts, nog 36 km te rijden. We reden via Burcht naar Beveren en Melsele. Ondertussen haalde de rustige groep de vlugge groep in, zij stonden immers geparkeerd naast de weg wegens een lekke band. Via de landelijke wegen van Melsele en Temse kwamen we toe aan de brug van Temse. Daar reden we via Bornem City en Breeven terug naar DEKOL.

Een mooi rit die we alvast terug inplannen in het seizoen 2022.

In DEKOLL konden diegenen die vooraf ingeschreven hadden voor de lunch hun benen onder tafel schuiven, sommige partners schoven net als enkele Wikkers mee tafel. Herve en zijn bende zorgden voor de lunch en onze dranken. Bedankt Herve, Martine, Joni en Mieke (bediening).

De voorzitter van PuurCycling nam even het woord en zette hun clubkampioen, Raf, even in de bloemen. Hij duidde in zijn speech op de fijne samenwerking met ons, WIK-70 Puurs, en dat ze het volgend seizoen zeker nog meer willen inzetten om de samenwerking nog verder uit te werken, verder te implementeren... Wij hopen dat alvast want we zien de samenwerking zeer goed zitten en hopen zelfs op meer.

We bedankten hen voor de fijne rit, de uitnodiging voor de lunch en wensten hen een fijne mountainbike periode toe.

Wij hebben nu nog 2 ritten te gaan, nu zondag naar het Land van Asse en op zondag 31/10 ons toerreke Klein-Brabant met lunch.

Wat de rit naar Land van Asse betreft moet je je geen zorgen maken dat je niet zou mee kunnen, we passen ons tempo aan en we zorgen ervoor de we minder snel starten dan anders. Zo houden we nog wat power over en vormen de hoogtemetertjes aldaar geen enkel problemen. Leider is Denis die deze rit 3 weken geleden heeft gaan verkennen. Onze volgwagen gaat weer mee op pad, Freddy neemt terug het stuur op.

Tot op heden zijn er 12 Wikkers ingeschreven voor de lunch op 31/10/2021, dus nog heel wat leden moeten nog iets laten weten aan Eric.

! als extra deze link naar…?? Klik er maar even op
https://www.google.com/search?q=zie+ik+de+lichtjes+van+de+schelde+wannes+van+de+velde&rlz=1C1GCEU_nlBE867BE867&sxsrf=AOaemvKVrYynIzdbVuFA_S5i-JdSM7s4-w%3A1634567557005&ei=hIVtYe7fPMvEkwX85pmoBw&oq=zie+ik+de+lichtjes+van+de+schelde+wannes+van+de+velde&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwAzIHCAAQRxCwA0oECEEYAFAAWABgn6gBaAFwAngAgAEAiAEAkgEAmAEAyAEIwAEB&sclient=gws-wiz

Geplaatst op: 18-10-2021

Uitnodiging PuurCycling

Uitnodiging  PuurCycling Beste PuurCyclisten en WIKkers,

Zondag rijdt PuurCycling officieel de sluitingsrit van het raceseizoen 2021.
Een gezamenlijk ritje naar den Engel in Antwerpen. Vertrek om 8:45 uur.
Om 10:30 u of 11:00 u nemen we de overzetboot naar Linkeroever,
om alzo terug naar Puurs te keren.
Hierna is er een traditioneel etentje voorzien in “De Kol”.
Wegens corona hebben we al 2 jaar geen inkomsten meer van sponsorgeld.
Hierdoor zouden we een kleine bijdrage willen vragen voor dit etentje.
Voor onze leden vragen we 10 euro.
De partners van onze leden zijn ook uitgenodigd mits een bijdrage van 15 euro.
Onze collega Wikkers kunnen ook aan tafel mits bijdrage van 17 euro
Dit houdt in : Maaltijd + 2 consummaties.

Er zijn 2 menu’s voorzien : Friet stoofvlees
Friet vol-au-vent

Gelieve bij deelname je voorkeur graag aan mij door te geven
ten laatste vrijdag voormiddag.
Bij slecht weer gaan we gezellig samen eten omstreeks 12:30 uur
Groetjes
Luc
GSM : 0486 399 056

Geplaatst op: 13-10-2021

Verslag Rit Dendermonde-Hamme 10 oktober 2021

Verslag Rit Dendermonde-Hamme 10 oktober 2021 Achttien renners (15 mannen en 3 dames) verschenen er aan de start van de rit naar Dendermonde-Hamme op zondag 10/10/2021. Bij het vertrek was het duidelijk dat de temperatuur lager was dat sommige renners dachten: geen lange broek aan, geen goede sokken aangetrokken en geen of zomer handschoenen aan. Sommigen vertrokken dus met een koud gevoel🥶. Met Ferre en Ludo op kop gingen we snel van start zodat ons lichaam het warm kreeg, vingers en tenen bleven het koud hebben.

Waar we allemaal gereden hebben was moeilijk te zien wegens de zeer dichte mist. Onderweg zag ik plots een plaatsnaambord van Lebbeke, Oudegem, Dendermonde en Oppuurs opduiken. Ik vermoed dat de rit ons via Lippelo , Buggenhout, Lebbeke, Appels, Dendermonde, Baasrode en via Sint-Amands, Bornem, Oppuurs en terug naar Puurs heeft gebracht. Het plaatsnaambordje van Wieze hebben we niet gezien maar hebben het geroken dat we in de buurt waren.

Het was een rit zonder volgwagen geleid door de Ferre, 71,7 km lang. Mooie rit langs heel wat boerenwegen en mooie landschapen, maar niets van gezien door de mist.

Eén Wikker dacht wat extra pechpunten te sprokkelen door zijn ketting eraf te laten gaan, helaas leverde dit geen punten op. Geen lekke banden en gelukkig ook geen valpartijen. Door de mist was het belangrijk dat we gans de rit goed geconcentreerd waren. Prima netjes per 2 gereden.

Er zijn nog 3 ritten te gaan dit seizoen:
-zondag 17/10 rijden we naar Antwerpen, samen met PuurCycling (hun laatste rit), hiermee zetten we onze verbroedering extra in de kijker
-zondag 24/10 rijden we naar Het Land van Asse, rit Denis
-zondag 31/10 toerreke Klein-Brabant + lunch in DEKOL (inschrijven aub!)

Graag zouden we wensen dat alle fietsende Wikkers aan de start verschijnen, zo kunnen we dit seizoen samen uit rijden. Geen schrik van kilometers of hoogte meters, gewoon meefietsen! Je kan gerust mee, we passen ons tempo aan.

PS: vergeet je niet in te schrijven voor de lunch op 31/10/2021

Geplaatst op: 12-10-2021

RIT van morgen 3 oktober wordt geannuleerd !!

RIT van morgen 3 oktober wordt geannuleerd !! Beste Wikker,
Samen met enkele B-Wikkers de laatste weerberichten bekeken en al snel mekten we dat we vannacht en ook morgenochtend heel wat regen uit den hemel 🌧️ zal vallen+ stevige windbuien 💨 staan ook op het weerprogramma. De herfst is duidelijk begonnen. ‼️Daarom besloten we, in overleg, om de rit van morgen, 3 oktober, naar het Land van Asse, te annuleren‼️ Spijtig want we keken er naar uit, parcours had Denis gaan verkennen, Christophe ging ons volgen in de volgwagen, fiets GPS was opgeladen, onze banden waren reeds opgepompt… We plannen deze rit nu op zondag 24 oktober, onze voorlaatste rit.

Dus morgen uitslapen, ontbijtje op bed voor je of maak eens een ontbijtje klaar voor je lief/zoet vrouwtje 🍳🥐🍓☕💓🍾 , ochtend wandeling in de regen…

Volgende zondag, 10 oktober, rijden we de rit van de Ferre richting Hamme, zonder volgwagen. Meer info in de loop van de week. Opgelet, we vertrekken dan om 9u ipv 8u30. Vertrekplaats blijft aan DEKOL .

Geplaatst op: 02-10-2021

Verslag Rit naar het WK parcours 26/09/2021

Verslag Rit naar het WK parcours 26/09/2021 Zondag 26 september 2021, bij velen werd die dag aangekruist omdat het een hoogdag moest worden voor België en voor onze Wout en C°. Het WK wielrennen profs mannen vond immers plaats in Vlaanderen. Een moment dat we als wielerfan niet onopgemerkt konden laten voorbij gaan. Een lid tekende een rit uit via Route You met als doel tegen 10u20 aan de brug van Walem uit te komen. Geen sinecure want misschien reden er vooraf wel enkele Wikkers plat, was er iemand die onderuitgaat in een bocht…

Via Lippelo en St-Jozef Londerzeel en Londerzeel reden we richting Breendonk. Daar gleed Christophe VH onderuit in een natte bocht. Met schade aan zijn fiets en met veel pijn zette hij zich snel recht. Schaafwonden op arm en been, rugpijn en vooral pijn aan de heup genoodzaakte ons even enige tijd te pauzeren. Ondertussen staken zijn mede-renners een nieuwe achter binnenband. Sterke Christophe kroop terug op zijn fiets en aan een rustiger tempo brachten we hem tot zijne thuis. Verder mee rijden was geen optie en zou niet verstandig zijn geweest. De overige 14 Wikkers en PuurCycling renners reden verder naar Willebroek. Voorbij de Brug der Zuchten – de Vredesbrug, draaiden we links en reden we naast den Hazewinkel. Zoals verwacht schoot het tempo de hoogte is. Nancy verbaasde ons allen met haar verschroeiend tempo, goe bezig! Wie anders dan Denis stak ons op het laatste stukje nog voorbij. Daar reden we richting Rupeldijk en via de blauwe brug reden we richting Walem. We waren ruimschoots op tijd en konden daarom zelf nog een goed plaatseke kiezen. We moeten toegeven dat het toch wel indrukwekkend is om dit mee te maken, we zagen in een snel tempo al die straffe coureurs, volgwagens, persmotto's, de zwaantjes… voorbij rijden. Zie filmpje + foto’s op onze whatapp-groep B-Wikkers. Enkele wieleridolen/vedetten konden we herkennen, vooral de Belgische ploeg viel op door hun mooie out-fit.
Na de doortocht reden we naar Rumst, waar we via de Vosberg naar Reet reden. Van daaruit reden we naar de Bosstraat om deze eens af te dalen ipv op te rijden en via Boom –City reden we naar Ruisbroek. Dan naar Eikevliet waar we links afsloegen naar Puurs. Ondertussen was het immers 12u en konden we nog wat bij praten, op het terras van DEKOL, over deze toch wel unieke ervaring. Het was ook een moment om te verbroederen met PuurCycling die net waren toegekomen op het terras en hun dorst aan het laven waren. We reden die ochtend slechts 57 km aan een rustig tempo, we genoten vooral van het WK gebeuren.
We vermoeden dat die namiddag elke wielerfan voor de TV zat en hoopte dat Wout of een andere Belg als eerste over de streep zou kommen. Helaas, we moeten toegeven dat Alaphilippe de betere was en terecht wereldkampioen 2021 werd. Er komen nog mogelijkheden de komende jaren om de begeerde trui in België te houden.
Volgende zondag rijden we de rit ‘Land van Asse’, 78km. Denis gaat de rit verkennen en neemt ook zondag het leiderschap op. Christophe zijn wonden zijn ondertussen aan het helen en zal zondag plaats nemen in onze volgwagen, achter het stuur. Bedankt boy’s.

‼️Opgelet: nu zondag 3/10 vertrekken we nog om 8u30, vanaf zondag 10/10 is het startuur 9u!

Geplaatst op: 29-09-2021

Wout A en ploegmakkers

Wout A en ploegmakkers BEDANKT WIK 70 om ons gisteren, op de brug van Walem, toe te juichen. Het deed ons alvast allen deugd. Helaas was Filip te sterk voor ons.
We kijken al uit naar 2022.

Geplaatst op: 27-09-2021

Belangrijk bericht ivm het Jubileumfeest

Belangrijk bericht ivm het Jubileumfeest Goedemorgen beste WIK 70 leden,

We vermoeden dat op jullie agenda zaterdag 25 september 2021 ‘JUBILEUM FEEST WIK 70’ staat geschreven? 🤔

Met pijn in ons hart moeten we nu meedelen dat we ons Jubileumfeest 50 jaar WIK 70 moeten uitstellen om diverse redenen. 😕 We hoorden immers van verschillende leden dat ze op dat moment een familiefeest hebben, dat ze naar een communiefeest van hun klein-kinderen of naar een uitgesteld huwelijksfeest moeten… m.a.w. er zal de komende weken veel gefeest worden. Sommige leden zouden het feest aan zich voorbij laten gaan omdat ze toch nog schrik hebben van het Coronavirus. De opmars van de besmettingen de laatste weken en de berichten in de pers staan wat in contrast met de komende bewegingsvrijheid vanaf 1/9. Gezondheid staat altijd op de eerste plaats, feesten/genieten op de tweede plaats.

Daarom besloten we om ons JUBILEUMFEEST uit te stellen naar een latere datum.

We bekijken nu op welk moment de feestzaal nog vrij is en welke traiteur ons een lekkere feestmaal kan aanbieden. Uiteraard houden we jullie op de hoogte en berichten we zo snel mogelijk de nieuwe datum. Zeker is dat het een leuk, plezant, lekker, dansfeest zal worden waar iedere Wikker + partner van zal genieten!🥳💃🍽️🥂🍻

Onze excuses mochten jullie iets anders hebben moeten annuleren om naar ons feest te komen.😞

Het Bestuur WIK 70 Puurs.

Geplaatst op: 25-08-2021

Verslag Rit Baal Sven Nijs 22aug 2021

Verslag Rit Baal Sven Nijs 22aug 2021 Gisteren reden we de rit naar Baal, naar den berg van Sven Nijs. Een rit die de reporter tijdens, na de rit , ’s nachts en zelf de dag erop nog voelde in zijn benen! Maar hij hield er een goed, mentaal, gevoel aan over.

Om 8u stonden er 16 renners (12 Wikkers, 3 van Puurcycling en 1 tester) klaar om de rit naar Baal te rijden. Even werd er getwijfeld of we geen andere rit zouden rijden want de weerberichten waren niet bijzonder goed, regen, zware regenbuien en heel veel wind werden voorspeld. Doch, de Flandriens, die we zijn beslisten toch de rit naar Baal te rijden. Enkele A Wikkers reden op onze vraag mee om kop te trekken en ons te leiden (lijden) naar Baal en terug. Peter en Geert C deden dit perfect; loodsten ons zonder zorgen door het mooie landschap dat we tegenkwamen, ze zorgden dat wegoversteken zeer veilig werden genomen, ze hielden een gelijkmatig tempo aan, bij een belletje zakte langzaam het tempo… heerlijk om achter hun kont te rijden. Bedankt boy’s!

De rit was uiteindelijk 108km lang. Via Breendonk, Tisselt, Zemst en dan ben ik de namen van de andere dorpjes vergeten maar via Werchter kwamen we toe op den berg van Sven Nijs in Baal. Daar dronken we iets in de cafetaria met zicht op het veldcross parcours. We bleven niet te lang zitten want we hadden toch wel wat schrik van de regen die op komst was. Van Baal tot DEKOL was het immers nog 50km fietsen. Met frisse benen begonnen we aan de terugrit, al snel voelden we dat we meer tegenwind hadden, soms werd het al wat donkerder en daarom reden we iets sneller huiswaarts. Aan den Hazenwinkel konden de spurters zich nog even uitleven, de meesten waren al gelukkig dat ze het tempo van 30km/u konden volhouden. Langzaam maar zeker voelden we de kilometers in onze benen. Door de groepsdynamiek en het enthousiasme kwamen we met sen allen toe in DEKOL, de ene al wat minder fris dan de andere.

We hadden voor vandaag een chauffeur voor de volgwagen gevonden, Chris. Zij deed dit met veel plezier ze leek dit nog al gedaan te hebben. We vermoeden dat ze vooraf goed gebriefd was . Bedankt Chris en hopelijk tot nog eens.

De regen die met bakken uit de lucht was gevallen de uren voor de rit veroorzaakte dat we 4 lekke banden hadden tijdens de rit, er was er zelfs eentje met 2 lekke banden. Gelukkig werd dit snel opgelost, bandje gestoken of wiel vervangen. Volgwagen heeft immers reserve banden en vervangwielen + pomp bij en onder de Wikkers/Puurcycling zijn er heel wat goede fietstechniekers.

We waren 5 minuten, op het terras van DEKOL, de rit aan het analyseren of de eerste bui viel uit de lucht. Dit jaar hebben we al verschillende zondagen de ritten zonder regen kunnen uit rijden en pas als we toekomen werden de watersluizen geopend. De weergoden zijn ons alvast goedgezind.

Het was leuk om nog eens samen met enkele A Wikkers te rijden, voor hen was het vooral de uitdaging de juiste weg te vinden en ze hadden blijkbaar hun wandel GPS ipv fiets GPS opgezet 🤔. Ook tevreden dat er 3 leden van Puurcycling meereden. De tester was een buur van Jozef, die reed de rit uit met zijn wonderlijke mountainbike fiets. Geen dames vandaag, we hebben ze net als de ‘vaste’ mannen wel gemist. Geen probleem, deze rit moeten we sowieso ook in 2022 rijden en bij veel interesse kunnen we dit ook dit seizoen nog eens plannen.

De rit van volgende week bekijken we nog. Het vertrekuur is alvast het gewone statuur nl. 8u30. DEKOL is gesloten en bekijken we waar we er eentje gaan drinken, na de rit.

Geplaatst op: 23-08-2021

Verslag Rit Overmere-Donk 2021

Verslag Rit Overmere-Donk 2021 Zondag 15 augustus, voor sommige moeders is het dan Moederkesdag. Daarom nodigden we onze aanwezige dames even voor deGSM-lens (zie onze WhatsApp groep) en trakteerden we hen op iets fris na de rit. Marina, Ingrid en Nancy waren de aanwezige Wiksters.
De rit naar Donkmeer was een rit van de Ferre, 79km lang. Liefst 25 renners ( 22 Wikkers en 3 renners Puurcycling) waren om 8u30 present. Ferre en Raf namen ons mee richting Temse om daar even via het jaagpad de Scheldedijk op, om naar de Mirabrug te rijden. Een mountainbike wedstrijd genoodzaakte ons om even blokje rond te rijden (extra 10km !) vooraleer we terug op ons parcours belanden. Zoals vooraf aangekondigd reden we over tal van boerenwegen met vele korte, scherpe bochten waardoor het steeds optrekken was om de leiders te kunnen volgen. Vermoeiend maar o zo goed voor onze conditie. Via Hamme, Waasmunster, Zele, Overmere –Donk, Berlare, Wieze, Lebbeke, Buggenhout, Lippelo en vandaar naar Oppuurs om uiteindelijk terug in Puurs aan te komen.
Met de extra lus stond er uiteindelijk 91,90km op onze teller. Het gemid was 26,7km/u. Wederom sterk gereden door de leden. Ook diegene die twijfelden dat ze mee zouden kunnen konden goed mee, de rit was immers vlak en wanneer je in de buik of iets meer vooraan in het peloton plaats neemt lukt dit ieder van ons.
Moe maar voldaan settelden we ons op het terras van Minerva, DEKOL was immers gesloten.
Geen lekke banden, geen ongevallen, geen gebroken kettingen… tijdens deze rit. Dus geen punten voor de pechprijs.
Bedankt Ferre en Raf om de rit voor te bereiden en ons te leiden. Dit is de samenwerking tussen ons en Puurcycling dat we beogen. De toekomst ziet er zeer positief uit.
Graag even aandacht voor o.a.
-het blijft verboden te snuiten tijdens de rit, snuiten in een zakdoek is wel toegestaan
-geen afval weggooien onderweg
-netjes per 2 rijden is een must, net als de verkeersregels respecteren
-graag steeds de laatste versie van je WIK tenue aantrekken op zondag, in 2022 staan er een nieuwe versie op het programma
-bij warm weer minstens 2 gevulde drinkbussen mee

Zondag 22 augustus staat de rit naar Baal (Balenberg = Sven Nijs circuit) op het programma. Een vlakke rit van ongeveer 107km. Parcours werd 4 weken geleden verkend. Een prachtige en aangename rit. We voorzien onze volgwagen. We spreken af om 8u ipv 8u30‼️ Uiteraard zullen we iets later toekomen in Puurs omdat we iets meer kilometers rijden en daar een terrasje doen. Zeker geen schrik hebben dat we te snel zouden rijden, we passen ons tempo aan! Tot zondag as.

Geplaatst op: 16-08-2021

Verslag Rit Meise 2 op 8 augustus 2021

Verslag Rit Meise 2 op 8 augustus 2021 Zondag 8/8 reden we de rit naar Meise 2. Pierre had deze rit vroeger al eens gereden en omdat we deze keer zonder volgwagen de rit gingen rijden was dit het moment om deze rit te programmeren. Pierre was de rit vooraf nog eens gaan verkennen en breidde er nog 20 extra kilometers aan, zodat de rit 83km lang was. Met 20 renners (16 Wikkers + 2 leden Puurscycling en 2 Hartvrienden renners) vertrokken we aan DEKOL richting het noorden van Brussel. Via Londerzeel kwamen we vrij snel in Meise en omgeving. We wisten het wel dat we daar enkele hellingen gingen tegenkomen en het moet gezegd worden, vrijwel iedereen trotseerde de hellingen, op eigen tempo, vrij vlot. Knap mannen en dames want dat wil zeggen dat jullie in topvorm zijn. Zelfs een Wikker die maaaaaanden aan het revalideren is na een ongeval en een Wikker die terug net op zijn fiets kroop verorberde de kuiten bijters. Na de up en down’s reden we terug richting Londerzeel en kwamen we terug in Puurs. Vanaf Puurs reden we de extra 20 kilometers via Branst en Weert om via de Scheldedijk in Wintam uit te komen. Via Eikevliet naar Ruisbroek om te eindigen aan DEKOL in Puurs. Ons gemiddelde was 25km/u, een goed tempo aangezien we heel wat hellingen beklommen, we soms wat moesten wachten op de top op elkaar, we te maken hadden met een platte van band van onze leider Pierre en dat we soms wel wat felle tegenwind tegenkwamen.
Op het terras van DEKOL kneuvelden we nog na van de rit, dronken we iets om het lichaamsvocht terug op peil te brengen. Een tevreden groep want het moet gezegd worden dat het wederom een mooie rit was. Bedankt Pierre. En de verbroedering met Puurscycling en de Hartvrienden verloopt hartelijk en vlot.
Het stuk op de Scheldedijk is niet zo gemakkelijk, veilig want achterliggers, tegenliggers, voetgangers, joggers bevolken de Scheldedijk op zondagmorgen. Dit zijn ook de redenen waarom we de jaagpaden op de dijken trachten te vermijden. Uiteraard is ook de volgwagen niet welkom op de jaagpaden. Het is ook opvallend dat de Scheldedijk steeds het tempo verhoogt, het nog wat gevaarlijker maakt en dat het voor sommige renners moeilijk is om het tempo te volgen. Diegenen die eens snel willen rijden op de Scheldedijk die sluiten best op woensdagavond aan. Dan wordt er snel, zeer snel gereden in ideale omstandigheden omdat er dan bijna geen volk te bespeuren is. Vertrek is om 19u15 aan het Vrededaal. Onze Wim is de organisator, wat hij voortreffelijk doet! Doch alles verliep zonder zorgen en we wisten vooraf dat we even op de Scheldedijk gingen rijden. Pierre had immers alles goed gepland.
Volgende week zondag 15/08 is Ferre onze ritbedenker en leider. Kijk alvast deze week even naar onze website naar waar hij ons zal toe leiden. Ook dan geen volgwagen, er zijn immers weinig vrijwilligers voor te vinden. DEKOL is niet open d.w.z. dat we elders iets gaan drinken.
Zondag 22/08 rijden we naar Baal, naar het Sven Nijs WielerCentrum den Balenberg, rit van 107km. Het is daarom dat we vertrekken om 8u ipv 8u30. We pauzeren en drinken er eentje bij de Sven. We zorgen wel dat we dan onze volgwagen meekan. Puurcycling reed de rit op 21/07, via hen hebben we de GPXtrac. Zij lieten ons alvast weten dat het een knappe rit is! Bedankt Puurcycling!
We mogen met een grote tevredenheid/voldoening ervaren dat we steeds een mooi deelnemers aantal hebben. En dat in volle verlofperiode! Plezant en het stimuleert ons allen ons beste beentjes boven te halen.
Diegene die nog op verlof vertrekken, geniet er ten volle van. Diegene die niet kunnen wegens ziekte, letsel of ander privé omstandigheden hou de moed er in, het komt allemaal wel terug in orde. We missen jullie alvast en kijken uit naar hun terugkomst.
Tot zondag 15/08, 8u30 voor de rit van de Ferre en we mogen weer rekenen op goed fietsweer!

Geplaatst op: 08-08-2021

Verslag Rit Meerdonk 1 augustus 2021

Verslag Rit Meerdonk 1 augustus 2021 Het verslag van de rit naar Meerdonk heeft wat vertraging opgelopen door diverse redenen zoals op verlof geweest, de nachtelijke TV uitzendingen van de Olympische spelen… en de keuze om even de PC aan de kant te schuiven. Doch de druk van de leden die naar het wekelijkse verslag uitkijken genoodzaakte de reporter om toch sneller zijn laptop open te klikken.

Zondag 1 augustus stonden er 19 wielertoeristen (17 Wikkers + Iris en Ferre) aan DEKOL te wachten op het startschot. Benny kreeg vooraan de leidersband om zijn linkerarm en leidde ons aan een opbouwend tempo via de Scheldebrug van Temse, via De Velle richting Beveren. Via kleine boerenwegen we toe aan de boorden van de haven van Antwerpen. Via een aftakking van de oprit van de Expresweg kwamen we uit op de baan richting Meerdonk. We reden via verschillende grote havenbedrijven en konden ondertussen enkele zeeschepen verderop spotten. Onze renners ondervonden geen problemen met de verschillende treinsporen onder onze wielen. Op die brede weg kwam de volgwagen langs links de renners voorbij om van hen een kort filmpje te maken. De chauffeur van de volgwagen was Eric. Ondertussen stuurde hij enkele filmpjes en foto’s door op de verschillende sociale-media-infokanalen van de WIK 70.

Via Meerdonk reden we terug via Sint-Gillis-Waas, Nieuwkerken en Haasdonk terug naar Temse. We reden nadien via Bornem-City naar Oppuurs want onze snelle mannen en vrouwen wilden op het laatste toch naar een spurtje uit hun benen schudden.

Het was wederom een mooie rit van 78 km lang. Het gemiddelde tempo was 26,8km/u, dit is weer iets hoger dan we gewoon zijn. Het mag zeker de Wikkers die er niet bij waren afschrikken, we passen ons tempo steeds aan de leden die meerijden en de ene GPS gaf een gemid. van 26,2 km/u aan. Het tempo en de kilometers zijn niet de belangrijkste ingrediënten wel de sfeer, de fun, de inzet, elkaar aflossen vooraan, het veilig rijden… en vooral het genieten dat is wat we wensen te beogen tijdens de ritten van onze club.

Achteraan reed Swa, met een leidersband aan, met naast hen Ludo, zij zorgden er samen voor dat de groep bij een bleef en raapten de Wikkers op die wat minder vlot de brugsnelwegen overreden. Bedankt boy’s.
Het doet de club alvast veel deugd dat we midden in het verlof elke week toch op heel wat B-Wikkers kunnen rekenen + dat 2 dames aansluiten om te testen of ze het leuk vinden bij onze club. Onze gelegenheidsrenner Michael from Ierland sluit eveneens aan wanneer hij kan. Vandaag kwam ook onze bekende Danny Asfalt voor de eerste keer aan de start, met veel moed, veel gehark reed hij toch de rit volledig uit.

Eric verving Freddy als volgwagenchauffeur. Freddy was van plan om op verlof te gaan maar een rug letsels genoodzaakte hem om thuis te blijven. Omwille van het letsel zal Freddy geruime tijd niet met een auto mogen rijden. We wensen hem alvast veel sterkte toe.

Volgende week rijden we richting het Brussel, een ritje van Jean-Pierre. We rijden de rit zonder volgwagen! Dus alles zelf voorzien zoals een reserveband, voldoende drank, een fietspomp… is de boodschap.

Alvast tot zondag 8 augustus, 8u30 aan DEKOLL.

Geplaatst op: 05-08-2021

Verslag Rit Grimbergen 25 juli 2021

Verslag Rit Grimbergen 25 juli 2021 Zondag 25 juli 2021, veel regen gevallen de voorbije dagen en veel regen in aantocht in de namiddag was de voorspelling van Sabine en Frank. Gelukkig konden we alweer genieten van heel wat zon en fijne temperaturen tijdens onze zondagse ochtend rit. Deze keer reden we richting Grimbergen, dorpje boven Brussel en gekend van een heerlijke biertje, euh trappist.
Dank zij het verkennen van Tim en Garry reden we probleemloos de 78km. We vertrokken via Willebroek, Kappele-op-den Bos om alzo via Vilvoorde te belanden in Grimbergen waar we onze plaspauze namen. Nadien reden we naar Meise om zo via Londerzeel en Opdorp in Sint-Amands te belanden. Via Oppuurs reden we terug naar onze start en eindplaats DEKOL. We wisten vooraf dat wanneer je naar het zuiden rijdt we enkele kleine hellingen en heel wat stukken vals plat gingen tegenkomen. Gelukkig konden we soms ook wel eens genieten van een afdaling om even terug op adem te komen. Bedankt beide ritverkenners, jullie mogen dit zeker nog doen! Garry reed bijna gans de rit op kop om ons de weg te wijzen. Geert reed achter hem om hem bij te staan met de GPStrac, indien hij twijfelde om links, rechts of rechtdoor te rijden. Een mooie rit om volgend seizoen weer te rijden.
Met 21 renners (19 Wikkers + Tessa en Ferre) reden we rit uit aan een gemid snelheid van 26,4 km/u. Wederom goed gereden. Onderweg kwamen we Herman en Karine tegen, zij waren wat vroeger gestart aan de rit omdat Herman in een opbouw/revalidatie periode zit. Zij sloten aan bij onze groep, leuk om Herman weer te ontmoeten op zijn fiets.
Geen pech onderweg, weer een rustige rit voor Freddy in de volgwagen. We zullen hem en Marina wat moeten missen, ze gaan elders wat genieten van kleine en grote dingen. Voor alle Wikkers die op vakantie gaan, veel fun en genieten maar! En bij terugkomst, zeker weer snel aansluiten.
Volgende week staat de rit naar Meerdonk op het programma. Wanneer er Wikkers zijn die vooraf de rit eens willen verkennen, per auto of per fiets geef ons dan gerust een berichtje, wij bezorgen dan de GPStrac.
Alvast tot zondag as, 8u30 aan DEKOL.

Geplaatst op: 26-07-2021

Verslag Rit Lokeren 18 juli 2021

Verslag Rit Lokeren 18 juli 2021 Zondag 18 juli, een stralende zonnige zondag, ideaal weer om te fietsen.
Met 21 Wikkers aan de start reden we de rit naar Lokeren, 81 km lang. We vertrokken aan een rustig tempo richting Temse brug, net voorbij het Waesmeer reden we even een heuveltje omhoog om daarna te genieten van het Waaslandse landschap. Met veel linkse en rechtse bochten reden we naar Waasmunster-City om nadien door te rijden naar Lokeren. Het parcours leidde ons even door de stad Lokeren, een mooie stad met fijne, rustieke terrasje. Helaas hadden we geen tijd om hier even te verpozen. Het was snel duidelijk dat we allen, goed in ’t vorm zijn, het tempo werd een beetje opgedreven, ook omdat we reden op lange, rechte wegen. Uiteindelijk kwamen we in Zele terecht en via kleine, (gebarsten) betonweggetjes reden we richting Grembergen en kwamen we uit in Dendermonde. Via Baasrode en Sint-Amands kwamen we, na een korte sprintje op het Scheeveld, terug in Puurs, DEKOL aan. Met enige verbazing merkten we op dat ons gemid.. vrij hoog lag nl. 27,6 km/u. Opgelet, dit heeft te maken met de vele rechten wegen, de wind bijna te verwaarlozen was en vooral omdat we allen in t’ vorm zijn. Opgelet, we bevragen tijdens de rit regelmatig of alles ca va is. We passen ons tempo uiteraard aan, dus iedereen welkom en kruip gerust in de buik van ons peloton.
Onze reporter zijn fiets GPS gaf aan dat hij 1547 kCal had verbruikt en zijn max snelheid was deze keer 40,9km/u.
Onze kopmannen deden hun werk weer voortreffelijk, ook de Wikker die de rit was gaan verkennen, bedankt hiervoor, want daardoor wisten we welke obstakels we gingen tegenkomen en had hij een alternatief voorzien. Mag ik erop wijzen dat het verkennen van de ritten niet zo eenvoudig is dan het lijkt, bedankt rittenverkenners!
Geen materiaal pech, geen ongevalletjes… onze Freddy had dus weinig werk.
We moesten wel vaststellen dat we aan het kruispunt in Dendermonde, vooraf beter moeten communiceren. Volgende keer zal onze volgwagen sneller naar het linkse rijvak rijden, maw hij zal de auto’s tegenhouden die ons willen voorbij steken. We moeten ook eens bekijken hoe we dit, gevaarlijk, kruispunt kunnen vermijden.
Nadien met heel wat Wikkers gezellig onze dorstlessen op het terras van DEKOL.
Volgende week zondag 25 juli staat de rit Grimbergen op onze agenda, 80km lang. Tot dan.

Geplaatst op: 19-07-2021

Verslag Rit Sint-Gilles-Waas 11 juli 2021

Verslag Rit Sint-Gilles-Waas 11 juli  2021 Zondag 11 juli, Vlaamse Feestdag. De zon scheen al volop om 8u30 toen we verzamelden aan onze statplaats, DEKOL. Herman en Freddy stonden ons al op te wachten met de volgwagen. Zij hadden de rit naar het Waasland gaan verkennen. Met 28 renners (2 gelegenheids renners +Tessa en de Ferre (Puurcycling) en 24 Wikkers) aan de start, vertrokken we richting Temse, De Velle en Haasdonk om alzo na 47km in het centrum van St-Gilles-Waas te komen. Buiten het centrum namen we onze plaspauze (=rustpauze). Iedereen voelde zich nog goed ondanks dat we iets sneller reden dan anders. We vermoeden dat het prachtig fiets weer, we niet te snel zijn vertrokken, we goede fietswegen onder onze wielen kregen, de kopmannen knap werk leverden… maar dat ook de goede sfeer, de swung die er zit in onze groep zijn de ingrediënten waardoor we met sen allen iets vlotter rijden.

Na de plaspauze reden we via Nieuwkerken-Waas, Temse en via de Weert, Branst terug naar huis. Op het einde in de straat Overheide konden de spurters zich meten met elkaar, doch een auto remde hen wat af zodat ze niet voor 100% hun snelheid konden halen. Niet zo erg, onze veiligheid is veel belangrijker dan eerste te zijn.

De rit was 82,6km lang, ons gemiddelde was 26,8km/u en de verslaggever zijn max snelheid was 46,5km/u en hij verbruikte 1533Kcal.

Als je erbij was hoorde je ons dikwijls Engels spreken. Reden is dat Michael met ons meereed. Michael is een Ier die enige tijd een België zal verblijven en die graag op zondagmorgen fietst. Via via heeft hij met ons contact opgenomen en sloot hij voor de eerste keer aan. Heel wat leden en vooral Lieven, zorgde ervoor dat hij zich snel thuis voelde in ons peloton. Michael liet nadien weten dat hij er van genoten heeft en dat we een toffe bende zijn. Ook op woensdagavond zal hij aansluiten.

Het is niet de eerste keer dat we dit laten weten, maar het is leuk om vast te stellen dat we steeds met een grote groep zijn, de sfeer plezant is, we knappe ritten rijden naar de 4 verschillende windstreken, we gespaard blijven van veel materiaal pech en valpartijen. Ferre deed blijkbaar wel achteraan het peloton een circusnummertje, een bijna volledige salto, gelukkig zonder erg. Kortom, plezant ook voor al diegene die zich wekelijks inzetten voor de club: de boekhouding bijhouden, het verslag schrijven, de ritten gaan verkennen, de website in orde houden, met de volgwagen rijden en in orde brengen, deel uitmaken van het WIK Bestuur, de leden administratie opvolgen, ritten uittekenen, bezig zijn met de sponsoring activiteiten, de samenwerking met PuursCycling onderhouden, lid zijn van de werkgroepen: wieleroutfit ontwerpen, het teerfeest, 50 jaar WIK’70… Kortom, heel wat leden die zich wekelijks extra inzetten. Dit vrijwilligerswerk voor onze club verdient alvast een applaus, op deze Vlaamse Feestdag. 👏

Na de rit konden we genieten van een lekkere, frisse pint of frisdrank en cake op het terras van DEKOL.

De rit voor zondag 18/07 wordt bekeken door de B-Wik rittenplanners. Het vertrek is alvast om 8u30.

Geplaatst op: 12-07-2021

Verslag Rit Meldert 4 juli 2021

Verslag Rit Meldert 4 juli 2021 Zondag 4 juli, 7u, snel de weerberichten bekijken en blijkt dat er heel wat verschillende voorspellingen waren: geen regen, veel regen, veel regen met intense buien, ’s morgens zonnige periodes met kans op regenbuien…

We lieten ons hierdoor niet beïnvloeden en beslisten om de rit niet te annuleren. Gelukkig maar want we hebben gans de morgen geen regendruppel gezien. Het was zelfs prima fietsweer! Omwille van de weersverwachtingen en de start van de grote vakantie hadden we geen grote opkomst verwacht, doch kwamen er 17 renners (15 Wikkers + de Ferre en Tessa) aan de start voor de rit naar Meldert, 71km lang. Top! Goe bezig!👍👍

Jozef had de rit vrijdag nog gaan verkennen. Mede daarom mocht hij de leider en kopman zijn. Hij heeft bijna gans de rit kop getrokken en zonder enige omweg of obstakel leidde hij ons zeer vlot door heen deels Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant. Bedankt Jozef voor je extra engagement, weer een goede aanwinst binnen onze club. 💓
De kopmannen zorgde er voor dat we rustig vetrokken en met een gemid. van 25,7km, kwamen we allen vlot toe in DEKOLL. De rit Meldert staat bij ons omschreven als iets moeilijkere rit met enkele hellingen. Dit klopt slechts deels want allen namen de hellingen zeer vlot alsof we ze niet voelden. Dwz dat iedereen tip top in orde is.

Onze Freddy moest deze rit enkel even stoppen nadat een ketting van het voorste tandwiel was gesprongen bij het overrijden van een kassei weg. Geen lekke banden of een valpartij. Oef.

Op het einde van de rit waren er enkelen die graag nog eens een spurtje wilden trekken. Je moet daarom steeds Denis en zijn gangmaker JP in de gaten houden. Denis volgen kan je proberen maar inhalen dat lukt ons toch niet. Misschien ooit wel eens?

Het is een rit die we alvast ook volgend seizoen op onze rittenkalender zullen programmeren.

PS: Wikkers die te lang op het terras van DEKOLL blijven plakken, hebben wel serieuze regenbuien moeten trotseren wanneer ze naar huis reden.😏

Volgende week, 11 juli is het een rit van Herman en Freddy. Vermoedelijk zal deze richting Waasland zijn.

Diegene die met verlof vertrekken, geniet ervan!🌞🥂🏖️⛺✈️

Alvast tot zondag a.s., 8u30 aan DEKOLL

Geplaatst op: 05-07-2021

Verslag Rit Meise 27 juni 2021

Verslag Rit Meise 27 juni 2021 Zondag 27 juni. Goed fietsweer. Rit naar Meise. Een bergrit met vier beklimmingen waaronder één buiten categorie, de Fluxenberg.
Zeventien renners aan de start. Vijftien WIK'ers en twee testrijders, Mark Borra en Tessa De Meyer.
Onder leiding van Denis, geruggensteund door Jef, Willy, Jean-Pierre, Pierre en .... werd rustig vertrokken.
Na amper 15 km diende Mark Borra met materiaalpech (loskomend tandwiel vooraan) plaats te nemen in de volgwagen.
Dankzij de ritverkenning van Denis dienden we geen onvoorzienbare wegomleggingen in te lassen.
Iedereen verteerde de hellingen vrij goed.
Pech voor Rudi juist voor de Fluxenberg. Zijn versnellingsapparaat raakte in een knoop. Kon gelukkig opgelost worden.
Plaspauze boven op de Fluxenberg met prachtig zicht op de omliggende omgeving en enigszins verstopt 'de bollen'.
Van dan af ging het bijna altijd naar beneden en werd de snelheid opgedreven. Behouden thuiskomst.
Op het terras van DEKOL nog wat nagenoten met een drankje en een chipsje.
Rest mij nog onze voorzitter Rudi te bedanken voor zijn Tripel WIK traktatie.

Geplaatst op: 02-07-2021

Verslag Rit Gijzegem 20 juni 2021

Verslag Rit Gijzegem 20 juni 2021 Zondag 20 juni, wederom een schitterende ochtend om te fietsen. De wolken met heel wat regenbuien waren uitgeregend op het moment dat we thuis vertrokken richting DEKOLL.

Met 24 WIK leden en 1 lid van PuurCycling vertrokken we voor de rit naar Gijzegem, 79km lang. Het was een nieuwe rit, uitgetekend door de Ferre. We vetrokken via Liezele, Lippelo naar Malderen, vandaar reden we via oa Buggenhout, Lebbeke, Wieze, naar het keerpunt in Gijzegem. Daarna reden we via oa Schoonaarde, Appels en Dendermonde-City terug naar Sint-Gilles. Via Buggenhout, Opdorp terug naar Malderen en via Lippelo, Liezele terug naar onze start/aankomstplaats DEKOLL. Een mooie rit die we ook volgend seizoen zullen rijden. Bedankt Ferre!

Onze beidde kopmannen, Ferre en Jean-Pierre, loodsten ons vrij vlot, aan een gemid. tempo van 25,8km/u doorheen het Z-W van Oost-Vlaanderen. Het totaal aantal kilometers bedroeg uiteindelijk 79,5 km, reden is omrijden Kermis Buggenhout. Iets minder snel vertrekken is wel iets om te onthouden.
Alle Wikkers konden goed volgen, allemaal goed bezig! We mochten vandaag 3 Wikkers die we nog niet hadden gezien verwelkomen. Het is alvast leuk om te zien dat velen het leuk vinden om op zondag mee in groep uit te rijden. Jullie mogen steeds iemand uitnodigen om eens mee te rijden. Nieuwe vrouwelijke en mannelijke leden zijn nog steeds welkom, alle leeftijden zijn van harte welkom.

We bekijken momenteel de rit voor volgende zondag as, 27 juni, die vertrekt alvast op 8u30!! De rit plaatsen we ten laatste woensdagochtend op onze website (dank u Geert). Kans is groot dat we op 4 juli de rit naar Nijverseel rijden, daar gaat het een beetje op en neer maar iedereen zal vlot mee kunnen, we zijn immers allemaal in top vorm!

💓 Opgelet: nu woensdag 23 juni is er de opleiding rond het hanteren van een AED-toestel (hart-defibrillator). Interessant voor ieder van ons, ook buiten de WIK 70 momenten. Dit gaat door in de Kloosterheide te Bornem om 19u30. Vooraf inschrijven hoeft niet!
In onze WIK 70 volgwagen is een nieuw aangekocht AED toestel aanwezig.
Opleiding is in samenwerking met de Hartvriendenkring Bornem, ook PuurCycling leden zijn van harte welkom.

Alvast tot zondag! Afspraak om 8u30 aan DEKOLL, ook dan verwachten we weer schitterend fietsweer. ☺️🌞🚴🚴‍♀️

Geplaatst op: 21-06-2021

Verslag Rit Emmadorp 13 juni 2021

Verslag Rit Emmadorp 13 juni 2021 Op de prachtige, zomerse 🌞 zondagmorgen 13de juni reden we de Rit naar Emmadorp. Met 22 renners (21 Wikkers en 1 Puurcycling) reden we via tal van Waaslandse dorpjes en fietswegen naar de Nederlandse grens om aldaar in Emmadorp toe te komen. We hadden toen ongeveer 50 km in onze benen. Iedereen volgde vlot en met bijna geen windje te bespeuren in de polders, reden we zeer vlot over de betonbanen, soms zo snel dat we geen grenspaal gezien hebben. Het zonnetje en de fijne sfeer zorgde er voor dat iedereen goede benen had.

In Emmadorp, aan de Westerschelde dijk, verpoosde we even om wat te eten en te drinken. Verschillende esica urinaria’s werden geledigd. Sommige maakten gebruik om hun fietsenbanden wat op extra op te pompen, drinkbussen werden gevuld,…alles in aanwezig in onze volgwagen. Via o.a Nieuwe Namen, Meerdonk, Beveren-Waas, Haasdonk, Temse en Bornem reden we terug huiswaarts.

In het totaal reden we 84,4 km en dit aan een tempo van 26,7km/u. Het klopt dat we sneller reden dan het voorziene gemid. max 26km/u. Onderweg vroegen we meerdere keren of iedereen nog goed zat en blijkbaar had iedereen voldoende energie over. Misschien wel omdat onze Rode Duivels gisteren vlot wonnen op het EK en dit ons allen extra adrenaline gaf?

Er werd zoals het hoort netjes gereden, per 2 naast elkaar en achter elkaar en er werd dikwijls ‘put’ en tegenligger geroepen. De kopmannen (Ferre en Jan Y.) deden het uitstekend en begeleiden ons vlot heen en weer naar huis. Iets minder snel starten is wel aangewezen omdat sommige ‘diesels’ nog wat moeten opwarmen, de eerste 8 kilometers of zijn toch de oestrogenen?

Extra dank aan Ferre om de rit vooraf te gaan verkennen. De omleiding omwille van een wielerkoers kon hij uiteraard niet op voorhand voorzien.
Geen platte banden of valpartijen, dus ook geen punten voor de pechprijs na de rit.

De zonnige rit genoodzaakte ons om op het terras van DEKOL wat extra vocht te nemen, gezellig napraten over de rit, over het EK-voetbal… waren zeker de gesprekingrediënten aan de verschillende tafeltjes (max 4 personen).

Den Bogaerts Classic werd blijkbaar geannuleerd, dus bekijken we een alternatieve rit, die we nog nooit hebben gereden. Zie website.
Alvast tot zondag 20 juni want ook dan voorspellen ze weer bijzonder goed fietsweer!

Geplaatst op: 15-06-2021

Verslag Rit Koningshooikt 6 juni 2021

Verslag Rit Koningshooikt 6 juni 2021 Zondag 6 juni reden we de rit naar Koningshooikt, 78km lang, doch omwille van 6 omleidingen werden het 85km. Gelukkig werd de rit vooraf verkent en ondervond het peloton geen hinder van de wegomleggingen. Hierdoor waren we wel genoodzaakt om op iets drukke wegen te rijden. Dat waren ook de momenten dat het tempo hoger lag. Met Dennis en Christoph op kop reden we aan een gemiddelde van 26km/u de rit uit. Bedankt boy’s!👍

Met 23 renners verschenen we aan de start (21 Wikkers en 2 van PuurCycling). Ons nieuw lid Francis reed vandaag zijn eerste rit met ons mee, geen probleem voor Francis om ons te volgen 👍.
We konden genieten van heerlijk fietsweer: perfecte temperatuur en bijna geen wind. We reden via Boom naar Duffel en passeerden via andere dorpjes in Koningshooikt, Putte, Bonheiden, Muizen, Mechelen alzo via Hombeek, Leest, Heffen naar Willebroek te rijden. Via Ruisbroek kwamen we toe aan DEKOL.

Onze nieuwe volgwagen kwam tijdens zijn eerste rit al goed van pas, onze beide Wik-dames Marina en Karine, die vandaag aan de start verschenen, reden achteraan lek. Gelukkig hadden we 2 extra achterwielen met een cassette 10 erop bij, waardoor we vrij snel weer konden vertrekken. In Willebroek City kwam Geert in botsing met een buigbaar paaltje en maakte hij kennis met het asfalt. Gelukkig zonder erg en zonder kleerscheuren. De 3 Wikkers kregen de eerste punten in het ‘klassement de Pechvogel van het seizoen’.😏

PS: Iemand die nog een achterwiel heeft staan met een cassette 10 erop of een cassette 10 heeft liggen en de club er een plezier mee wil doen, geef dan een seintje aan Herman, Wim of Denis.

Iedereen volgde vrij vlot, hoewel op het einde er sommige al wat meer bewogen op hun fiets of waarvan de ademhaling duidelijker hoorbaar werd. Vanaf heden rijden we iets sneller, zonder dat het extreem hoger zal liggen, doch goed uitgerust starten is dan wel een must. Onze vaste laatste mannen houden alles in de gaten en verwittigen de kopmannen als er iets te snel wordt gefietst of wanneer het iemand wat moeilijker heeft. Tot heden heeft iedereen vlot kunnen volgen! Proficiat allen.👍'Samen vertrekken = samen terug thuis komen' blijven we koesteren!

Niet alleen heeft onze Freddy veel werk gehad met de platte banden, hij heeft ook dikwijls moeten toeteren om aan te kondigen dat er een auto ons ging passeren zodat we als groep toch mee kunnen anticiperen mocht er plots een tegenligger afkomen. We bekijken hoe we de auto’s achter ons kunnen informeren hoelang ons peloton is. Nu is het moeilijk in te schatten.
De volgwagen is uitgerust met een grote sticker waarop te lezen is dat er een wielerploeg voor rijdt + er staan 2 extra kniplichten op. Het geeft ons een veilig en gerust gevoel.

Opvallend was dat vele Wikkers niet mee iets hebben gaan drinken in DEKOL. Iedereen heeft uiteraard wel zijn reden(en) doch is het leuker als we ons als grotere groep het terras innemen/bezetten en doen we onze medesponsor DEKOL/Het Vrededaal een groot plezier. Opgelet, het is vrijblijvend en geen must hé!

Volgende week rijden we over de Belgische grens, noordwaarts, over. We hopen dat de rit naar Emmadorp, 85km, iets minder apocalyptisch zal zijn dan in het vorige seizoen, toen kregen we bakken regenwater, modderwegen, hagelbuien en zeer felle windstoten te verwerken. Wim is kapitein en Ferre, die weg al goed kent rijdt mee vooraan.
Zondag 13/06 wordt ook de Jan Bogaerts Classic gereden. Dit jaar doen we niet mee, omwille van corona en waarschijnlijk zijn er veel, iets te veel wielertoeristen aanwezig. We rijden wel hun rit op 20/06.

En als jullie toch supporteren voor onze Rode Duivels, drink gerust 1, 2 of 3 Tripel Wikjes maar op tijd naar bed hé, hopelijk in een overwinningsroes!

PS: Als Wik’70 versturen we onze deelneming aan de families van de 2 wielertoeristen die gisteren verongelukt zijn. We zijn immers fietsvrienden van elkaar.

Alvast tot zondag 13/06/2021 en misschien op woensdagavond 9/06 voor een snellere rit op den dijk (50km= niet de snelheid wel de afstand 😅) !

Geplaatst op: 07-06-2021

Verslag Rit Opwijk zondag 30 mei 2021

Verslag Rit Opwijk zondag 30 mei 2021 Zondag 30 mei een schitterende zondag met veel zon, weinig wind en geen regen op de weerradar. ☀️

Met 26 B-Wikkers aan de start vertrokken we voor een 76,5 km lange fietstocht. Geert had een rit naar Opwijk uitgetekend, Denis en Co waren ze gaan verkennen. Wij konden genieten van de rit, want we reden door verschillende Klein-Brabantse dorpjes naar Buggenhout, Merchtem, Londerzeel en alzo via Vaartlandse gehuchten terug via de kasseien van Ruisbroek naar de place to be DEKOL.

Onderweg, aan de watersportbaan Hazewinkel, konden diegene die graag eens alles uit de benen wilden halen even hun goesting doen. Zoals verwacht waren Denis en Jan Y niet te houden en snelden ze de rest van onze leuke bende uit het wiel. Enkelingen waagden zich op de kasseien van Prayon, de anderen kozen voor het fietspad.

Onze verslaggever hoorde dat velen hebben genoten van de rit, het weer was schitterend, de sfeer in het WIK peloton was uitstekend en iedereen zijn beide benen 🦵🦵 waren in form. Met zen allen namen we plaats op het terras van DEKOL in, aan tafeltjes van 4 max personen, volgens de huidige coronaregels.

Benny liet voor de rit weten dat hij een tourné generale gaf omdat hij 70 jaar is geworden 🎉 10 lid van de WIK’70 is 👍 en 10 jaar met pensioen 🥂is. Bedankt Benny en geniet nog vele jaren! We merken op dat vele Wikkers, hoe ouder ze worden ze nog beter worden op de fiets.

Vanaf volgende week, als alles mee zit, zal onze nieuwe volgwagen plaats nemen achter ons. Freddy, Herman en Denis gaan deze nog wat verder aankleden en inrichten. Het klopt dat de wagen groot is en ook wel wat breder is dan een gewone wagen. Het is nog iets beter uitkijken op de kleine baantjes, zeker wanneer er een tegenligger is, doch de 3 zitplaatsen en de ruime laadruimte is alvast een groot voordeel. Ook de hoogte is hoger zodat we meer opvallen voor achter ons rijdende auto’s. Leden die eens graag rijden met de volgwagen, als Freddy eens niet zou kunnen, laten dit weten aan Eric.

We bekijken de volgende ritten voor de B-Wikkers, mogelijks rijden we richting Lier en omstreken, de week erna rijden we mogelijks de Belgische grens over. Bezoek onze website en download de rit alvast.

PS: @DEKOL, extra bedankt voor de attentie, het pakje frit.🍿

Geplaatst op: 31-05-2021

verslag rit Rijmenam 24 mei 2021

verslag rit Rijmenam 24 mei 2021 Zondag 23 mei reden we de rit naar Rijmenam. Gelukkig was het die dag één van de weinige dagen zonder regen, plensbuien, hagel etc We moesten wel rekening houden met felle wind en soms windstoten.

Met 20 B-Wikkers (3 dames en 17 boy's) reden we de 75km vrij vlot doorheen tal van dorpjes (Breendonk, Kapelle Op den Bos, Humbeek, Zemst, Hever, Boortmeerbeek, Rijmenam, Muizen, Mechelen, Hombeek, Tisselt, Breendonk om via Kalfort terug in Puurs-City te belanden. We reden via Kalfort omdat één van onze supporters ons fel aanmoedigde en wuifde van achter het raam. 👋 Zij tracht steeds samen met haar man onze ritten vooraf gaan te verkennen waardoor we meestal probleemloos gans het voorziene traject kunnen rijden. Bedankt daarvoor D & M.👍 Geert had de rit opnieuw uitgetekend waardoor we deze rit, net als de andere ritten, steeds kunnen downloaden via onze website op onze GPS- toestellen.👍

Het was weer Denis die gans de rit op kop reed en samen met enkele andere kopmannen-Wikkers de wind doorkliefde. Sterke mannen die het tempo aanpasten zodat iedereen vrij vlot mee kon. Ons gemiddelde was 25,3km/u. Perfect voor onze B-Wikkers.👌

Met af en toe het getoeter 🔈 om te melden dat een auto ons ging passeren wisten we dat onze volgwagen weer mee was. Freddy zorgt ervoor dat we veilig kunnen fietsen. Hij moest geen reparaties uitvoeren en er nam ook niemand plaats naast hem. We merken op dat niet alle ploegen die we tegenkwamen een volgwagen met zich mee hadden. Als WIK’70 Puurs zijn we dit gewend maar het is geen evidentie, doch we staan erop om hier jaarlijks een budget voor te voorzien. Dank zij de sponsors, de verkoop van onze Triple Wik, een goed bestuur en onze leden lukt ons dit. Weldra willen we extra fier zijn met de aankoop van onze ‘nieuwe’ volgwagen, midden juni moet hij ons ondersteunen, volgen tijdens onze ritten. Meer info later.

Genietend van verschillende smaakvolle drankjes in de zon op het terras van DEKOL konden we napraten over de rit en andere dagelijkse dingen. Marina bakte voor ons een broodpudding waarvan we allen van mochten proeven, echt lekker. Thanks.😋

Volgende zondag rijden we de rit naar Opwijk, 78km/u. RouteYou-link: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8460789/fietsroute/2106opwijk. Garry is de leider. En voor diegene die onderweg eens willen spurten, we passeren den Hazewinkel in Heindonk. Hopelijk hebben we dan goed fietsweer.

Tot zondag!

Geplaatst op: 24-05-2021

verslag rit Nijverseel 16 mei 2021, B-rit

verslag rit Nijverseel 16 mei 2021, B-rit Zondag 16 mei stond de rit naar Nijverseel op ons programma. Een vlakke rit doorheen Puurs, Londerzeel, Malderen, Opwijk, Buggenhout, Lebbeke, Opdorp, Sint-Amands en via Bornem terug naar Puurs-City.

We vermoeden omdat er onze weerman Frank en de buienradars heel wat regen + wind + hagel hadden voorspeld hadden dat we ‘slechts’ met 13 renners aan de start verschenen (12 Wikkers en 1 PuurCycling). Zonder een volgwagen (deze was door onvoorziene omstandigheden niet beschikbaar) vertrokken we met wind op kop en een beetje bang van al die voorspelde regen. De kopmannen (Pierre, Dennis, Jozef en Garry) beukten tegen de wind in en zorgden voor een foutloos gereden parcours. De rit was 65,4km lang en we reden aan een gemiddelde van 25,8km/u met zen allen vrij vlot de rit. Op het einde was er de mogelijkheid om even tegen elkaar te spurten, den Denis reed ons wederom vlot uit het wiel. Gezamenlijk kwamen we zonder materiaal pech of valpartijen toe in DEKOL waar we konden genieten van een Trippel WIK’70 of andere minder alcoholische dranken.

Er kwamen ook enkele A-Wikkers toe op het terras. Ze reden samen met PuurCycling naar Koewacht.

En bijna niet te geloven maar onderweg géén regen gevoeld. En ja, korte broeken zijn welkom als we daaronder mooie wielrenners benen zien. 🤔

Onderweg stopten we even om onze, mogelijkse, volgwagen te bewonderen. Indien alles vlot gaat zal hij ons volgen, met Freddy aan het stuur, vanaf 6 juni 2021. Een investering die onze club doet omwille van onze veiligheid onderweg nog meer te verzekeren. De wagen doet uiteraard ook dienst om heel wat materiaal in op te bergen en wanneer iemand het moeilijk heeft kan hij/zij plaats nemen naast Freddy (2 passagiersplaatsen voorzien). Herman en Denis richten de wagen verder in met GPS, dashcam, extra pink/zwaai lichten achteraan, opberggadgets voor de wielen, binnenbanden etc

Het weer voor de komende zondag is hopelijk beter. We laten via onze website en via onze WhatsApp weten welke rit we plannen.

OPROEP: Sommige leden hebben we nog niet gezien in het wielrenners tenue van de WIK, het is alvast nu het moment om aan te sluiten. Dus tot zondag !

PS: er werd zaterdag een nieuwe lading Tripel WIK'70 bier geleverd bij Herman.🍺🤔

Geplaatst op: 17-05-2021

Info woensdagavond fietsers

Info woensdagavond fietsers Info vanuit de groep woensdagavondfietsers:
-woensdag 12/05 vertrekken we om 19u15 aan Vredesdaal-Kalfort. We rijden de 50 km met À en B groep tesamen, aan de dijk in St Amands rijdt de A ploeg hun tempo 30 à 32km/u, de B ploeg rijdt 26 à 28 km/u tôt Clothilde, dan rijden we tesamen naar DEKOL, waar er samen eentje, twee... wordt gedronken, buiten op het terras 🍺🍺🍺🍻
Bij het moeilijk volgen in B ploeg of A ploeg moet je bellen of roepen dan wordt er sowieso trager gereden en er wordt trager gereden 😜👍👍👍🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️
Tot woensdag Wim en C° 👍👊

Geplaatst op: 10-05-2021

Verslag Rit Hombeek zondag 9 mei 2021

Verslag Rit Hombeek zondag 9 mei 2021 EINDELIJK !!!! JOEPIE !!!! OEF !!!! 👍

Onze eerste officiële rit die we dit seizoen met de WIK 70 mochten rijden, was gisteren zondag 9 mei.
Zoals steeds vooraf een korte briefing over de rit, een verwelkoming, enkele afspraken ivm spuwen en snoten tijdens de rit, huidige coronaregels overlopen ivm het fietsen…

We starten met 23 Wikkers en kwamen ook toe met 23 Wikkers. Leuk om op te merken, is dat er wel wat leden terug op post waren, sommige met weinig fietskilometers in de benen, maar wel zeer gemotiveerd. We reden de rit naar Hombeek, vooraf hadden we voorzien om eventueel de rit te verlengen met ongeveer 10 km. Tijdens de plaspauze kregen we te horen dat iedereen vlot kon volgen en daarom breidden de koplopers er vlot 10 km aan. In het totaal reden we 62 km aan een gemid. tempo van 25,6km/u. Allen goed gereden!

Geert had de rit uitgetekend en was deze net als Jozef de rit gaan verkennen waardoor we geen wegomleggingen tegen kwamen. Het was een nieuwe, leuke, vlakke rit onder een stralende zon met niet te veel wind.☀️
De kopmannen, Geert, Denis, Willy en Pierre loodsten ons vlot door via landelijke wegen terug naar DEKOL. Met Freddy achter het stuur van de volgwagen WIM voelden we ons gerust en veilig. Geen materiaal pech of valpartijen.

We sloten de rit af door met zen allen post te vatten op het terras van DEKOL. In groepjes van 4 genoten we van verschillende dranken en als toetje trakteerde Wim nav zijn 24x2+1-5/2+30-8+11 = ? verjaardag.🍻🥂🎉

We bekijken de rit voor zondag asap. De rit naar Meldert staat alvast één van de volgende zondagen op ons programma, ritje met ups en downs maar zeker voor iedere B-Wikkers haalbaar.

Bekijk en download alvast de rit via onze website. Tot zondag! 👍🚴‍♀️🚴‍♂️👊

Geplaatst op: 10-05-2021

INFO

INFO Het terras van DEKOL is ook terug open. Zij voorzien tafels en stoelen voor ons. Max 4 aan de tafel.

Geplaatst op: 07-05-2021

Info A en B rit zondag 9 mei 2021

Info A en B rit zondag 9 mei 2021 Beste Wikkers,

Nu zondag 9 mei 2021 rijden we onze 1ste officiële rit van het jaar. Eindelijk! Joepie! Oef!

De eerste rit van de B-Wikkers gaat richting Hombeek. Dit was oorspronkelijk onze eerste rit gepland bij het begin van ons wielerseizoen (7 maart).
We starten om 8u30 aan DEKOL en rijden via Liezele - Breendonk - Tisselt - Leest - Hombeek - Kapelle-op-den Bos - Ramsdonk - Sint-Jozef - Lippelo - Oppuurs - Bornem – terug naar DEKOL. De rit is vlak en is ongeveer 50km lang. Mogelijks breiden we er nog wat kilometers bij als alle Wikkers dit zien zitten, tot max 60km.

De eerste rit van onze A-Wikkers, wordt samen gereden met PuurCycling. Hier de link naar hun ritten, https://www.puurcycling.be/index.php/rittentop/rittensubtop
Zondag rijden ze naar Kasterlee, 128km en vertrekken om 7u30.
Uiteraard rijden ze sneller en meer kilometers.

Jullie kunnen steeds de voorziene ritten bekijken en downloaden op onze website: http://www.wik-puurs.be

I.v.m. de brunch na de eerste rit, daar passen we nog even voor. We zullen al tevreden zijn dat we zondag op het terras (max 4 personen aan een tafeltje) kunnen plaats nemen. Opgelet, wel na de rit hé!🤭

Graag willen we langs deze weg een oproep doen aan de Wikkers die we nog niet gezien hebben en aan onze nieuwe leden.
Ieder zal zeker een reden hebben, maar nu is het wel echter het moment om weer aan te sluiten. De afstanden worden elke week iets langer en ook wel het tempo stijgt langzaam (max 25-26km/u en max 30km/u voor de A-Wikkers).
Heb alvast geen schrik voor de eerste kilometers! We passen ons aan en je mag gerust plaats nemen in de buik van ons peloton. We zetten je uit de wind en moedigen je aan.
Wat je zeker zondag moet mee hebben is een mondmasker, een drankje een koekje en wat zakgeld om er ene te drinken. Ik vernam dat er een Wikker jarig is en dat hij zou trakteren 👍.
Bij de beide ritten zal er een volgwagen volgen. Onze eigen volgwagen geraakte niet meer door de keuring, de volgwagen van VanAchter is verkocht en de afspraak met het bedrijf dat ons een volgwagen ter beschikking ging stellen is afgesprongen. Binnen het bestuur zoeken we naar een oplossing.
Als ik het weerbericht mag geloven kunnen we zondag genieten van schitterend fiets en terrasjes weer!
Alvast tot zondag in het WIK tenue, diegene die nog geen Wik/70 uitrusting hebben mogen zelf uiteraard hun out-fit kiezen. Mogelijks sluiten er ook nieuwe leden of leden van PuurCycling aan.

Het Bestuur

Geplaatst op: 05-05-2021

Verslag Rit Kruibeke zondag 2 mei 2021

Verslag Rit Kruibeke zondag 2 mei 2021 Eindelijk mochten we terug met een groepje van 10 renners gaan fietsen. Het hele corona gedoe heeft toch veel effect op ons huidige functioneren. Gelukkig ziet het er steeds beter uit!

Om 8u30 aan DE KOLL kwamen toch 14 B-Wikkers aan de start voor een ritje Kruibeke. Denis had een rit gaan verkennen waar we niet te veel fietspaden tegen kwamen. Hij en zijn kopmannen JP en P loodsten ons door de Kruibeekse polders. Prachtige rit door het groene landschap met een zonnetje op het hoofd. We reden zo’n 65km aan een gemid van 24,8km/u, een tempo dat elke Wikker aan kan met al wat trainingsuren in de benen.
Tijdens de rit konden we wat bijpraten want we hebben elkaar heel wat te vertellen. Willy P heeft toch even het asfalt geraakt omdat hij een schuin kantje iets foutief inschatte. Gelukkig zonder veel schade kon hij de rit alsnog uitrijden. Geen platte banden of andere mechanische defecten tijdens de rit. Gelukkig want de volgwagen staat nog op stal.

Nu zondag 9 mei mogen we de eerste keer uitrijden met een groep van max 25 renners. Meer info morgen.

Geplaatst op: 03-05-2021

vandaag 1persoon van de wik

bij puurcycling

ferre

Geplaatst op: 02-05-2021

Info Rit zondag 2 mei 2021

Info Rit zondag 2 mei 2021 Beste B-Wikkers,
Nu zondag, 2 mei 2021, rijden we in groepjes van max. 10 Wikkers richting Kruibeke. Op onze vraag zal Denis wederom als kopman fungeren en ons langs de mooie, vlakke wegen in het Kruibeekse landschap leiden. De rit is ongeveer 60km lang en het tempo gestaag zodat iedereen kan volgen.
We rijden opnieuw over het water omdat we daar vlakke wegen hebben en omdat er weinig fietspaden zijn die we nu nog moeten gebruiken. PS vanaf 15 renners mag je pas op de baan rijden.
Uiteraard mag er nog géén volgwagen mee m.a.w zelf zorgen voor je regenvestje, een koekje, je drank, binnenband… We moeten de Freddy nog even missen.
Na afloop kunnen we er nog gene drinken, dat is pas voor de volgende zondag.
Tot zondag , start aan DEKOL om 8u30.

Geplaatst op: 29-04-2021

Info ivm ritten

Info ivm ritten Beste Wikker,

We mogen eindelijk eens goed/beter nieuws brengen. 😁

Zondag 25 april mogen we nog maar met 4 personen in groep fietsen. Vanaf maandag 26 april mag dit in groep van 10 personen en vanaf zaterdag 8 mei mogen we weer in groep uitrijden. Info via Cycling Vlaanderen.

Concreet:
Zondag 25 april: zelf initiatief nemen als je één, twee of drie fietsvrienden zoekt om samen een toerreke te rijden. Max 4 personen in groep.

Zondag 2 mei: zelf initiatief nemen als je één t.e.m. negen fietsvrienden zoekt om samen een toerreke te rijden. Max 10 personen in groep.

Zondag 9 mei: dan rijden we de eerste keer van ‘t jaar terug als club uit. Oef, eindelijk, joepie, tof…Startuur is 8u30. Startplaats in aan DE KOL. Rit zetten we weldra op onze website. We starten rustig aan en voorzien alvast een vlakke rit. Na de rit zitten we op het terras om samen het glas te heffen en om uit te rusten. Dit is iets waar we al lang van dromen en naar uit kijken.
Onze A-Wikkers sluiten aan bij de rit van PuurCycling

Opgelet: omdat corona een raar beestje is en moeilijk voorspelbaar is kan het zijn dat de Overheid de coronaregels ondertussen nog kan wijzigen omwille van onze gezondheid. We houden het in de gaten!

Het WIK’70 Puurs bestuur

Geplaatst op: 22-04-2021

Ritje met 3 B-Wikkers 4/4/2021

Ritje met 3 B-Wikkers 4/4/2021 Zondag 4 april 2021 was het Pasen en dat in corona tijd. We mochten daardoor niet in groep rijden dus reed ik gisteren met Jean-Pierre en de Pierre een toerreke richting Noord-Brabant. Twee sterke mannen waar ik gelukkig steeds in één van hun achterwiel mocht hangen. 🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♂️

Gelukkig want we kwamen toch wel enkele heuveltjes tegen daar in de noordrand. Mijn GPS liet het onderweg afweten, spijtig want het was een mooie rit. Doch geen probleem want bij J.P en P. zit de rit in hun hoofd.🧠 Het is zeker een ritje dat we met sen allen eens moeten rijden. Je voelt het maar het lukt voor elk van ons zeker! Ik kwam thuis met 62km op de teller, ons gemiddelde was 24,5 km/u.
Spijtig dat we niet in groep kunnen rijden en daarna samen niets kunnen drinken in DEKOL. Ik mis dit wel 😥.
Onderweg kwamen we vele groepjes van 4 renners tegen, ook een groepje in tegenovergestelde richting die precies dezelfde tenue dan ons aan hadden. Bleek dat het enkele van onze A-Wikkers waren! Toch wel straf dat we juist op dezelfde plaats reden.🤭 Ik had wel de indruk dat wij sneller reden.🤪

Hopelijk is het nu zondag, 11 april, terug goed fietsweer.☀️🌤️⛅ Ik plan alvast weer een ritje. We bekijken ’s morgen naar waar we rijden.

Hou jullie gezond! 😷👊👍

Geplaatst op: 05-04-2021

Info via RVB Wik'70

Info via RVB Wik'70 Beste Wikkers 👋

Mogen we hopen dat het met jullie en jullie gezin alles goed gaat? Het COVID-virus woelt wild om ons heen. Hopelijk dalen de cijfers snel en is er weldra beterschap te bespeuren.

We hebben nog even geïnformeerd bij Van Ranst en Co en we moeten ons streng blijven houden aan de regels. Onze eigen gezondheid en dat van onze naasten is iets dat we moeten koesteren. Braaf dat we zijn, houden we ons als club aan de regels m.a.w. we mogen géén Wik-ritten organiseren, ten vroegste zondag 25 april mogen we, hopelijk, terug een gezamenlijke rit rijden. 👊

Zoals vorige week aangekondigd kan er wel initiatief worden genomen om met max 4 Wikkers een ritje te rijden. Mogen wij vragen om de ritten die je rijdt op te nemen en naar ons door te sturen? Nadien kunnen we deze misschien delen via onze Wik’70-website. We hebben onze ritten zelf even bekeken en onze ritten zijn gemaakt zodat de volgwagen steeds kan volgen. We denken dat jullie nu best andere ritten rijden, waar er zo weinig mogelijk auto’s mogen rijden, via goede fietspaden, via een jaagpad…. We waarderen het als je gaat fietsen dat je dan je Wik’70 out-fit aan trekt. 🚴

Opgelet morgen want er zullen Paashazen 🐰 over de baan lopen en Paaseieren 🐣 uit de lucht vallen!

We wensen jullie een leuk en fijn Paasweekend!

Tot snel!
Het WIK Bestuur

Geplaatst op: 03-04-2021

Info via RVB Wik'70

Info via RVB Wik'70 Beste Wikkers ’70

Ik vermoed dat het geen verrassing is dat we moeten meedelen dat we vanaf morgen niet meer mogen fietsten in een groep van 10 personen. De bubbel is terug verkleind naar 4 personen! Helaas! 😢

Als wielerclub mogen we ook geen ritten organiseren, we zouden hiervoor beboet kunnen worden. Sommige wielerclubs fietsen een loopje met de coronamaatregelen. Wij kiezen ervoor om dit niet doen omdat ieders gezondheid ons zeer dierbaar is.
M.a.w. nu zondag, 28 maart 2021 plannen we geen rit! Spijtig, want we merkten dat er velen nood hebben om te fietsen in clubverband. 😢🙁

De reden, het COVID virus, blijft ons allen achtervolgen. Wanneer zou het stoppen? Wanneer worden wij de winnaar? We vermoeden nu al dat 2021 ook een Kl*te jaar zal zijn. We hopen dat we allen snel het vaccin ingespoten krijgen en dan kunnen we nadien, hopelijk snel terug, in clubverband uitrijden.

Vandaag kwam ik een B-Wikker tegen en hij vertelde dat er toch een positieve punt is. Vele Wikkers zijn reeds 65 jaar en deze groep is weldra aan de beurt voor een vaccin. 💉

Het bestuur bekijkt of we alsnog iets kunnen organiseren voor de volgende weken, waardoor jullie uitgedaagd en gemotiveerd worden om toch te gaan fietsen. Zo blijft onze club in het straatbeeld aanwezig. Uiteraard zal dit conform zijn aan de opgelegde COVID maatregelen.
Daarnaast bekijken we ook of het haalbaar is om enkele ritten op de website te zetten. Deze kan je dan downloaden op je fiets-GPS.

We hopen dat Wikkers in kleine groepjes afspreken (max 4 personen) om te blijven fietsen en fit te blijven. Je kan elk lid zijn telefoon of mailadres vinden op onze website, nadat je je ingelogd hebt.

Tot weldra en onthoud het leven is mooier op een fiets 😷🚴‍♂️

Het Wik ’70 bestuur

Geplaatst op: 26-03-2021

Troch Frans

Troch Frans Voor de jonge André Genijn : Hip,Hip, Hoera!
Prettige verjaardag!
van

Geplaatst op: 23-03-2021

Verslag Rit Kruibeke 21 maart 2012 B-Wikkers

Verslag Rit Kruibeke 21 maart 2012 B-Wikkers Beste Wikker,
Het was zondagmorgen wel even schrikken toen ik heel wat Wikkers zag toekomen aan De Kol. Ik had immers een week geleden laten weten dat ik een ritje plande en dat je gerust kon aansluiten, want alleen rijden is niet mijn ding. Blijkbaar hebben heel wat Wikkers nood om terug te gaan fietsen, want met 17 Wikkers, in hun Wik 70 tenue, vertrokken we voor een ritje naar Kruibeke. We splitsten ons in 2 groepen omdat we met max 10 personen samen mogen fietsen.
We reden via Oppuurs naar Bornem en de Temsebrug richting Kruikbeke. Langs landelijke wegen bereikten we de E17. Vandaar keerden we terug naar de Temsebrug en via de Weert ,Branst en Liezele reden we terug naar de startplaats De KOL In het totaal reden we 54km aan een gemid. van 22,7km/u. We hadden op voorhand afgesproken om niet te snel te rijden want heel wat Wikkers hadden weinig of nog geen kilometers gefietst in 2021. Eén van onze Wikkers reed sneller huiswaarts omdat zijn hartslag iets te hoog was en conditie het nog niet toeliet om ons te volgen, doch dit komt zeker in orde.
Het rijden in groep in niet evident omdat je de neiging hebt steeds aan te sluiten, dit hebben we goed gedaan t.e.m. kilometer 45. We moeten wel opletten dat we niet onze neus leegmaken of spuwen tijdens het fietsen, dit mag zeker niet in de coronatijden.
Bedankt aan Deni die de rit uitstippelde en was gaan verkennen. Hij zorgde dat we weinig fietspaden tegenkwamen. Net zoals vorig jaar is hij één van de vaste kopmannen.
Op vraag van vele Wikkers voorzien we zondag 28 maart weer een ritje van ongeveer 55km, vertrekuur is 9u30. We opteren voor een hellingvrije rit. De volgwagen houden we nog wel even op stal tot we effectief in echt clubverband kunnen uitrijden

Geplaatst op: 22-03-2021

Het Bestuur Wik 70

Het Bestuur Wik 70 Beste Wik 70 leden, 2 april valt de beslissing dat we onze eerste rit rijden op 4 april,tot zolang géén initiatief vanuit de club, individueel kan en mag , zelfs met vrienden, echter met max. 10 personen én de 1,5 m afstand respecteren
Nog even op de tanden bijten tot wanneer we groen licht krijgen.
Sowieso sturen we vrijdag 2 april een mededeling, en we hopen allemaal dat dit in orde komt.
Safety first is de leuze😉

Geplaatst op: 13-03-2021

Het Wik bestuur

Het Wik bestuur Beste Wik 70 leden,
Helaas moeten we meedelen dat we morgen nog NIET het nieuwe wielerseizoen mogen in fietsen! Reden is dat er nog geen versoepelingen zijn in de Corona maatregelen, deze gaan pas morgen van start. We informeren ons wat deze wil zeggen voor wielertoeristenclubs.Misschien wel volgende zondag? Laat ons dit alvast hopen.
Regel is nu nog max met 4 samen fietsen.
We houden jullie op de hoogte via onze SM kanalen 🤔🤭👍

Geplaatst op: 06-03-2021

Het Bestuur

Het Bestuur Dag Andre,
Heb je geen mailtje ontvangen dat we op vrijdag een digitale meeting hadden op vrijdag 19/02?
PowerPoint werd reeds doorgestuurd per mail.
Wij bekijken bijna dagelijks het gastenboek en beantwoorden alle vragen.


Geplaatst op: 23-02-2021

jozef de cock

jozef de cock Hey Geert T,
Kun je mij de ritten doorsturen voor in mijn GPS te zetten.
Misschien kan ik er een paar rijden om te verkennen.
grtjs
Jef

Geplaatst op: 20-02-2021

Buyst francois

Buyst francois Goede vergadering,Ik kijk uit om terug te fietsen.
Groetjes SWA.

Geplaatst op: 19-02-2021

Genijn A

Genijn A Aan het bestuur van onze fietsclub : is er al nieuws over de start van het nieuwe fietsseizoen ?
Is er al gereageerd op de vraag van de nieuwe leden ?
De winterslaap is voorbij het wordt lenteweer !

Geplaatst op: 17-02-2021

Verdoodt francis

Verdoodt francis Verdoodt francis. Zou graag lid worden,kan er sms iemand al de gegevens doorsturen aub,heb gelezen dat voor het eerst 100euro is met fietstenue.Mijn mail adres is Francis.verdoodt@proximus.be, alvast bedankt voor de moeite

Geplaatst op: 11-02-2021

info GEINTERESSEERDEN NIEUWE LEDEN WIK'70

info GEINTERESSEERDEN NIEUWE LEDEN   WIK'70 FIETSERS DIE LID WILLEN WORDEN VAN ONZE FIETSCLUB STUREN BEST EEN MAILTJE NAAR

lieven.dierckx@wik-puurs.be

Hij zal jullie nadien contacteren.

Geplaatst op: 10-02-2021

Pierre van achter

Pierre van achter Wil lid worden dit jaar hoeveel en waar betalen rek nr aub
Myn mailadres is
Pierrevanachter@icloud.com
Hopelyk zonder Corona groeten pierre

Geplaatst op: 18-01-2021

UITNODIGING BETALING LIDGELD SEIZOEN 2021.

UITNODIGING BETALING LIDGELD SEIZOEN 2021. Beste Leden,

Iedereen zijn uitnodiging ontvangen voor het betalen van het lidgeld seizoen 2021? Werd opgestuurd per mail.

Zo niet, neem zelf best contact op met Herman!
Zo ja, graag storting uitvoeren aub!
Alvast onze fijne Nieuwjaars wensen en hou het corona vrij 👍😷

Geplaatst op: 30-12-2020

Genijn A

Genijn A Met spijt in ons hart zien we jou vertrekken uit onze streek en uit onze club.
Wij wensen je het beste en veel familiegenot.
Tot het nieuwe fietsseizoen Jan!!

Geplaatst op: 01-11-2020

Het gaat je daar goed Jan in Heist Op den Berg !

Het gaat je daar goed Jan in Heist Op den Berg ! Beste Jan,
Je had ons al laten weten dat je midden oktober 2020 zou verhuizen naar Heist, waar je dochter woont. Familie is belangrijk en je hebt samen met je vrouw, denk ik, zeker een goede keuze gemaakt. Voor jullie keuze vanuit de WIK gezien is dit wel wat minder 😀 We konden jaarlijks immers op heel wat zondagse ritten rekenen die je had gereden, extra ging verkennen, nieuwe weggetjes zocht en als het kon deed je er nog een heuveltje bij. Een GPS dat is niet nodig voor je, je geheugen, je oriëntatie is nog steeds tip top in orde. En als club konden we op je rekenen! We zullen je missen, dat is zeker!😢
We vermoeden dat je nu de regio Heist zal gaan verkennen met je fiets. Misschien komen we volgend seizoen eens tot daar met de club en kan je ons begeleiden en/of de weg wijzen?
Je bent, was een vaste waarde in onze B-ploeg. Je was een gewaardeerde Wikker die genoot van het fietsen en hopelijk ook ons gezelschap 😉.
We zullen de komende jaren nog heel wat ritjes van Jan DH rijden, want een beetje stiekem hebben we deze opgenomen 🤫.

'‼️Graag zouden we hebben dat je onze leider zou zijn op onze laatste rit van het seizoen, zondag 25/10. Een ritje doorheen je geliefde Klein-Brabant.' Dit bericht hadden we gestuurd naar Jan maar helaas dat verdomde Coronavirus.
We zullen Jan eens gaan bezoeken en hem een attentie voor zijn jarenlange inzet voor onze club, voor en achter de schermen, bezorgen.

👍👊🚴‍♂️

Geplaatst op: 22-10-2020

Dehertogh jan

Dehertogh jan beste wikkers, met spijt in het hart moet ik afsheid nemen van de klub,omdat ik ben verhuist naar heist-op-den-berg wegens familiealle omstandigheden.onze dochter woont vlakbij en het idee was allang aan het rijpen.ik heb graag bij de klub gereden, jullie waren toffe colega's mischien komen we elkaar nog eens tegen,het is tenslotte maar 41km van puurs.het gaat jullie goed wikkers......jan.

Geplaatst op: 22-10-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre bedankt voor de leuke attentie

Geplaatst op: 22-10-2020

Francois Buyst

Francois Buyst Bedankt voor het mooie geschenk,
Ik zal ervan genieten.

Geplaatst op: 20-10-2020

INFO VANUIT HET WIK'70 BESTUUR

INFO VANUIT HET WIK'70 BESTUUR 🔈Beste Wikkers,

Verdomme, verdomme, verdomme! ’t Is ni waar hé! Miljaar! Deju!

Het Coronavirus is terug meer dan gewoon aanwezig in ons landje! De ene maatregel na de andere moeten we naleven, mondmaskers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, het virus zorgt ervoor dat we niet iedereen meer mogen zien of knuffelen… Wij moesten ons jubileumfeest en al heel wat ritten annuleren. Onze lancering van ons biertje Tripel WIK 70 kon niet echt van start gaan zoals we hadden gehoopt. Leden hadden schrik om mee in groep te fietsen. Als WIK 70-bestuur moesten we soms moeilijk beslissingen nemen maar steeds hebben we de gezondheid van onze leden bovenaan op onze agenda gezet.

Ook nu nemen we de moeilijke beslissing om de 2 resterende ritten (zondag 18 & 25 oktober) te annuleren. Deze beslissing nemen we op advies van artsen en een viroloog. Spijtig, snik, snik…

Dwz dat ook onze brunch na onze laatste rit NIET doorgaat.

Ieder lid is vrij om zelf af te spreken om samen eens te gaan fietsen. Je kan onze whatsapp WIK 70 Fietsenvrienden hiervoor gebruiken. Doe zeker jullie WIK 70 outfit aan, zodat we je kunnen herkennen en onze sponsors zullen dit zeer waarderen.

We hebben dus voldoende tijd om het nieuwe seizoen grondig voor te bereiden. We bekijken met PuurCycling, Scheldetrappers hoe we onze samenwerking verder kunnen uitwerken. Misschien drinken we er samen eentje in de Winterbar van Puurs? We zorgen ervoor dat onze volgwagen een upgrade krijgt. En kijken we uit naar een nieuwe datum voor ons feest.

Vermoedelijk komen we elkaar nog wel eens tegen te voet of op de fiets.
Mogen wij hopen dat we allen gespaard blijven van het COVID-virus en van andere ongemakken. Verzorg je goed, je familie, je naasten en je buren en hou het veilig!

Het WIK 70 bestuur. 🚴♂️🚴♀️😷

PS:
-Hebben jullie aan Lieven al laten weten of je volgend seizoen ook lid blijft? Je ontvangt dan weldra een uitnodiging tot betaling.
-Je kan nog steeds onze Tripel WIK 70 kopen bij Herman en Eric. Onze bierbox is het ideale Kerst en Nieuwjaargeschenk.
-En we hebben nog een verrassing voor ieder lid! Wat, wanneer? Dat is de verrassing.

Geplaatst op: 16-10-2020

Rit morgen naar Muizen gaat door!

Rit morgen naar Muizen gaat door! Beste Wikker,
We hebben vandaag met het bestuur wat extra info ingewonnen ivm Covid en beslist dat onze B-Wikkers morgen toch de rit naar Rijmenam rijden. Dennis is de rit gaan verkennen en hij is ook onze leider morgen.
Een voorwaarde is wel dat er bijzonder aandacht is voor de regels om het Covid virus niet mee te verspreiden vb geen handen geven, niet kussen, geen drinkbussen doorgeven, je zelf zorgt voor een mondmasker en dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt!
Iets drinken na de rit is dit moment, helaas, misschien niet zo verstandig!?
Aan diegene die morgen fietsen, veel plezier, zijt voorzichtig, hou het safe... en rij morgen eens naast onzen Dennis voor een babbeltje.
👍🚴‍♂️

Geplaatst op: 10-10-2020

Ritverslag Emmadorp 4 oktober 2020.

Ritverslag Emmadorp 4 oktober 2020.
De weerberichten voor zondag 4 oktober waren niet al te goed, regenbuien en heel veel wind werden voorspeld. Ging de rit naar Emmadorp door? Zullen er veel Wikkers opdagen?...

Ongeduldig stond ik te wachten om 8u40 aan DEKOL. Freddy kwam al toe gereden met zijn volgwagen en in zijn spoor daagden uit de verte enkele Wikkers op, zowel B als A-Wikkers. Uiteindelijk kwamen er 10 Wikkers opdagen en beslisten we toch om de rit naar Emmadorp te rijden.

Met goede moed, met af en toe wat regendruppels en met de wind in de rug reden we langs vele landelijke wegen naar onze noorderburen. Het is wel mooi fietsen langs de landelijke wegen maar op dit moment liggen de wegen er wat modderig bij, dwz dat we heel wat zand mochten proeven en dat we zwart gespikkeld aan het keerpunt toekwamen. Misschien een spatbord monteren op je koersfiets? We klommen even, te voet, de trap op om te genieten van het uitzicht, het Land van Saeftinghe. We trokken daar onze groepsfoto (zie facebook). Ondertussen stelden we ons de vraag of we wel mochten fietsen in Nederland ivm corona. Niet zo duidelijk maar we kwamen geen kat tegen op de Nederlandse wegen. Dus, we gaan niet in quarantaine.

Zoals we hadden verwacht zou de terugrit gepaard gaan met veel tegenwind. En gelijk hadden we! Ons tempo zakte, het was rijden in een waaiers, in blok rijden om sommige B-Wikkers wat uit de wind te zetten, af en toe viel er al eens een gaatje, zag je Wikkers harken en stampen op de pedalen, beuken tegen de wind op kop, soms hoorde al eens een vloek vallen… het was moeilijk fietsen. Ik zelf heb ook dikwijls op de tanden moeten bijten, die ellendige polders, kilometers rechtdoor fietsen zonder enige beschutting… Gelukkig konden we rekenen op elkaar, werden we aangemoedigd en zoals gezegd word je daar sterker van.
Vanaf Beveren was het wat ‘gemakkelijker’ fietsen omdat we soms al eens uit de wind konden rijden en dat we bijna geen regendruppels meer tegen kwamen. Op de Velle kreeg Marina het iets moeilijker en kreeg ze haar hartslag niet meer voldoende naar beneden en opteerde ze om in te stappen in onze volgwagen. Een zeer verstandige beslissing want gezondheid primeert op alles. Proficiat Marina om met ons mee te rijden en dat in helse omstandigheden. Ik zag onderweg dat je genoot van het fietsen en ons gezelschap.

Ik zelf en Robert kregen het ook iets moeilijker maar we haalden de finish in Puurs. Ons tempo zakte op het einde van de rit. We reden de 84km aan een gemid van 25km/u.

👊Bedankt aan den Dennis en Robert voor het vele kopwerk de eerste 50 km en bedankt aan de andere Wikkers om nadien kop ter rijden en ons uit de wind te zetten. Leuk dat er nog eens wat A-Wikkers met ons mee reden. Zij pasten zich aan, aan ons tempo.
Een rit die we volgend seizoen weer gaan rijden, maar dan hopelijk in betere weersomstandigheden.

Geen materiaal pech, geen valpartij maar toch heeft onze volgwagen en Freddy zijn nut weer bewezen. We moeten deze ‘luxe’ koesteren.

Uitgeput maar voldaan keek in ’s middags vanuit mijn zetel naar de koers Luik-Bastenaken-Luik. Met stijve beenspieren vertrok ik vanochtend naar het werk.

IK wil de 10 Wikkers bedanken en feliciteren om mee te rijden. Het was mijn inziens de moeilijkste en langste rit van het seizoen. Nog 3 ritten te rijden en dan is het seizoen weer gedaan. Een seizoen waarin we door corona te weinig hebben kunnen fietsen en geen feest hebben kunnen vieren. Volgend seizoen haalden we dit ruimschoots in.

De ritten planners van B-Wikkers bekijken de resterende 3 ritten, zeker is dat we het aantal kilometers wat afbouwen, vermoedelijk rijden we nog wel eens naar het noorden van Brussel. Ritten die voor elke B-Wikkers goed te fietsen zijn, daar zorgen we voor. We hopen nog op 3 zondagen in oktober 2020 met goed fietsweer. ☀️🚴‍♂️

Geplaatst op: 05-10-2020

Francois Buyst

Francois Buyst Dikke proficiat voor ons lid Olivier van de A ploeg, hij gaf vandaag zijn ja woord aan zijn grote liefde Athina, geniet van het leven en van elkaar

Geplaatst op: 03-10-2020

INFO ivm rit 4/10 Emmadorp

INFO ivm rit 4/10 Emmadorp Beste B-Wikkers,
Morgen de rit naar Emmadorp (Nederland) op ons programma, 85km.

Laat je niet afschrikken door die 85 km! We rijden zoals steeds ons tempo van 26km/gem/u. We komen wel iets later toe dan anders omdat we later vertrekken en omdat het iets langer fietsen is. Dat mag geen probleem zijn, de tv uitzending Luik-Bastenaken-Luik start pas om 14u30.

Zoals eerder gezegd werd de rit verkend door onze Dennis, dus we zullen vlot kunnen fietsen zonder obstakels.👍

Ik hoop dat we met 15 renners zijn zodat we op de baan kunnen rijden en omdat onze Freddy ons mee kan volgen met onze volgwagen.👊
Ze voorspellen iets meer wind morgen, blijkbaar hebben we steeds meewind. Een beetje regen kan ons niet deren om te gaan fietsen. Neem wel een regenjasje mee, voor alle zekerheid.
‼️Opgelet, we vetrekken nu vanaf 9u aan DEKOL, dus NIET om 8u30‼️

Geplaatst op: 03-10-2020

Rit verslag 27 sep 2020, alternatief ritje

Rit verslag 27 sep 2020, alternatief ritje Zondagmorgen 27/O9, 7u. De weermannen van de Wik’70 bekeken de verschillende weerberichten of er nog veel naweeën waren van Odette. We beslisten om te starten want veel regen werd er niet verwacht, enkel veel wind gingen we sowieso tegenkomen.

Acht Wikkers en 1 PuurCycling-renner waren paraat om het risico te nemen. Dennis, onze wegkapitein en die de rit nog was gaan verkennen kon niet meerijden. Daarom beslisten we in groep om een andere rit gingen rijden. Een rit met stukken langs de dijken omdat we daar hoopten weinig bladeren en takken tegen te komen. En een rit niet te ver van Puurs mocht het weer omslagen. Luc M en Geert DW hadden een ritje in hun gedachten. Zij mochten dan ook koptrekken.😃

Sorry, Freddy 😘. Hij was paraat maar met 9 renners kunnen we niet op autorijweg rijden. Onze volgwagen reed dus terug naar huis. Daarom kon de rit verlopen langs de dijken.

Via Oppuurs reden we in Sint-Amands de dijk op richting Temse. Vandaar reden we naar Kruibeke en reden we een toerreke in het Waasland en reden we via De Velle terug naar de brug van Temse. Via de dijk naar Clothilde om via Ruisbroek en Eikevliet terug aan de DEKOL toe te komen.

Totale afstand bedroeg 65 km, ons gemid van 26km/u.

De wind om op kop, in de zij en op ons kont voelden we vrij goed. Onderweg, op de dijk, van Mariekerke en de Weert werden we getrakteerd op een lange, felle regenbui. Een Wikker verkoos om vandaar terug naar huis te rijden, te vochtig en te winderig. Doch vanaf de brug van Temse hebben we geen regen meer gehad, enkel wat druppeltjes. Opgedroogd kwamen we dan ook toe.

Veel volk kwamen we niet tegen. Op de dijk in Ruisbroek kwamen we wel wat fietsende tegenliggers tegen van de Duvel On Tour. Sommige Wikkers waren vandaag niet te houden en we hadden afgesproken dat er wat sneller, dan anders, kon gereden worden. Vanaf de brug tot Clothilde werd er goed doorgereden. De verschillen waren bijzonder klein, dus goed gereden boy’s. Geen pech gehad onderweg, oef.
Samen dronken we er eentje in DEKOL. Bedankt Luc en Geer t👍! Bedankt Freddy!👍
‼️Volgende week vertrekken we om 9uur ipv 8u30. ‼️We programmeren toch de rit naar Emmadorp, 90km lang wegens wegwerkzaamheden. We hopen op goed fietsweer en terug iets meer deelnemers.

Geplaatst op: 27-09-2020

Rit vandaag gaat door!

Rit vandaag gaat door! Goedemorgen,
Na verscheidene weerberichten te hebben geanalyseerd geven we een 👍 voor de rit van vandaag. We kunnen steeds de rit aanpassen, mocht dit nodig zijn.
Tot sebiet aan DEKOL, vertrekt 8u30

Geplaatst op: 27-09-2020

Eric

Eric Beste B-Wikkers,
Het is deze keer niet de politiek, Corona of de virologen die zondag ons misschien van de fiets houden, maar wel Odette.
We volgen de weerberichten nauwlettend en hopen dat het weer op zondagmorgen terug fijn fietsweer is. Herman, Dennis en Eric bekijken zondagmorgen om 7uur het weerbericht en laten sowieso iets weten via whattsapp en onze website iets weten. Tim doet dit voor de A-Wikkers.

De rit werd verkend door Dennis en partner, waarvoor dank! Wanneer de rit niet zou doorgaan zondag as dan plannen we deze op zondag 4 oktober.

Misschien avond eens denken dat we dan normaal gezien aan de feesttafel zouden zitten. Lekker eten, een Triple Wikje drinken, een fijne babbel, een trage dansen en wat swingen... dat waren de ingrediënten. Doch, no problem, gezondheid van ons allen gaat voor alles, volgend jaar plannen we ons Jubileumfeest opnieuw! 🥂

Tot zondag, met goed 👍of minder goed 👎nieuws

Geplaatst op: 26-09-2020

Verslag Rit Bosstraat JAN DH B-Wikkers

Verslag Rit Bosstraat JAN DH B-Wikkers Zondag 19 september, normaal zouden we slechts met enkele B-Wikkers aan de start komen, omwille van de day afther na Pukema, doch 19 B-Wikkers en 4 leden van PuurCycling verzamelden, dank zij de Corona, aan DEKOL. Leuk om te starten met 4 leden van PuurCycling., het ziet er goed uit voor de toekomst van beide clubs.👍

Tijdens de briefing voor de rit stonden we even stil bij het bericht dat we ontvingen dat oud bestuurslid van de WIK 70 Muys Urbain, is overleden op 16/09.

Het was een rit van Jan DH. We vertrokken naar Boom waar we langs de Bosstraat richting Duffel reden, vandaag reden we terug naar Rumst via Terhagen om voor de 2de keer de Bosstraat op te rijden. Ieder op zijn eigen tempo reden we naar boven. Nadien verraste Jan ons want we reden terug naar Boom, Willebroek (plaspauze), dan naar Tisselt en via Kappel Op Den Bos, Breendonk, Lippelo, Opdorp Sint-Amands, Oppuurs om alzo via de Heide terug richting Puurs te rijden. Geen sprint op het einde waardoor we met z’n allen netjes toe kwamen in DEKOL. De rit was 74km lang en ons gemiddelde bedroeg 26km/u. Nadien dronken we er eentje op het nieuwe terras van DEKOL.☕🍻
Het was een rit zonder volgwagen en het geluk zat mee want niemand reed plat of had mechanische zorgen. Het weer was ideaal om te fietsen. We reden met z’n allen wederom netjes naast elkaar, we hadden nog zuurstof genoeg om met elkaar wat te praten en wat lol te maken. Onze kopmannen (Jan DH, Benny, Garry, Michel en André) zorgen dat we vlot en veilig overal konden doorfietsen.👍 De leden van PuurCycling volgden ons zonder problemen en genoten eveneens van de rit.

Zoals vorige week reeds geschreven, het is nu nog het ideaal moment om weer aan te sluiten, er zijn immers nog slechts 5 officiële ritten WIK 70 te rijden dit seizoen.😉🚴‍♀️

Zoals aangekondigd gaat ons Jubileum Teerfeest op zaterdag 26/09 NIET door 😢 en was er ook geen rit voorzien op zondag 27/09. Nu wel en we bekijken met de B-Wikkers rittenplanners de rit voor zondag as, Emmadorp of Emblem liggen op pole positie. Kijk even naar de website om de uitslag te weten!🤔

Alvast tot volgende week en normaal zal dan onze volgwagen ons weer moeten volgen.🚙🚴‍♂️

Geplaatst op: 21-09-2020

GEEN VOLGWAGEN MORGEN ‼️

GEEN VOLGWAGEN MORGEN ‼️ 🔈Beste B-Wikker,
Morgen rijden we ZONDER volgwagen onze zondagse rit‼️. We hadden wel een paar Wikkers bereidt gevonden om te rijden met de volgwagen maar we willen hen toch, na overleg, niet opofferen en hen toch laten rijden met hun fiets. We hebben immers al zolang moeten stil zitten. BEDANKT VOOR JULLIE ENGAGEMENT!😘💐
Dus morgen zorgen dat je zelf voldoende drinken bij hebt, net als een reserve band en zorg voor een niet al te grote rugzak.
Jan DH heeft ook onze rit wat aangepast nu de volgwagen niet meegaat.👍
Morgen goed fietsweer volgens Frank en Sabine.
Tot morgenvroeg !😀🌝🚴‍♀️🚴‍♂️

Geplaatst op: 19-09-2020


Geplaatst op: 18-09-2020

Lucie en de bakings

Lucie en de bakings Een gelukkige verjaardag Olivier en nog veel leesgenot!!!!

Geplaatst op: 18-09-2020

Buyst

Buyst Een gelukkige verjaardag Olivier!

Geplaatst op: 18-09-2020

verslag rit Merckx's Boys 13 sep 2020, B-rit

verslag rit Merckx's Boys 13 sep 2020, B-rit Zondag 13 september 2020 reden de B-Wikkers de rit van de Merckx’s Boys 2000, 74 km lang. Geert T. had de rit wat aangepast op de PC en had er een GPX track van gemaakt. Den Dennis heeft de rit op voorhand gaan verkennen. Een ideale combinatie en daarom verliep de rit perfect.👍 Met Dennis en Christophe op kop, gans de rit, reden we door het mooie noorden van Brussel. Uiteraard wilde dit zeggen dat we ook enkele hellingen en afdalingen tegen kwamen. Ieder op zijn eigen tempo reed erop of eraf. Zoals afgesproken wachten we steeds op elkaar om nadien de rit verder te zetten. We reden met 22 B-Wikkers (19 mannen en 3 dames) de rit uit aan een mooie tempo, 25km/u. Daardoor kwam niemand echt in de problemen en konden de jonge (?) veulentjes op het einde van de rit nog een sprintje trekken.

We mogen het zeggen, het wat een heerlijke rit! Knappe streek met vele veldwegen, iedereen kon vlot volgen, de ochtend kou maakte vrij snel plaats voor het zonnetje, geen pech onderweg, geen geknor onderweg… Ik denk dat iedereen genoten heeft. We programmeren alvast de rit ook volgend seizoen.

Ik moet toegeven dat ik ook heb genoten van de rit. Er was tijd en zuurstof om met elkaar een babbeltje te slaan. Ik heb een poosje achteraan gereden en ik kon vaststellen dat we vrij netjes per 2 naast elkaar reden, dat we geen risico’s namen bij het oversteken van een straat, de mensen naar ons keken want een leuke wielerbende in een mooie out-fit met daarachter een volgwagen, dat valt op en dat mag ook gezien worden.

Volgende week rijden we de rit Bosstraat, een ritje dat in Jan DH zijn hoofd zit. Ook dat wordt dus een mooie rit! We hopen dat Freddy dan terug is om ons te volgen in de volgwagen🚙. Wim is even out.

Hopelijk zijn we terug met heel wat Wikkers. Voor sommige Wikkers het ideale moment om terug aan te sluiten bij de groep op zondagmorgen 😉.
🚴‍♂️🚴‍♂️

Geplaatst op: 14-09-2020

Uitnodiging rit, morgen zondag 13 SEP 2020

Uitnodiging rit, morgen zondag 13 SEP 2020 Beste B-Wikkers,
Morgen staat er een zeer mooie rit op ons programma, nl. een toerreke naar het naar noorden van Brussel, 75 km. Bedankt Geert 😘 Hier en daar is een zwellingetje te bespeuren maar deze bijten niet in onze kuiten. We zorgen ervoor dat iedereen vlot mee kan en dat we samen terug thuis, DEKOL, toekomen.
Onze Dennis is de kapitein 👨‍✈️. Hij heeft de rit gaan verkennen 👁️. Hij zal zorgen dat we de goede weg nemen. Hij gaat alvast genieten want het is zijn geliefkoosde fietsregio.
Wim zal het stuur van de volgwagen nemen 🚐. Volgende week is hopelijk onze Freddy terug want Wim moet weer onder het mes 🔪🪓. Ik vermoed dat ze hem aan het verbeteren zijn om ons volgende seizoen te verbazen.🤭
We verwachten dat we sowieso aan 15 Wikkers komen zodat we vlot op de weg kunnen fietsen.
Ook het weer zal schitterend zijn volgens Frank en Sabine.🌝☀️
Mijn fiets is zonet gekuist, mijn Wik outfit is fris gewassen en mijn benen zijn niet geschoren.
Alvast tot morgen, 8u30 aan DEKOL.👍🚴‍♂️🚴‍♀️
Eric
PS: Herman zou ons verwelkomen, na de rit, in de DEKOL. Eindelijk zien we hem nog eens, we moesten hem weken missen.😢

Geplaatst op: 12-09-2020

Een afwezige B-Wikker

Een afwezige B-Wikker Leuke, veilige en zorgeloze WIK 70 rit gewenst👊🚴‍♀️🚴‍♂️

Geplaatst op: 05-09-2020

Geert Tersago

Geert Tersago Proficiat Eric, je hebt dat goed gedaan. Je was de eerste 80 km een ware leider maar, helaas, de laatste 8 km een lijder.
De laatste 8 km had de leider zijn volgelingen niet meer in de hand.
In plaats van op een matig tempo (25 à 26 km/u) naar DEKOL te rijden werd op het einde door de kopmannen 30 km/u en meer gereden.
Gevolg: de groep brak in 3 of 4 stukken en we kwamen in gespreide volgorde aan.
Dit is niet zoals het moet.
Dit kan beter, dit kan véél beter.
Ik hoop dat we dat dit seizoen niet meer moeten meemaken.

Geplaatst op: 01-09-2020

Verslag Rit Koningshooikt B-Wikkers

Verslag Rit Koningshooikt B-Wikkers Zondag 30/08 planden we met onze B-Wikkers een fietstocht naar Koningshooikt, 77km. Om 8u30 verzamelden 13 B-Wikkers aan DEKOL. Weer iets te weinig om op de baan, te rijden, doch we kozen er toch voor om het risico te nemen. Wim stond klaar met de volgwagen 🚙, hij kan niet meefietsen wegens zijn knieletsel maar zag het zitten om de taak van onze Freddy op zich te nemen. Dank je wel Wim!
Eric was vandaag onze leider van dienst. Hij leidde ons via Boom, Duffel naar Koningshooikt. Daar reden we via veldwegen naar Peulis, Bonheiden, Muizen, Mechelen, Heffen, Heindonk, Willebroek en zo terug naar Puurs DEKOL. We hadden de weg deze keer niet gaan verkennen waardoor we meerdere keren een omleiding moesten volgen. We konden ook niet onder de brug in Hombeek om naar Kappelle Op den Bos te rijden. Daardoor reden we naar Heindonk waar de snelle rijders even wat gas kon geven aan de watersportbaan. De omleidingen vormden niet echt een probleem, alleen onze rit was wel wat langer dan voorzien, 86km. Via Ruisbroek reden we naar DEKOL waar we wat lekkers konden drinken en konden napraten. Ons gemiddelde was 25,86km/u. Perfect dus!

Onderweg geen pech, geen valpartijen, geen ruzies met auto’s… kortom het was een veilige rit.

Eric was de leider maar ook de lijder van de dag. Na wat kilometers koptrekken was al snel zijn bobijntje op 🥵. Hij was niet ziek maar zou een fysiek uitputtende week hebben gehad. Gelukkig konden we rekenen op enkele medekopmannen. Thanks Boy’s! Eric riep hen de te volgen richting toe van op de tweede rij.

We hopen dat we volgende week terug met z’n 15 Wikkers kunnen starten. Hopelijk zijn o.a. onze dames terug van de partij. Wim neemt terug het stuur van de volgwagen.
PS: In Peulis kwamen we 2 renners van KWB Oppuurs tegen, probleemloos reden ze samen met ons naar huis.

Geplaatst op: 30-08-2020

Info ivm ons JUBILEUMFEEST: feest is geannuleerd!!

Info ivm ons JUBILEUMFEEST: feest is geannuleerd!! 🗣Beste Wikker,
Goed nieuws ivm het coronavirus nl. de besmetting dalen waardoor er enige versoepelingen mogelijk zijn. Ook de zon is weer van de partij waardoor we kunnen genieten om iets buiten te gaan doen: wandelen, in de tuin werken... en wat gaan fietsen.
Eerst goed nieuws brengen om nu minder goed nieuws mee te delen 🤪.
We delen mee dat we ons jubileumfeest 50jaar WIK’70, voorzien op 26/09, moeten uitstellen naar 2021. Reden is te raden zeker? Juist, Corona 😖.
We geven er dan maar in 2021 een lap op!
Zodra er een nieuwe datum is gevonden , laten we jullie dit weten!
Sorry, onze gezondheid gaat boven een feestje en risico’s willen we niet nemen. Bedankt voor het begrip.
👍😷🎉

Geplaatst op: 29-08-2020

Verslag Rit Kruibeke B-Wikkers

Verslag Rit Kruibeke B-Wikkers 🖊️Vandaag, zondag 23 augustus, reden we de rit Kruibeke, 80 km lang. Onze eerste rit na weeral een coronaonderbreking van enkele weken. Het weer was grijs, er was veel wind en de weerman Frank voorspelde regen. Toch stonden we met 14 B-Wikkers aan de DEKOL om 8u30. Freddy, onze volgwagenchauffeur stond ook weer paraat om ons te volgen. Gelukkig wisten we dat de rit Kruibeke bijna steeds op landwegen is waar geen fietspaden zijn, m.a.w. we mochten/moesten, dus wel op de baan rijden. Aan veiligheid en verkeersregels daar houden we ons als Wikker zo goed als mogelijk aan.

Met kapitein Dennis voorop reden we door het Zuidelijke Waasland en konden we genieten van het landschap dat Kruibeke/Temse te bieden heeft. Heel wat loeiende koeien begroeten ons vanochtend. Reinaert De Vos hebben we niet gespot.

Frank had gelijk want we kregen toch wel wat regen 🌦️ op onze valhelmen, we moesten zelf een stop inlassen om ons regenjasje aan te trekken. Tijdens de plaspauze klaarde alles op, het regenjasje terug in de volgwagen en konden we zelfs af en toe genieten van een zonnestraaltje 🌛. De wind was goed aanwezig 💨 en door de vele bochten op ons parcours voelden we de wind in onze gezichten of op onze konten.
Duidelijk afgesproken op voorhand, reden 3 Wikkers naar DEKOL ipv via WEERT en Branst naar DEKOL. We houden immers rekening met leden die iets minder hebben gereden/getraind de voorbije weken.

Veilig en zonder materiaal pech arriveerden we samen in DEKOL waar onze dorst konden lessen.

‼️NOOT: het is de kapitein die de weg en het TEMPO aangeeft. Hij zorgt er immers voor dat iedereen kan volgen en past het tempo aan naar de weersomstandigheden. Onze Denni heeft dit weeral knap gedaan, ons gemiddelde was immers 25,9km/u. Dus B-Wikkers niet voor de kapitein rijden, er naast kan uiteraard wel. Gelieve hier rekening mee te houden aub, dank u wel!😳👊👍😷🚴‍♀️

Geplaatst op: 23-08-2020

Info B rit ivm rit zondag 23/08

Info B rit ivm  rit zondag 23/08 Voor de B-Wikkers die morgen de 83 km te lang vinden, hebben we een oplossing voorzien. We kunnen als we terug komen na de brug van Temse ons opsplitsen waardoor de rit met ongeveer 15km ingekort wordt. We bespreken dit morgen bij het vertrek!
Nadien verzamelen we terug in DEKOL. 👍😷🚴‍♂️

Geplaatst op: 22-08-2020

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge 📢 Beste Wikkers,

GOED NIEUWS! 👍👊
We hebben gisteren beslist op onze RvB om vanaf nu zondag 23 augustus 2020 onze zondagse ritten te hervatten. We hebben ons geïnformeerd bij de gemeente en advies gevraagd aan onze artsen en we kregen van hen een GO GO boodschap. Uiteraard moeten we de regels respecteren (geen handjes geven, niet snuiten of spuwen, alles ontsmetten waar we aan komen, zorgen dat je zelf steeds een eigen mondmasker bij je hebt, er geen drinkbussen worden uitgewisseld…).😷

Om zachtjes opnieuw te beginnen hebben we voor onze B-Wikkers de rit naar Kruibeke voorzien. We durven voorlopig niet naar Vlaams Brabant rijden, want misschien worden daar de corona maatregelen strenger. We volgen dit op zeker verder op.
Onze Denni is zondag onze kapitein en Freddy rijdt met de volgwagen. Samenkomst aan DEKOL om 8u30. Geert T zal zo snel mogelijk de rit op onze website plaatsen.

Onze A –Wikkers sluiten aan bij de Scheldetrappers.

Voor Wikkers die graag zondag willen aansluiten bij PuurCycling, kijk even naar hun website om te kijken waar ze naar toe rijden. Jullie weten dat ze iets trager dan onze A-Wikkers rijden en iets sneller rijden dan onze B-Wikkers.

We begrijpen en hebben er alle begrip voor dat sommige Wikkers het nog niet zien zitten om te starten in groep en liever alleen op fietstocht gaan.

Tot zondag?🚴‍♂️🚴‍♀️

Geplaatst op: 19-08-2020

Eric Van den Berge

Eric Van den Berge 🗣️Beste Wikker,

Het zal jullie niet verbazen dat we ook de komende 4 weken niet gaan fietsen op zondagmorgen‼️ Spijtig, triest, droevig, snik-snik...
De nationale, provinciale en gemeentelijke coronamaatregelen moeten gevolgd worden.👩‍✈️👨‍✈️ Met sen allen hopen we alzo het coronavirus kapot te krijgen.

Uiteraard moedigen we aan om te blijven sporten en rij zeker met je fiets uit, alleen of met je gezin en/of sociale bubbel. Anders moet je zorgen dat je steeds de afstand van 1,5 meter respecteert.
Draag alvast je WIK 70 out fit, deze is zeer mooie en de sponsors hebben dit graag.
Verplicht is om steeds je mondmasker mee te nemen op je fiets. Hopelijk komen we elkaar tegen op de fiets.😷
Zorg voor je zelf , je gezin en jullie omgeving.😇
We houden jullie op de hoogte en alvast nog leuke zomerdagen.

Het WIK 70 Bestuur 🚴👊

PS:-let op als je op het jaagpad, dijk gaat fietsen, het is daar druk en soms zeer gevaarlijk!
-we zitten midden augustus samen en dan bekijken we oa of ons 50jaar jubileumfeest op zaterdag 26 september kan doorgaan.

Geplaatst op: 30-07-2020

Geert Tersago

Geert Tersago Beste Wikker,
Je hoort niets anders dat de coronabesmetting in alle hevigheid toeslaat, ondanks heel wat maatregelen.
We ontvingen van heel wat Wikkers heel wat bezorgdheden en afzeggingen voor de rit van zondag as. We lieten ons adviseren door enkele artsen en we kwamen al snel tot het besluit om de rit van zondag as 26 juli te annuleren.
Spijtig want we waren nu net weer wat op dreef, gelukkig komen er nog vele jaren om samen te genieten van de zondagse fietstochten.
Wie wel wenst te fietsen kan dit uiteraard individueel, met twee of in kleine groep en kan je uiteraard je kledij van onze club aantrekken doch een volgwagen is er niet bij, we halen de voorziene rit van zondag van onze website enz
Laten we hopen dat het tij zal keren en dat we volgende week weer samen kunnen fietsen. We weten het wel dat dit zeer waarschijnlijk iets te positief denken is, laat ons toch maar duimen.
We houden jullie alvast op de hoogte en zorg voor je zelf, je naaste en je omgeving en tracht corona vrij te blijven.
Toi toi😷🚴‍♂️

Geplaatst op: 25-07-2020

Danny Nuyens

Danny Nuyens Happy Bday 19/07 Frans 🍻

Geplaatst op: 18-07-2020

Buyst Francois

Buyst Francois Een gelukkige verjaardag Frans!!!

Geplaatst op: 18-07-2020

rit naar Meise op zondag 19 juli 2020

rit naar Meise op zondag 19 juli 2020 Goedemorgen
Zondag 19/07 staat de rit naar Meise op het programma, wederom een mooie rit in het noorden van Vlaams-Brabant. Onzen Dennis is onze wegkapitein, het is immers zijn geliefde regio.
André zal Freddy vervangen maw hij neemt het stuur van ons volgwagen VanAchter. Bedankt Andre 👍
Mogen wij vragen om nog steeds rekening te houden met de regels ivm corona‼️ Hopelijk worden de cijfers terug wat beter.
Geniet van de rit en het samen rijden.
PS: diegene die zin hebben om mee te rijden met Puurcycling, zie hun website ivm startplaats en uur. Onze voorzitter rijdt zondag alvast met hen mee.

Geplaatst op: 17-07-2020

VERMOESEN Classic info

VERMOESEN Classic info Beste Wikkers,
Dit jaar eens geen regen tijdens de Classic VERMOESEN, die we morgen gaan verteren door te trappen op onze fiets. Lady’s Bikers lieten ons weten dat ze toch niet gaan meerijden wegens schrik voor het virus, wat we zeker begrijpen. Twee Lady’s Bikers rijden wel mee, ze de immers partner van Swa en Geert. 👍.
Dus morgen genieten van de rit, het weer en het gezelschap!!
Afspraak morgen 8u30 aan DEKOLL.
Herman is uiteraard de wegkapitein die alles wederom in goede banen zal leiden.
GPS’ers: rit downloaden van onze site!
Tot morgen 👍🚴‍♂️

Geplaatst op: 11-07-2020

Buyst francois

Buyst francois Een gelukkige verjaardag Marc en Kurt!

Geplaatst op: 09-07-2020

Winckelmans Benny

Winckelmans Benny Beste Eric, één van de sterkhouders van Wik'70, hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag !
Nogmaals bedankt voor het uitlenen van uw fiets en schoenen !
Dat u spoedig ons team kunt vervoegen na uw medische perikelen !

Geplaatst op: 08-07-2020

Buyst Francois

Buyst Francois Een gelukkige verjaardag Joris!
VanCois & Lucie.

Geplaatst op: 08-07-2020

Buyst Francois

Buyst Francois Een gelukkige verjaardag Eric!
Van Cois&Lucie

Geplaatst op: 08-07-2020

Aandacht ivm rit 12 juli!!!

Aandacht ivm rit 12 juli!!! 🗣AANDACHT AANDACHT‼️
Beste WIKKERS,
betreft volgende week zondag 12 juli, de “ 5é Vermoesen Classic”
beetje in mineur vanwege Covid-19 , dit bracht met zich mee dat we andere clubs niet konden uitnodigen .
Afstand : 70 km
Vertrekuur: 8.30 uur
Vertrekpunt: DEKOL
Tussenstop chalet de Goudkarper Nedermolenstraat Meldert Aalst na +/- 41 km
De snelheid gaat héél rustig zijn, want iedereen moet het gemakkelijk hebben en vooral genieten van het onderonsje.
Na de rit hebben we de mogelijkheid om samen frit met stoofvlees te eten in DEKOL
Sowieso voorzien we 2 drankjes per deelnemer inbegrepen in de inschrijvingsprijs.
Deelname = 5 € per persoon,
Eet je nadien graag friet met stoofvlees dan betaal je 15 € meer, dus 20 €
inschrijven is een must, zeker voor het eten,
en dit graag voor woensdagavond 24.00 uur !!
één adres om in te schrijven: herman.vermoesen1555@gmail.com of 0475/85.43.12
betaling ter plaatse !!

Wij kijken alvast uit naar jullie aanwezigheid.
groetjes Herman

👍🚴‍♂️👍🚴‍♂️👍🚴‍♂️👍🚴‍♂️

Geplaatst op: 05-07-2020

herman

herman Hey wikkers , vandaag de rit naar Lokeren gereden, 14 mannen waren present voor een winderige vrij snelle rit, werken in Lokeren en labyrint in Waasmunster zorgden er voor dat we de rit noodgedwongen moesten inkorten, het werden uiteindelijk 68 km met een avg van 27/uur, uiteraard hadden we véél meewind en héél sterke kopmannen, Benny,Christophe,Jan en Denis namen om beurt over en hielden er de zweep op, maar het was goed te doen,Freddy bestuurde onze volgwagen en hield het veilig voor achteropkomend verkeer. Next week onze Classic, op een aangepast tempo deze keer. sterk werk mannen !!

Geplaatst op: 05-07-2020

Rit Lokeren op 5 juli

Rit Lokeren op 5 juli Goedemorgen B-Wikkers,
Zondag as 5 juli is de rit naar Lokeren voorzien, 83 km langs Oost Vlaamse wegen. Benny is de kopman en zal samen met Dennis en Herman, onze kapiteins, vooraan plaats nemen in het peloton. Achteraan zullen Geert en de Swa de kapiteins zijn.
Regel met 20 renners is weggevallen, groep mag max 50 stuks zijn. We moeten nog wel rekening houden met de andere coronamaatregelen zoals social distance, niet snuiten of spuwen, geen drinkbussen doorgeven, elkaar geen kussen of handjes geven… en volg de richtlijnen van onze wegkapiteins!
Freddy volgt met de volgwagen VanAchter.
Geniet alvast van de rit en het gezelschap.

Geplaatst op: 03-07-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Roeland!

Geplaatst op: 01-07-2020

Geert Tersago

Geert Tersago Afgelopen zondag om 08:30 u stonden 20 WIK'ers klaar voor een ritje naar Kruibeke.
Den Eric noteerde alle aanwezigen, gaf nog enkele veiligheidsinstructies mee en wenste ons een behouden tocht.
We reden via Eikevliet, waar de plaatselijke fotograaf onze doortocht vereeuwigde, richting Bornem om via het Buitenland aan de brug van Temse te belanden.
Aan de lichten van de krijgsbaan vroeg ik goed aan te sluiten zodat de volgwagen ineens meekon. Hendrik wees er mij op dat wegens de 'social distancing' dit moeilijk te verwezenlijken was.
Leider Denis en medekopman Christophe loodsten ons feilloos en met aangepaste snelheid door de route met heel wat kronkelingen. Den Danny werd er zowaar draaierig van.
Onderweg werden we enkele malen gespot en gepasseerd door een vliegende reporter, die nogal op onze Eric geleek. Hij maakte foto's en filmpjes van onze groep. Waarschijnlijk voor publicatie via één of andere Whatsapp-groep.
We doorkruisten Steendorp en Bazel om via Kruibeke terug te rijden naar Temse.
Via Weert, Branst en Oppuurs belanden we na 83 km uiteindelijk in DEKOL.
Op het terras werd met het nodige vocht nog nagepraat over de tocht. Wat verliep goed? Wat kon beter?
Al met al een mooie tocht zonder ongelukken of materiaalpech.


Geplaatst op: 30-06-2020

B-WIKKERS: INFO RIT ZONDAG 21 JUNI 2020

B-WIKKERS: INFO RIT ZONDAG 21 JUNI 2020 Beste Wik70
Zondag 21/06 rijden we richting Mechelen, vlak parcours en ongeveer 71km lang. Rit stond ook vorig jaar op ons lijstje 'gereden ritten 2019'.
Het parcours kan bekeken en gedownload worden op onze website.
Geert, Denni en Herman zijn al onze wegkapiteins, de 4de wordt zondag aangeduid 😉.
Uiteraard moeten we er allen voor zorgen dat we de nodige corona-maatregelen GOED opvolgen.
Alvast leuke rit gewenst. 🚴🚴 en nadien genieten van onze Tripel op het terras van de KOL.
Oja, Freddy is onze chauffeur van dienst met de volgwagen van VanAchter.
Opgelet, vertrek en aankomstplaats is aan de KOL !!

Geplaatst op: 19-06-2020

RVB Wik 70

RVB Wik 70 Beste Wikker,
Goed nieuws!!
We staten op zondag 14 juni 2020 terug ons wielerseizoen op. Uiteraard moeten we ivm het corona virus tal met tal van zaken rekening houden.
De uitnodiging voor de heropstart en de nodige te nemen maatregelen werden per mail en whatsapp naar jullie doorgestuurd.

OPGELET: vanaf nu is onze startplaats, zowel voor de A als B-Wikkers DEKOL ipv Het Vrededaal.

Geplaatst op: 12-06-2020

Buyst francois

Buyst francois Een gelukkige verjaardag Pierre en Arthur.

Geplaatst op: 05-06-2020

Arthur Bosman

Arthur Bosman voor jou het zelfde !!

Geplaatst op: 05-06-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Arthur!

Geplaatst op: 05-06-2020

Buyst Francois

Buyst Francois Een gelukkige verjaardag Willy !

Geplaatst op: 04-06-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Willy!

Geplaatst op: 04-06-2020

Buyst francois

Buyst francois Een gelukkige verjaardag Benny

Geplaatst op: 28-05-2020

Danny Nuyens

Danny Nuyens He gasten bedankt voor verjaardagswensen op gastenboek, WhatsApp en Facebook. Blijf gezond! Drink op tijd n en Wik70 Triple en fiets regelmatig een toerke.

Geplaatst op: 21-05-2020

Dehertogh jan

Dehertogh jan hallo wikkers......ik vind het een wijze beslissing van het bestuur, wacht mog rustig af, mischien is het seizoen nog niet gedaan. hou jullie gezond.

Geplaatst op: 16-05-2020

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel de banner op de site werd steeds na elke veiligheidsvergadering geupdatet.

Onder nieuwsberichten staat wat mag en niet mag. Neem daar ook steeds een kijkje. Laatste updates dateren van 6/5.

Geplaatst op: 14-05-2020

Info via RVB Wik'70

Info via RVB Wik'70 Om geen misverstanden te hebben graag het volgende vanuit het WIK Bestuur:

Vooral kalm blijven en niet ongeduldig worden is nu onze boodschap! Rustig in jullie bubbel blijven fietsen met max 3 personen, steeds dezelfde, dat is nu nog van toepassing. Vanaf maandag 18 mei is een peloton van 20 renners toegelaten om samen te fietsen, met 1,5 meter afstand van elkaar, mondmaskers hoeven niet. Doch in de praktijk lijkt het ons momenteel moeilijk: het is een rijdende broeihaard, 20 renners X 1,5 meter = een 300 meter lang peloton... We denken ook dat we niet willen fietsen met mondmaskerkes en schermen gelijk een mottohelm.
We laten ons adviseren door de wielerbond en door de GEES.
WE HOUDEN JULLIE OP DE HOOGTE VAN ONZE BESLISSING, DEZE NEMEN WE VOOR ZONDAG 17/05/2020.
Maar blijf sporten zoals we nu bezig zijn? dat doen we meer dan goed!

Geplaatst op: 13-05-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Willy!

Geplaatst op: 10-05-2020

Buyst Francois

Buyst Francois Proficiat Willy met uw verjaardag.

Geplaatst op: 10-05-2020

herman

herman Proficiat Willy met Uw verjaardag
drink er ne goeie Tripel WIK op en Uw dag kan niet meer stuk

Geplaatst op: 10-05-2020

Buyst francois

Buyst francois Proficiat met je verjaardag Danny

Geplaatst op: 09-05-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Wim en Danny!!

Geplaatst op: 09-05-2020

herman

herman Proficiat Wim met Uw verjaardag
vanwege WIK'70 de grootste fietsploeg en
nu tijdelijk een bierclub

Geplaatst op: 09-05-2020

herman

herman Proficiat Danny met Uw verjaardag
vanwege het bestuur van WIK'70 de grootste (bier)club van Vlaanderen

Geplaatst op: 09-05-2020

Buyst francois

Buyst francois Proficiat met je verjaardag Wim
Groetjes Swa& Lucie

Geplaatst op: 08-05-2020

jan ysewyn

jan ysewyn bedankt mannen voor de verjaardagswensen via gastenboek en sms

Geplaatst op: 05-05-2020

Van den Heuvel Pierre

Van den Heuvel Pierre Gelukkige verjaardag Jan!

Geplaatst op: 05-05-2020

Buyst Francois

Buyst Francois Een gelukkige verjaardag.
Groeten Cois&Lucie

Geplaatst op: 04-05-2020

Winckelmans Benny

Winckelmans Benny 1) proficiat Hendrik ! met uw 65 jaar eindelijk echt met pensioen en dus op rust of juist niet. Vooral genieten. Herman nog maar pas twee dagen geleden eveneens 65 geworden !
2) Jan proficiat ! Kortelings 70 en nog zoveel wielerklasse !

Geplaatst op: 03-05-2020

Buyst francois

Buyst francois Proficiat met je verjaardag Hendrik
En nu echt op je pensioen
Groeten Swa&Lucie

Geplaatst op: 03-05-2020

Buyst Francois

Buyst Francois